Esport

TheMongolz – AMKAL

TheMongolz – AMKAL

Två raka spel på AMKAL, två torsk. Men det fina med odds och nya matcher är att vi inte ska bli påverkade och mot TheMongolz så bör man vara det bättre laget. Jag tycker att vi stundtals mot Apeks fick se fina aktioner ifrån ryssarna och tar man med sig det in i den här matchen så blir det bra.

Spel: AMKAL ML
Odds: 1.78
Spelbolag: Expekt

📌 Hämta marknadens bästa freebet på upp till 1500kr här!


TheMongolz

6-13 mot Eternal Fire var väl förväntat men det var inte långt ifrån att man lyckades plocka hem dagens andra match mot ECSTATIC. Nu håller jag AMKAL högre än danskarna och det är framförallt i de avgörande lägena som vi kommer att få se svagheten hos TheMongolz.

Det är inte helt enkelt att få en klar bild på ett lag från Asien då man inte följer dem slaviskt och det är en stor skillnad i kvalitén på lagen där borta. Det blir dock väldigt tydligt att spelarna inte håller när det väl gäller. Vi får tacka för deras insats men 0-3 bör vara ett faktum.

Trots att AMKAL inte imponerat så kommer det här att bli svårt för TheMongolz. Man har inte samma skärpa som lagen ifrån EU / CIS och det är vad som gör att laget nu får tacka för sig.

AMKAL

Hur kan det alltid bli så här, att man hittar ett lag man värderar på ett helt annat sätt än spelbolagen och antingen sitter allting eller så missar allt. Under kvalet så hade jag en perfekt analys av AMKAL då de flesta spel i deras matcher satt, oavsett om jag spelade på eller mot dem. Nu är det två raka matcher med två raka torsk. Revansch!

I dagens första match så tappade man kontrollen helt efter halvtid och det var egentligen aldrig nära mot GamerLegion. Man klev sedan upp mot Apeks och där borde man ha vunnit. Laget vann förvisso ett par omöjliga rundor men samtidigt gav man bort väldigt många enkla till GamerLegion.

Nu är det kniven mot strupen och det behövs tre raka för att ta sig vidare. Med tanke på hur laget har spelat så tror jag väl inte att AMKAL tar sig hela vägen, mot TheMongolz ska resan dock inte ta slut. Spelare som Krad, Forester & Nickelback har tillräckligt med erfarenhet ifrån dessa lägen att man bör reda ut det.

AMKAL får en helt ok veto och det kommer krävas fullt fokus över samtliga tre kartor. Det känns relativt jämnt i vem som kommer ur den här veton bäst och då får man istället kliva ner på spelare och taktiker. Där håller jag AMKAL över TheMongolz och tycker oddset ska ner ytterliggare.

Speltips: TheMongolz – AMKAL

Kniven mot strupen och en förlust här så får man backa väskorna och lämna Köpenhamn. Båda lagen har presterat ungefär likadant fram till den här matchen så det kommer handla om dagsformen. AMKAL känns ändå som det hetare laget så för mig blir det ett självklart val vilken sidan man ska backa.

📌 Hämta marknadens bästa freebet på upp till 1500kr här!

//Emil