Hockeybild

Skellefteå – Trinec

Skadedrabbat Skellefteå får svårt att vända underläge

Underläge ska vändas på hemmais för att det ska bli fortsatt CHL-spel för Skellefteå. Klarar man det med alla skador? Jag är inte så säker. 

Efter fem raka förluster kom till slut segern efter straffar, när Skellefteå vände och vann mot Timrå. Västerbottningarna sliter dock tungt just nu och senast saknades Oscar Möller, Jonathan Johnson, Andreas Johnson, Gustaf Lindvall och Pär Lindholm.

Som att det inte var nog så utgick även bägge forwardsen Martin Dzierkals och Elias Stenman i matchen mot Timrå senast. Dessutom kommer det nu information från Skellefteå om att Dylan Sikura är ett frågetecken. Det innebär att det råder stora frågetecken för vilken trupp Skellefteå kommer till spel med i tisdagens CHL-match mot Trinec, där man dessutom behöver vända underläge 4–3 till seger för att ta sig vidare i turneringen.

Ska man inte klara det mot ett lag från den tjeckiska ligan, tänker ni? I de flesta fall hade svaret varit ja, men med alla frågetecken ovan så är jag inte så säker på att det blir så. Trinec är inte helt klappkassa och har spelare som tidigare NHL-backen Andrej Nestrasil, samt den slovakiske trion Richard Panik, Marko Dano och Libor Hudacek.

Visst kan det bli så att Skellefteå lyckas ta sig vidare ändå, men jag tycker att det finns högt värde i att testa Trinec i den här matchen. Trinec har med sig 4–3 från hemmamötet och kan dessutom spela på resultat, vilket kan resultera i en hel del kontringar där tjeckerna är sylvassa.

Min känsla är också att Trinec vill CHL lite mer än Skellefteå och västerbottningarna har allt annat än övertygat i turneringen så här långt. Det är sedan gammalt att motivation slår klass och jag håller inte med oddsbolagen om att Skellefteå ska vara så pass stora favoriter, hemmaplan till trots.

Speltips Skellefteå – Trinec

Att vi får hela 3.64 på Trinec att vinna matchen under ordinarie tid hos Svenska Spel tycker jag är alldeles för högt med tanke på den rådande osäkerheten i hemmalaget. Det är också 20 punkter högre än på många andra ställen. En liten peng klickas på gästerna och nu tar vi och jobbar in tjeckerna ihop.

Spel:  Trinec FT @3.64
Rygga spelet på Svenska Spel här!