Hockeytips speltips dagens trippel

Trippeltipset 23/3-23

Slutspelshockey och playout-nerver!

Det blev en femte match i den tuffa playout-serien mellan Malmö och Brynäs. Gävle-klubben löste en förlängningsseger i Skåne och fick därmed ta hem uppgiften till Gästrikland igen. Orkar Tigrarna än en gång fälla Händemark och company är frågan. I Stockholm ska AIK försöka störa MoDo återigen och i SHL-slutspelet löser Timrå en ny seger av bara farten. Trippeln står redo, nu kör vi!

⏰  Spelstopp Trippel: 18:59
💰  Totalt odds: 6.01

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

🚨  AIK – MoDo: 1:a perioden: AIK +0,5 @ 1,61

AIK gjorde ett riktigt bra försök till att komma ikapp MoDos 4-2-ledning i match 3 på Hovet i tisdags men lyckades inte bättre än reducera via Eric Norin och därmed är övikarna i en framåtlutad position via 2-1 i matcher. Stockholmarna ska ändå ha en eloge för sitt slit och över sextusen åskådare på läktarna gjorde sitt för att hjälpa laget. En mycket fin match överlag där kampen och intensiteten fanns hela vägen in i mål.

Över tre inledande kvartsfinaler mellan klubbarna måste jag ändå hylla AIK. Jag tycker de svartklädda står upp kanon mot ett i grund och botten bättre MoDo. PP-spelet häromsistens var bra. Jag tycker också att boxplay-uppställningen såg välbyggd ut trots något insläppt mål med en gubbe mindre på planen. Karlin och hans rödklädda bortagäng ska absolut vara en aning oroliga inför fortsättningen.

AIK har startat matcherna, under hela denna tre matcher långa serie bra. Att gästerna ska sticka iväg tidigt målmässigt känns främmande och vi ska absolut kunna få se AIK stänga ner första perioden väl. Pluslinan till över 1,60 i odds på Gnaget-kryss eller ledning efter 20 minuter är i mina ögon kanon. Ett guldspel vi öppnar trippeln med.

Spel: 1:a perioden: AIK +0,5 @ 1,61
Tävling: Hockeyallsvenskan, Slutspel
Plats: Hovet
Tid: 19:00
TV: C More

Match 2🚨  Timrå – Örebro: Hemmaseger @ 2,17

Det finns viktiga segrar och så finns det viktiga segrar. Timrås 4-3-skalp i Behrn Arena under tisdagen var helt nödvändig för att serien mot Örebro ska leva vidare på allvar och sättet som TIK dessutom vann matchen på är möjligen en game changer för hela denna kvartsfinal-duell.

ÖHK hade alltså 2-0 i matcher inför den tredje dusten i Närke. Därtill fanns också 3-1 på tavlan efter 40 minuter. Jonathan Dahlén ville annat. Stjärnan fick assist på Eronens 2-3-reducering, assist på Eronens 3-3-kvittering och sköt därefter själv in 4-3-pucken i femte perioden! Urstarkt och av bara farten tror jag att Medelpad-klubben nu också grejar denna fjärde batalj och kvitterar serien.

Blickar vi tillbaka på samtliga matcher mellan klubbarna i slutspelet så känns det som en 50/50-duell. Det böljar fram och tillbaka där båda lagen haft sina moment i matcherna. Niklas Erikssons sida har möjligen varit något smartare men på det hela taget är detta öppet nu. Kan TIK fortsätta spinna vidare på sin sköna känsla efter framgångarna i “Bunkern” så är redan där mycket vunnet. Ettan till nära 2,20 i odds gillas och klickas.

Spel: Hemmaseger @ 2,17
Tävling: SHL, Slutspel
Plats: NHC Arena
Tid: 19:00
TV: C More

Match 3

🚨  Brynäs – Malmö: Malmö +0,5 @ 1,72

Snacka om rysare! Den fjärde playout-matchen mellan Malmö och Brynäs nere i Skåne hade allt. I den femte perioden avgjorde till slut Gävle-klubben via Greg Scott och 4-3-segern innebär att BIF räddade den första matchbollen. Nu vänder vi upp till Monitor ERP Arena för match 5 och frågan är såklart hur Rödhökarna svarar på detta.

Att vända 0-3 i matcher har tidigare aldrig hänt i detta sammanhang. Brynäs fick såklart luft efter sin vinst häromsistens men frågan är om det fortsatt finns ork och kvalité inom hemmalagets trupp för att lösa ytterligare tre vinster. Tillåt mig tvivla. Även om det skottmässigt varit dominans från brynäsarnas sida är det ändå ett smartare och mer krispigt Malmö vi fått se totalt sett. Wernblom har varit en joker i leken hela kvalserien och bröderna Sylvegård spelar på sitt fysiska och effektiva sätt. Även om Olkinuora var bra i BIF-kassen i tisdags så är ändå Werner klar etta i den totala målvaktskampen.

Det är mer ångest än feststämning i Gästrikland för stunden trots vinsten nyligen och jag tror detta blir tillfället då MIF spelar ner Brynäs för första gången någonsin i Hockeyallsvenskan. För att ta lite höjd så kryssar vi pluslinan till höger (+0,5).

Spel: Malmö +0,5 @ 1,72
Tävling: SHL, Playout
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 19:30
TV: TV12, C More Live, C More

Trippeln

AIK – MoDo: 1:a perioden: AIK +0,5 @ 1,61
Timrå – Örebro: Hemmaseger @ 2,17
Brynäs – Malmö: Malmö +0,5 @ 1,72

Totalt odds: 6,01

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100