Hockey SHL speltips 2023

Timrå – Oskarshamn

Det var egentligen bara en tidsfråga innan Oskarshamn skulle finna lite fräsch Östersjö-luft och nypa en seger efter att förlusterna ramlat in på löpande band den senaste tiden. Superjumbon från Småland lyckades hitta en 5-1:a hemma mot Örebro i torsdags och stundtals kände man också igen Okets offensiva tryck och frejdiga spel. Filanders gäng lossade däremot bara bössan vid 15 tillfällen (på mål) och detta är såklart något som behöver förbättras.

Patrik Karlkvist, denna sylvassa hockeyspelare, som haft en otrolig motig period, precis som laget, lyckades peta in det viktiga 2-1-målet mot ÖHK senast och firade som om guldet var bärgat. Möjligen är oket släppt nu. Både för Oket men också för Karla. En lirare som varit god för 50-talet poäng två säsonger i följd och som ska bära sitt gäng till framgång.

Noterbart är ändå att Patrik matat på med 18 poäng på 24 matcher vilket är klart respektabla siffror. Trots besökarnas kräftgång under hösten så står 31-åringen på elva pinnar de senaste 13 matcherna (fyra på de fyra senaste). Uppe i Medelpad räknar jag kallt med att Filander matar Karla med speltid, i alla dess former. En femling TIK-spelare får av spelbolagen större förtroende till att göra poäng i SCA Arena vilket jag inte alls förstår mig på. Runt två gånger stålarna är således taget.

Spel: Patrik Karlkvist gör poäng
Odds: 1.98
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Chatta