Iceman Dart

Ricky Evans – Fallon Sherrock

Fallon faller när vi jobbar in 3-oddsare!

Fallon Sherrock blev världskändis när hon för tre år sedan blev första kvinna att vinna en match i PDC-VM. Den dåvarande 25-åringen passerade då både Ted Evetts och trötta Mensur Suljovic vilket fick taket att lyfta i Alexandra Palace. I fjol föll “Queen Of The Palace” i första rundan mot Steve Beaton och jag räknar med att hon går samma öde till mötes ikväll när Ricky Evans står på andra sidan.

Helgens succé följdes upp under gårdagen när Luke Woodhouse till en början spelade magiskt och tog första set mot Gerwyn Price. Världsettan kom sedan in innanför västen på “Woody” som tappade konceptet helt mot slutet. 3-1 till “Iceman” där var förväntat och därmed har fem av fem rekade spel letat sig in under upptakten av VM.

Ikväll kliver Fallon Sherrock in i handlingarna och hon är kanske den spelare med mest stöd av samtliga sedan hon blev första kvinna att vinna i PDC-VM för tre år sedan. 28-åringen har dock inte imponerat under året och fått en minst sagt otacksam lott. Ricky “Rapid” Evans är den snabbaste kastaren på touren och en showman utan dess like. Han kommer knappast få publiken emot sig vilket varit en bidragande faktor till att Fallon vunnit här i Alexandra Palace tidigare.

Även om det ibland går lite väl snabbt för “Rapid” är han en vass dartspelare som ska vara numret större. Kettering-sonen höjer sig snarare i denna tillvaro än Suljovic som tappade det helt när Fallon vann för tre år sedan. Här ser jag 32-åringen, som kliver in till ingen mindre låt än YMCA, som solklar favorit där jag räknar att ett snitt närmare 90 kommer räcka långt.

-1,5 set på Evans är det självklara säkra spelet, men det har droppat under dagen och känns inte riktigt lika attraktivt till runt 1,60. Istället lockas jag av King of The Oche (Kungen av fotmärket) vilket innebär att Evans ska vinna matchen, göra flest 180:s och även ha högsta checkout (utgång). Den sistnämnda är högsta riskmomentet men jag tycker att “Rapid” ska ses med god chans att täcka dessa tre poster. 3,00 gånger fläsket på MrGreen plockar jag på direkten. Vi säger tack Fallon för detta år när Evans bekvämt avancerar till andra rundan där Joe Cullen väntar.

Match: Ricky Evans – Fallon Sherrock
Spelstopp: 22:15
TV: Viaplay

Speltips: Evans King of the Oche @ 3,00

/ Iceman

Chatta