Speltips Premier League

Sheffield United – Chelsea

Det är snart oddslöst på Chelseas överlinor

Svängdörrar på Bramall Lane?

Liga: Premier League
Spel: Över 3.25 mål Sheffield United – Chelsea
Odds: 1.97
Sajt: BET365

📌  Hämta spelet och 1500kr i spelkrediter


Sheffield United

Sheffield United hade, om man vunnit mot Bournemouth och Fulham, verkligen blandat sig i kampen om nytt kontrakt. Nu tappade Blades istället tvåmålsledning i bägge dessa matcher och det mirakel man hade hoppats kunna utföra har två gånger om försvunnit på tilläggstid.

Känslan är att luften definitivt kan ha gått ur de röd-vita efter de två matcherna och att ett nytt enormt bottennapp väntar runt hörnet. Om det blir mot Chelsea låter jag vara osagt men hur man än vänder och vrider på det så är Sheffield ligans sämsta defensiva lag och man tycks helt inkapabla att försvara sin egen målbur oavsett om man leder eller ligger under med 2 bollar, eller om det är 1 minut in i matchen eller 91 minuter.

Blades kommer åka ur och det med rätta. Vi har sett det här gänget släppa in brutala mängder mål på hemmaplan och att man håller tätt mot Chelsea får ses som helt osannolikt.

Chelsea

Jag rekade överspel på Chelsea senast mot Burnley och såhär med facit i hand var det onekligen ett bar spel. Jag börjar helt ärligt landa i att övern i Chelseas matcher är oddslös snart. Detta eftersom att varje match under flera månaders tid nu, med något undantag, varit precis likadan. Framåt är Chelsea ofta bra nog att hota de absolut bästa lagen i världen, medan det defensivt ofta är en total katastrof.

Katastrof var det senast också. Usla Burnley kunde trots en man mindre göra två mål och skapa 1.71 i xG. Det är under all kritik det, men tyvärr inget ovanligt för de blå.

Underliggande senaste 5-6 matcherna när Chelsea varit involverade är helt absurda. De blå kan inte för allt i världen kontrollera en matchbild oavsett resultat och motstånd. Man har släppt in 2 mål fem raka matcher, och då har motståndet i fyra av fallen varit absoluta botten i Premier League, alternativt Championshiplag i cupen. Chelsea KAN INTE kontrollera matcher.

Speltips Sheffield United – Chelsea

Ibland funderar man på vart Chelsea egentligen befunnit sig i år om Cole Palmer inte haft den säsong han haft. Det är rentav en tanke jag lämnar så fort det bara går, då obehagskänslan i kroppen blir ytterst skarp med en gång. Det har absolut funnits mått av otur i hur lite poäng Chelsea tagit men över en hel säsong så måste man också acceptera att det inte bara handlar om otur, utan mest om oförmåga att stänga, kontrollera och bara vara bättre än motståndarlaget.

Antalet matcher där Chelsea varit helt överlägsna i första halvlek, för att sedan fullständigt kapitulera i andra halvlek, vet jag inte om jag sett till denna grad tidigare. Vad gäller matchen mot Sheffield så vädrar jag visserligen seger såklart, men mest för att Sheffield troligen är ganska knäckta över senaste två matcherna. Oavsett så har inte Chelsea hållit nollan sedan man mötte Villas ”b-lag” i cupspelet för 10 matcher sedan och mot slutet har man som ovan nämnt släppt in i snitt 2 mål per match mot lag i bottenträsket.

Jag gillar övern här mycket igen och tror Sheffield har goda chanser att näta. Det finns rentav betydligt mer som talar för att Blades gör det, än att de inte gör det.

Tokigheter och öppen matchbild som vanligt när Chelsea spelar låter högst rimligt. 1-3?

📌  Hämta spelet och 1500kr i spelkrediter

Chatta