Topp 2 i Grupp E

Polen befinner sig i fritt fall!

Det är häpnadsväckande att Polen fortfarande ses med väldigt god chans att avancera till nästa års Europamästerskap. Pirogvurmarna har haft det tufft under en längre tid, skifte på förbundskaptensposten har inte förbättrat situationen.

De rödvita östeuropéerna har förlorat tre av sina fem kvalkamper i jakten på att nå nästa sommars kalas i Tyskland. Minst sagt ödesdigert i en femlagsgrupp. Att tappa en 2-0-ledning till torsk mot Moldavien på bortabana är en skamfläck som inte anstår en nation som har i ett mästerskap att göra.

Polen hade ändå skapliga möjligheter inför gårdagens möte med Albanien. Robert Lewandowski och hans kumpaner vann hemmamötet med albanerna med 1-0, men efter  2-0-smockan i Tirana har rullgardinen dragits ner en bra bit i Fernando Santos immiga fönster. Till saken hör att inbördes möten fäller avgörandet vid likaläge i poängkolumnen.

Efter september månads samling ser Grupp E ut enligt följande:
1. Albanien 8-3, 10p
2. Tjeckien 7-2, 8p (en hängmatch i handen)
3. Moldavien 5-5, 8p
4. Polen 6-8, 6p
5.  Färöarna 2-10, 1p

Tjeckien har alltså fyra fighter under bältet medan övriga har avverkat fem av åtta duster. Två nationer går till EM. Vad är mest troliga scenario från och med nu? Att Albanien har ett övertag gentemot Polen är en ickefråga. Detsamma gäller för Tjeckien i förhållande till polackerna, herrarna i hockeyfrilla har gått obesegrade, har en match extra i hölstret och har dessutom besegrat Polen med 3-1 i Prag.

Nu till det intressanta, nämligen att Bet365 erbjuder 2,37 på att Polen bommar Topp 2.

Oddsen på ”Topp 2- Nej” lyder enligt följande:
Tjeckien 3,50
Albanien 2,37
Moldavien 1,03
Polen 2,37
Färöarna 1,00

Detta är en värdering av det slag som får en att gnugga ögonen både en och tre gånger. Låt säga att Doktor Dowski och hans lärjungar plötsligt kvicknar till och gör rent hus i sina återstående tillställningar, inte ens då har de några himlastormande möjligheter att slå sig in på någon av de åtråvärda placeringarna. Lägger vi till nio pinnar på polackernas saldo så landar de på 15.

Om Tjeckien vinner mot Moldavien och Färöarna på hemmaplan så har de 14, bärgar tjeckerna minst en pinne mot Albanien så har de säkerligen råd att torska med två bollar på polsk mark. Albanerna har till och med råd att förlora mot Tjeckien om de så kallat tvåhövdade örnarna löser biffen i övriga två kvarstående kamper, mot Färöarna samt Moldavien.

Marknad: EM-kval Grupp E
Spel: Topp 2 – Nej: Polen
Odds: 2,37
Bolag: Bet365
Spelstopp: 12 oktober 20.45

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1250kr i spelkrediter för nya kunder

Lycka till,
Greven