Dybban Stryktipset Krönika

Stryktipset 22:a januari

Stryktips igen! Jag går emot Bengans QPR och hoppas på skräll av Gigantens Newcastle. Vad kan gå fel? Här är mina tidiga drag inför lördagen.

Jag höll mig lugn med system förra veckan och det var tur det då jag troligtvis inte hade varit särskilt nära någonstans. Vi glömmer den lördagen, helt enkelt, och blickar framåt. Helgens Stryktips känns välkomponerat där Manchester City och West Bromwich är de enda stora oddsfavoriterna.

Jag hoppas Manchester City streckas stenhårt då jag är sugen på att gardera hela vägen. De ljusblå är världens bästa fotbollslag just nu, men det går inte att rada upp segrar på löpande band för det. Southampton har sett riktigt bra ut på slutet och hemma på St. Mary’s kan de hota alla lag i PL. De visade också att de har det taktiska kunnandet att stå emot City tidigare i höstas när de löste 0-0 på Etihad. Här är de inte slagna på förhand.

I övrigt så hörde vår vän Johan Kretz av sig under fredagen. Han hade grottat ner sig i Barnsleys truppläge och meddelade att de bara kommer ha 13-14 spelare tillgängliga under lördagen. Vi får se hur det ser ut imorgon. Som vanligt i dessa tider är det således av högsta vikt att vänta in elvorna och suga i sig så mycket information som möjligt innan systemen lämnas in.

För er som vill ha mer matnyttig information rekommenderar jag givetvis Stryktipspodden. Förbered er gärna inför helgen genom att lyssna på analyser om samtliga 13 matcher HÄR! Och som vanligt följer ni upp med Lördagsstreamen som alltid bjuder på de sena oddsroppen, elvorna och dragen.

Jag får ibland frågor av folk som köper en andel i något av mina system varför jag inte spikade vad jag rekar här i krönikan. Det finns flera anledningar till varför jag inte kör samma spikar på alla kuponger. För det första skrivs det här för lång tid i förväg för att alla idéer ska hålla hela vägen in i kaklet till spelstopp. Saker och ting kan hända som jag inte hade koll på när jag skrev – tränaren vilar toppspelare, oddsen drar iväg åt “fel” håll och så vidare. Men det handlar också om att inte lägga alla ägg i samma korg. Om jag gör fyra system vill jag inte spika samma 25-30 procentare på alla kuponger. Det kan givetvis hända, men inte särskilt ofta. Det är bra med lite variation i systemen och på Stryktipset finns det ofta flera vägar att gå som alla är rätt på sitt sätt.

Därför har jag börjat med ett Krönikasystem där jag alltid går hårt på mina tankar här i texten, så det inte råder några oklarheter om vad ni får för investeringen. Vill ni köpa andelar i mitt Krönikasystem så kan ni göra det här nedan.

Dybbans krönikasystem 265kr/andelen

Så till mina tidiga drag!

Spikarna

⚽️  Coventry

Coventry kommer från en överlägsen insats borta mot Peterborough där de krossade i den underliggande statistiken och vann rättvist med 4-1. Formstarka Matthew Godden stod för två av målen och har nu med sina tio baljor gått om Viktor Gyökeres i skytteligan. Värdarna har således flera vapen i de främre leden. Segern kom på bortaplan senast, men generellt har det varit hemmaspelet som imponerat mest under säsongen. Då målet är en playoff-plats så väntar nu en riktigt viktig sexpoängsmatch mot QPR, som är ett av lagen som ska jagas ikapp. Jag tror således Coventry kommer gå för det här.

QPR har väldigt fina resultat bakom sig. Men insatserna i sig är inte lika imponerande. I båda uddamålsvinsterna mot mediokra Bristol City och Birmingham förlorades Expected Goals. Det är givetvis en styrka att vinna fotbollsmatcher utan att vara det bättre laget på plan, men i slutändan så kommer det alltid bakslag. Jag tror inte QPR löser en playoff-plats när allt summeras framåt sommaren. Här saknas viktiga Ilias Chair, som spelar Afrikanska Mästerskapen med Marocko, och det är dags för Bengan att sätta sig ner. Med tanke på QPR:s fina svit och höga tabellplacering borde inte svenska folket strecka upp ettan till oanade höjder. Jag väljer därför sida för Coventry och spikar ettan.

⚽️  West Bromwich

Då jag, som sagt, är sugen på att gardera Man City och givetvis hela upp högt streckade Bournemouth så känns det helt ok att bankspika en stor favorit. Mitt val blir WBA. Klubben har haft det jobbigt med fyra raka utan vinst, men det har samtidigt varit väldigt mycket stolpe ut. Spelmässigt har de varit det klart bästa laget i de flesta av matcherna. Bollen har bara inte velat gå i mål. Det vill tränare Valérien Ismaël råda bot på. Hans medicin stavas Daryl Dike, som hämtats in från Orlando i MLS. Ismaël har goda erfarenheter av Dike som han plockade in till Barnsley i fjol där det blev succé. Amerikanen var en stor anledning till Barnsleys otroliga andra halva på säsongen där de till sist löste en playoff-plats. Det är dags att vända på steken för WBA och bättre chans än vad de har denna lördag är svårt att få.

Peterborough är nämligen ett mycket blekt fotbollslag. De har hankat sig fram den här säsongen genom att ändå prestera hyfsat på hemmaplan. Mot Coventry senast lyckades de inte ens med det. Bortaspelet har varit en enda lång pina. 1-0-11 och 6-33 i målskillnad är inget att skriva hem om direkt. Jag kan inte se hur de ska räcka till i en av de tuffare bortamatcherna för säsongen. Den blir högt streckad, så klart, men jag bankspikar ettan.

Bubblare: Birmingham, Blackpool och Swansea.

Skrällen

⚽️  Newcastle

Vi var många som var all in på Newcastle förra veckan. Det gick inget vidare. Efter en riktigt bra första halvlek och en tidig ledning i andra så föll Skatorna ihop och fick nöja sig med 1-1. Här väntar dock helt andra förutsättningar när Newcastle slipper kliva ut med favorit-tyngden på axlarna och istället slår ur underläge. Truppläget ser klart godkänt ut sedan Tripper och Woods klivit in och spetsat till det hela. Här kan en bra elva, iallafall med Newcastle-mått mätt, ställas ut på Elland Road.

Framför allt är Leeds inget lag man vill spela på som en överstreckad favorit. Efter två raka vinster i ligan så är det dock vad de kommer att bli. Svenska folket visar som vanligt guldfiskminne. Starka segrar till trots så har Leeds fortsatt ett jobbigt skadeläge. Lagkapten Cooper och landslagsman Philips är fortsatt out, vilket tär på den defensiva tryggheten. Dessutom ser skyttekung Bamford ut att ha fått ett bakslag med en ny fotskada som håller honom borta en tid till. Anledningen till Leeds svaga säsong är bland annat att Bielsa brukar gå tungt på sin ordinarie startelva. Nu har han fått blanda upp det rejält när några av hans viktigaste spelare varit borta. Tar man med sig hur svaga Leeds har sett ut stora delar av säsongen så kan man knappast lita på att de bara ska kliva ut och städa av ett desperat och lite undervärderat Newcastle och ta tredje raka ligasegern. Oddset på ettan är för lågt och när strecken ger ännu sämre spelvärde (över 60 procent) än det redan dåliga oddset så är X2 givna tecken att inleda med.

Bubblare: West Ham, Southampton och Luton.

Ett stort lycka till alla. Nu köör vi!

/ Dybban