Stryktips

Stryktipskrönikan 6:e augusti

Adams Stryktipskrönika!

Det är dags att på allvar sparka igång säsongens stryktipsjakt när vackra, underbara Premier League blir en del av vår vardag igen. Med 13 miljoner i jackpot och en ohälsosamt smarrig kupong är det svårt att inte vara snudd på överladdad när livet nu återigen återgår till schemat som ger en lite extra guldkant i vardagen.

Kikar vi på kupongen i sig så går det knappast be om något mycket finare. Full engelsk matta och en ynka favorit under 1.60 i odds, i form av Tottenham mot Southampton. Det är upplagt för en runda där den lite vassare spelaren ska gynnas och utdelningen ska kunna skjuta iväg ordentligt!

Är det någon gång man ska satsa lite extra på stryktipset så är det kring en sån här omgång. Det kommer vara mängder med döda pengar i potten och rundan är som ovan nämnd skräddarsydd för hög utdelning.

Av just ovan nämnda anledningar så tänker jag levla upp krönika-systemet lite den här veckan. Jag vill verkligen få med så många streck som möjligt en omgång som denna och det är inte fel att gå lite hårdare än normalt.

Därför kostar systemet den här veckan 200 kronor och kommer lämnas in reducerat, med stugans egna reduceringsverktyg. Precis som vanligt baseras systemet primärt kring analysen som följer nedan.

Köp din andel i krönikasystemet här nedan ⬇

Adams krönikasystem reducerat 200kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Stryktipspodden är tillbaka denna vecka och släpptes härom dagen, du hittar Stryktipspodden här!

Spikarna

⚽  Chelsea

Det blir väl ramaskri när jag kliver ut och spikar mitt eget lag, så här med en gång efter sommarens semester. Jag tänker dock stå på mig och i skrivande stund är det faktiskt till och med bra värde på Chelsea.

Nej, försäsongen har inte varit bländande men jag tar resultaten under de här plojmatcherna med en rejäl klackspark, som jag alltid gjort. Det har varit lite stökigt i klubben men det mesta har rätat ut sig lagom till säsongsstart. Koulibaly, Sterling och Cucurella ansluter till en redan blytung trupp och även om Rudiger lämnat så är jag mycket nöjd med fönstret som helhet. Jag blir dessutom förvånad om inte en striker köps in snarast också.

Det är väl just det, som är det stora frågetecknet. Vem ska göra målen för Chelsea tills dess att en striker hämtas. Werner tycks ratad då oddsen på en flytt till Leipzig är väldigt låga hos diverse spelbolag och med Lukaku ivägskeppad är det tunt på spelare som ska göra mål konsekvent.

Oavsett tror jag det spelar mindre roll, när Chelsea gästar Everton under lördagen. Just Everton är en av mina kandidater att åka ur Premier League i år. Lampard förblir en kall tränare och Everton har gjort ett oerhört märkligt transferfönster.

Richarlisson som räddade laget kvar i fjol såldes och någon ersättare har vi inte sett röken av. Man tycks sätta allt sitt förtroende till Calvert-Lewin framåt, som nu dessutom är skadad inför säsongstarten.

Everton har alltså sålt sin vassaste spelare framåt, den näst bäste är skadad och därefter är det inte mycket att hänga i granen. Rondón är dessutom avstängd.

Chelsea må kanske vara lite trubbiga så här i en säsongspremiär men skulle vi hitta en väg till 12 rätt inför den här kvällsmatchen så kommer jag sitta lugnt i båten med gott självförtroende att 13 bärgas.

Anfallsproblem i all ära för Chelsea, men det ska banimig inte spela någon större roll mot ett Everton som var odugliga i fjol och inför den här säsongen har ett sämre lag, samma kalla tränare och dessutom sin absolut största nyckelspelare skadad.

Den enda lite större risken till miss som jag ser det, är om det slutar 0-0.
Up the blues!

⚽  Aston Villa

Gerrard ger sig in i ännu en säsong som Villa-tränare och man får lugnt säga att han backats upp av klubben, både på och utanför planen. Plånboken har öppnats ordentligt i tränarens favör, som fått göra ett par riktiga profil-värvningar.

Coutinho har köpts loss och tillhör numera Villa på permanent basis. Utöver den brassen, så ansluter en annan från samma nation. Diego Carlos, en av La Ligas mer eftertraktade mittbackar återfinns numera på Villa Park och det är en rejäl förstärkning.

Till sist har man också hämtat Kamara från Marseille, för 25m euro. Det här är en ung kille med framtiden för sig som huserar på det defensiva mittfältet och som ihop med McGinn bör kunna bilda ett mittlås på den centrala delen av planen som ingen längtar efter att möta, så att säga.

Jag tror Villa kommer överprestera i år kontra förhandsoddsen. Premiären här mot Bournemouth är dessutom absolut bästa tänkbara öppningsmatch för Villa om man vill få en bra start. Visst, nykomlingar har en tendens av att överprestera tidigt på säsongen, men detta Bournemouth är verkligen inte bra.

Bournemouth har med råge ligans sämsta trupp och under transferfönstret har man i princip inte gjort ett skvatt. Solanke måste göra sitt livs säsong, om Parker och co. ska överleva till nästa år.

Jag tror Bournemouth slutar sist i ligan och får inleda säsongen med en förlust. Det är kraftig skillnad på dessa trupper och jag har Aston Villa som helgens “åsna” på en riktigt tuff kupong.

Bubblare: Tottenham och Swansea.

Skrällen

⚽  Millwall

Anrika Millwall kommer få axla rollen som veckans skräll. Millwall avslutade förra säsongen oerhört starkt och kommer in i den här ligastarten med en bättre trupp än i fjol. Öppningsmatchen mot Stoke var en stabil seger med 2-0 och även om man vaskade EFL nyss mot Cambridge så gillar jag verkligen lagets utsikter att vaska fram minst ett kryss mot Sheffield United.

Sheffield är ett tippat topplag i år och kommer troligen vara med och fightas om kvalplatser när det väl drar ihop sig. Man inledde dock med förlust mot Watford i förstarundan och här luktar det som att hemmalaget kan bli en av kupongens mest överstreckade lag, redan nu.

19-årige Charlie Cresswell som lånats in från Leeds det här året, hängde bägge strutarna för Millwall i Premiären mot Stoke och kommer således in i den här matchen med ett självförtroende som måste vara rekordhögt.

Vidare så har Millwall värvat riktigt bra, också utöver Cresswell. Afobe inplockad från Stoke är en tung gubbe och Flemming från Eredivisie ser också spännande ut!

Sheffield är ett av de bättre lagen i ligan men här kan strecken skena ordentligt vad det verkar. Hemmalaget dras dessutom med ett par skador på tunga namn.

Rejält underskattade Millwall till 10-15 procent ska jobbas så snuskigt hårt – Så är det bara!

Bubblare: Luton, Sunderland

Ett stort lycka till alla. Nu köör vi!

/ Adam