Adams Ammunition

Sporting – Dortmund

Trots att Erling inte spelar så gillar jag överspelet mellan Sporting och Dortmund!

Dortmund sitter i skiten efter två raka förluster mot Ajax och 1-7 i målskillnad på dessa två matcher. Den här mot Sporting kan rentav bli direkt avgörande då Ajax redan är klara gruppvinnare och Besiktas i stort sett är klara som sistaplacerade. Dortmund må sakna Haaland vilket såklart inte är bra för ett överspel men samtidigt saknar man också 2-3 superviktiga kuggar defensivt för att jämna ut detta. Oddsen är nu uppe över 1.80 och det är dags att hugga. Även om norrmannen inte spelar så är Dortmunds sätt att ta sig an matcher fortfarande detsamma och Malen är trots allt en duglig ersättare.

Sporting

Sporting åkte på  en stjärnsmäll mot Ajax i förstarundan men har sedan dess repat mod och nu spelat till sig en möjlighet att nå slutspelet. Tack vare 0-1-förlust mot Dortmund i deras möte tidigare under hösten så ligger man nu på samma poäng men efter tyskarna i tabellen. Det innebär alltså att Sporting behöver vinna den här matchen för att ta sig förbi Dortmund och således sätta sig i en position där man eventuellt går vidare till slutspel. Vinner man inte den här matchen så ställs man inför en mycket tuff uppgift borta mot Ajax i sista matchen.

Sporting har varit otroligt fina mot slutet och har i skrivande stund 9 raka vinster, varav två är i Champions League mot besiktas med 1-4 respektive 4-0. Laget är i praktslag och vet givetvis om förutsättningarna här, där en vinst i den här matchen förenklar förutsättningarna för avancemang avsevärt. Sporting går för seger ikväll och mot ett Dortmund som alltid lirar torpedfotboll på andra sidan bäddar för en fin match.

Dortmund

Dortmund har enorma skadeproblem inför den här matchen och utöver Haaland så saknas Hummels, Hazard, Reyna, Dahoud och en hel handfull ytterliggare spelare. Oddsen på Dortmund-seger har stigit som en raket det senaste dygnet och många vädrar problem för tyskarna i Portugal. Även om man skadorna duggat tätt på nyckelspelare så får man ändå säga att laget hittills gjort en bra säsong. Tvåa i ligan, en poäng efter Bayern, och ett okej läge att ta sig vidare i Champions League är godkänt.

Även om skadeproblemen duggar tätt så fortsätter Dortmund spela matcher där hela havet stormar. Resultatraden i stort sett under hela året underbygger att laget älskar att göra mål och i majoriteten av matcherna också släppa in ett eller ett par bollar i egen bur.

Speltips Dortmund – Sporting

Erling är inte med och marknaden har spelat upp överspelet till riktigt fina odds nu. Det är givetvis en nackdel för ett överspel att Dortmunds främste målskytt inte är med men jag gillar förutsättningarna för den här matchen så pass mycket att jag spelar ändå. Sporting är piskade att vinna för att slippa behöva bortaslå Ajax i sista matchen och Dortmund som visserligen är nöjda med kryss, har ännu inte i år visat att man är kapabla till att spela på ett resultat. Man kör och så får det bära eller brista. Dessutom kommer matchen hela tiden bölja om bara ett första mål faller i någorlunda tid. Vid kryss kommer Sporting elda på framåt och vid underläge för Sporting bör det bli total rallarkörning av portugiserna.

Två målglada lag och förutsättningar som borde underbygga en öppen matchbild är två fina komponenter för ett överspel.

Över 2.5 @ 1.82 PINNACLE spelas

Chatta