Laliga-Junifalken

Real Sociedad – Elche

Målsnålt på Reale Arena när Sociedad tar emot Elche

Trots toppen mot botten, är det ingen förväntad popcornmatch vi bjuds på.

La Real fortsätter hacka i ligan, både spel- och resultatmässigt. Med en del trötta ben, blir det tufft att försöka bryta ner ett desperat Elche.

Gästerna stod återigen för en väldigt bra insats senast, men den räckte bara till en pinne. Här blir det att försöka gneta till sig poäng, något dom bör lyckas hyfsat väl med.

Jag ser inte hur denna match ska bli sprakande. Undern gillas!

Spel: Under 2.5 mål @ 1.86 / Expekt

Real Sociedad

Sociedad har nu fyra raka ligamatcher utan vinst, där man enbart mäktat med totalt två mål. Man är inne i sin svagaste period för säsongen, där framförallt nyckelspelarna i laget inte alls kommer upp i nivå.

Laget har dessutom dubbeljobbat, där man så sent som i torsdags lirade en tuff match mot Roma. Inte heller där lyckades La Real göra mål, och det syntes att spelarna var rejält slitna. Till denna match får man dessutom klara sig utan Carlos Fernandez och Mikel Merino, som bägge försvagar offensiven.

Emellertid fortsätter Sociedad vara starka bakåt, där man släpper till otroligt få målchanser. Man är det lag som släppt in fjärde minst mål i ligan, och man snittar under ett insläppt mål per match.

Elche

Stackars Elche har verkligen inte marginalerna med sig denna säsong, där man senast hemma mot Valladolid återigen stod för en riktigt bra insats. Det är dock tydligt att man saknar riktig skärpa längst fram, där Lucas Boye behöver 5-6 lägen innan bollen sitter i nätet.

Till detta möte får man fortsatt klara sig utan Pere Milla, som utan tvekan är lagets främsta offensiva spelare. I dom bakre leden saknas både Magallan och Roco, som såklart är avbräck. Dock finns uppbackning i Bigas och Gonzalez, som absolut ät värdiga ersättare.

Jag har svårt att se Elche lyckas hota så värst mycket framåt, då det trots allt är ett starkt hemmaförsvar man ställs emot. Här lär Pablo Machin istället ha fullt fokus på att hålla rent bakåt.

Speltips Real Sociedad – Elche

Det skiljer sig absolut en hel del mellan dessa lag, men ingen av dom tenderar att bjuda på popcorn-fotboll.

Sociedad har en väldigt svag trend, där framförallt offensiven ser riktigt trög ut och där man har obegripligt svårt att göra mål. Sett till att både Carlos Fernandez och Mikel Merino saknas, lär man istället spela med ytterligare två bolltrygga mittfältare, som knappast hjälper lagets målproblem. Emellertid är La Real fortsatt trygga bakåt, och bör inte ha alltför stora problem att hålla rent.

Gästerna är i desperat behov av poäng, och kommer göra allt för att stå emot här. Elche är relativt trygga i sin fembackslinje, och mot ett hemmalag som gärna passar runt i sidled, bör Machins mannar lyckas stå bra i sina block. Framåt har Elche stora problem, och utan Pere Milla, ser jag inte vem som ska kunna hota offensivt.

Inalles känns en 2.5 lina för hög, något vi tackar och tar emot. Denna ska vara spelbar till ner runt 1.70.

// Junifalk

Spel: Under 2.5 mål @ 1.86 / Expekt

Chatta