Melodifestivalen 2022

Spelidé i melodifestivalfinalen

Melodifestivalfinal med mycket goda möjligheter till skräll

Jag tänker ge mig ut på djupt vatten och bjuda på en rek till kommande Melodifestivalfinalen. Jag är varken en inbiten schlagernörd eller musikkännare av rang, men ska göra ett försök att argumentera för min sak. Efter att fått viga fredagarna de senaste månaderna åt att avnjuta SVT:s flaggskepp så har jag sett alla bidrag. Då jag vet att även finalen är obligatorisk närvaro där hemma så gick jag in och kika oddsbörserna för att kunna krydda upp underhållningen lite.

Ganska snabbt var det ett odds som stack ut i mina ögon och jag instinktivt blev sugen att klicka på. Finalen har två stora favoriter med Cornelia Jakobs och Anders Bagge som båda står i precis under respektive över två gånger pengarna. Det är dock ingen av dessa som lockar mig utan tredjehandsfavoriten Klara Hammarström är den som lockar, här har oddset hoppat upp till hela 8 gånger såsen.

Så vad bygger jag denna rek på? Som tidigare sagt är jag ingen musikkännare eller expert på schlager så mycket möjligt att någon bättre kunnande kommer slå mig på fingrarna på vissa av mina argument. Det tyngsta argumentet fås relativt simpelt, in på Spotify och kolla, vad lyssnar svenskarna mest på just nu? Etta på Sverige topp 50-listan, Klara Hammarström. Av de övriga mellolåtarna hittar vi Medina på en andraplats, Anders Bagge femma och oddsfavoriten Cornelia Jakobs sexa. Topplistan ger en indikation på vad svenskar gillar i musikväg men tyvärr inte det som delar ut poängen.

Finalen avgörs av svenska folket och internationella jurygrupper, där båda kategorierna delar ut lika många poäng vardera. Tittargrupperna delas in i sju ålderskategorier plus en gemensam för telefonröster och den internationella poolen består av åtta olika grupper. Alla kategorier/grupper delar ut poäng enligt mellos traditionella skala 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1.

Jag tänker att Anders Bagge inte gynnas av de internationella jurygrupperna, hos svenska folket är han på gränsen till folkkär efter alla sina år i idoljuryn, reklamfilmer med sina hundar och massa andra tv-produktioner. Hos jurygrupperna är han mer ett blankt papper som inte kan kamma hem extrapoäng hos djurvänner eller idolälskare.

Medina som nämndes som den näst mest spelade på Spotify står i 70 gånger pengarna och med all rätt då de sjunger på svenska, flyger hos de yngre ålderskategorier i Sverige men är garanterat helt körd hos de internationella jurygrupperna.

Favoriten Cornelia Jakos, kanske är det underskattning från min sida men jag ser verkligen inte varför vad som gör denna låt till att stå lägst i odds. En låt i lugnare tempo och inte alls en klassisk schlager. Här är bara min känsla men brukar det inte vara upp-tempolåtar som kammar hem sångfåglar. Lugnare låtar med en artist som står still på scen och sjunger tror jag har en nackdel. Av topp tre är också Cornelia den mest okända hos svenska folket och får inga gratisröster på grund av namnet.

Ett sista långskott, kan vi få lite stuganeffekt? In och lägg en peng på Klara, sen går vi tillsammans loss på hjärtröster och telefonsamtal under finalkvällen.

Hajper sticker ut, hos Svenska spel har Klara redan börjat sjunka i odds och ner under 6x pengarna. Hajper ligger hon kvar på 8 gånger degen.

 

Klara Hammarström vinna Melodifestivalen @8.00 Hajper

Hajper erbjuder dessutom nätets generösaste freebet på 500kr som du kan passa på att plocka!

Mvh,
Bobby

Chatta