Laliga-Junifalken

Sevilla – Real Madrid

För hög mållina på Ramón Sánchez Pizjuán när Sevilla tar emot Real

Två lag vars ligasäsonger är helt över ställs mot varann i en betydelselös match, där hemmalaget dessutom har fokus på andra uppgifter.

Trots teoretisk chans på Europaplats, har Sevilla bara EL-finalen i tankarna.

Real har en andraplats att spela för, men det är tydligt att det är något man totalt struntar i.

Jag ser inte hur denna match ska balla ur, och tycker mållinan är alldeles för hög.

Spel: Under 3 mål @ 1.84 / Bet365

Sevilla

Sevilla har gjort en helt makalös vår, där man gått från nedflyttning och kris till chans på Europaplats och stundande EL-final. Det har dock varit tydligt här senaste matcherna att laget bara har ett fokus nu, EL-finalen.

Med tanke på att den går onsdag den 31/5, innebär det att det bara är tre dagar mellan dessa matcher. Att Sevilla då går ut här och riskerar någonting är helt osannolikt. Minsta lilla skavank på en nyckelspelare, blir det bubbelplast och omklädningsrummet.

Det är förvisso säsongens sista hemmamatch, så Sevilla lär inte totalt vaska den. För att avsluta med flaggan i topp, tror jag man vill åtminstone ta en poäng, vilket torde innebära en mer defensiv approach.

Real Madrid

De regerande mästarna får nöja sig med Copa del Rey-pokalen denna säsong, där det i ligan är totalt över. Det finns en andraplats i potten och visa vem som är störst i stan, något som Real emellertid helt verkar strunta i.

Här har man inte någonting att vinna, och jag skulle inte alls vara förvånad om Ancelotti roterar en del och låter gubbar som knappt lirat få lite speltid.

Det känns osannolikt att Real går ut och tokkör här, och sett till senaste veckornas insatser ligger det knappast en maxprestation i luften.

Speltips Sevilla – Real Madrid

Detta är såklart proffs, och man lär inte bara gå ut och ställa skorna. Men likväl ser jag inte hur denna match ska balla ur.

Sevilla har bara EL-finalen i tankarna, och sett till att det enbart är tre dagars vila mellan dessa två matcher, kommer Mendilibar inte att chansa någonting. Man lär förvisso inte vaska totalt, men med dessa förutsättningar tror jag verkligen vi får se en mer defensiv approach från hemmalaget.

Jag ser inte heller Real gå ut och maxprestera, där Ancelotti definitivt kan tänkas lufta truppen lite. Senaste veckornas insatser har varit halvhjärtade, och känslan är verkligen att man checkat ut för säsongen. Den lilla glöd som finns kvar, sparas till sista matchen inför hemmafansen.

Enligt mig är linan bara för hög här, och det skulle inte förvåna mig om vi ser en 2.5 lina vid matchstart.

// Junifalk

Spel: Under 3 mål @ 1.84 / Bet365