Esport

Team Spirit – FaZe

Team Spirit – FaZe

De två lag som inför slutspelet innehar plats 1 & 2 på världsrankingen. Team Spirit har och är favoriter att plocka hem turneringen men FaZe har erfarenhet och både vet samt har vad som krävs för att vinna titlar.

Nu möts man redan i kvartsfinalen och precis som i finalen under IEM Katowice så tror jag det är Spirit som drar det längsta strået. Skillnaden nu är att jag inte tror vi får se en sweep av Spirit utan att Faze plockar sin karta.

Spela till bäst odds på Pinnacle Sports HÄR!


Liga: CS2 MAJOR
Spel: Mix
Odds: Mix
Sajt: Pinnacle

Team Spirit

Många höjde på ögonbrynen när sh1ro lämnade cloud9 för Spirit men så här långt visar det sig att han gjorde helt rätt val. Tillsammans med unge talangen Donk har sh1ro dominerat på servern och laget har ett helt sjukt facit, 7 raka vinster och totalt  har 17/20 senaste slutat med vinst.

Spirit har under de senaste åren varit med och utmanat men aldrig riktigt lyckats. Under 2023 så valde man att behålla två spelare (Chopper & magixx) och fyllde sedan på med spelare från akademin. Lägg därtill sh1ro så har vi nu ett av världens bästa lag. Det är en blandning av talang, erfarenhet och hunger som skapat dessa framgångar och man klarade av pressen under Katowice så det ska inte vara en ursäkt ifall man skulle åka ur.

Det går inte att snacka om Spirit och inte lägga in ett par rader om Donk. 17 år som har varit helt överlägsen sedan cs2 släpptes. Han har precis allting och det här kan vara den största talangen någonsin. Varför man imponeras så mycket är att han spelar rifler. De senaste spelare som kommit upp har varit AWP spelare. Det är en fröjd att se Donk spela CS och att redan ha plockat hem MVP + vinst i Katowice är en bedrift alla spelare drömmer om, ONE OF A KIND!

H2H mot Faze ser bra ut, veton ser bra ut och Spirit ser lika bra ut nu som man gjort de senaste månaderna. Det finns inte många, om ens några svagheter i laget just nu men är det något lag som ska förstöra för Spirit så är det Faze.

Faze

Ett lag som med viss tur tog sig vidare tillslut men väl värda den här topp 8 placeringen. Faze har inte varit lika bra som tidigare och det finns en frustration hos spelarna. Man har vad som krävs och visst ska man ta HLTVs ranking med en nypa salt så är det inte någon tillfällighet att Faze är högst upp.

Karrigan är en av världens bästa IGLs genom tiderna och han styr fortfarande Faze på ett bra sätt. Det har fått göra om lite sedan Twistzz lämnat men både Ropz och Frozen trivs med varandra och det är en riktigt bra duo som Faze hittat. Rain är solid men det stora problem just nu är Broky. Han är inte lika het som vanligt och i dagens cs så är det oerhört viktigt att AWP spelaren levererar.

sh1ro vinner sin h2h mot Broky, Donk är bäst på servern och där bakom är det relativt jämnt. Faze behöver att samtliga fem spelare är påkopplade i den här matchen om det ska ha en chans. Laget bör välja Nuke och där är man riktigt bra. En vinst där kommer vara avgörande för laget.

Speltips Team Spirit – FaZe

VETO: Faze veto Vertigo, Spirit veto Inferno, Faze pick Nuke, Spirit pick Mirage, Spirit veto Anicent, Faze veto Anubis, DECIDER: Overpass

Nuke är riktigt bra för Faze och jag tycker inte alls att oddset ger den rättvisa som laget ska ha där. Att invänta Nuke och sedan spela Spirit comeback är ett sätt att se på matchen.

Jag väljer dock att tro på ryssarna redan nu och framförallt så är Mirage en karta som dem trivs grymt bra på och där Faze visat upp svagheter. Overpass / Anubis som tredje är lite mer öppen men Spirit bör fortfarande vara de starkaste laget där och ta sig vidare till semifinal.

Donk, Sh1ro och självförtroendet hos Spirit kommer vara de tre största anledningarna till att man besegrar Faze här.

Mina tre spel i matchen blir: Faze map1 @2.42 | Spirit -2.5 map2 @1.66 | Spirit -2.5 map3 @ 1.85 hos Pinnacle


Spela till bäst odds på Pinnacle Sports HÄR!

//Emil