Hockeytips speltips dagens trippel

Trippeltipset 4/4-23

Svensk topphockey och Superettan-fajt på trippeln!

Det är semifinalspel som gäller både inom den Svenska Hockeyligan likväl som Hockeyallsvenskan. Jag tittar till både matchen i Umeå likväl som striden i Växjö och har funnit ett magiskt plushandicap samt en finfin etta att ta rygg på. I Helsingborg ska två tilltänkta toppklubbar slåss om premiärpoäng i Superettan. Allt som allt finner vi en trippel till strax under 6,50 gånger stålarna att jobba in tillsammans. Haka på!

⏰  Spelstopp Trippel: 18:59
💰  Totalt odds: 6.42

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

🚨  Björklöven – Djurgården: Djurgården +0,5 @ 1,97

Det blev en galet jämn och oviss första strid mellan Löven och Djurgården. Efter att ha tappat 2-0 till 2-2 så krävdes förlängning under söndagen och där drog till slut Umeå-klubben det längsta strået. 3-2-pucken skickades i mål av kanadensaren Beaudoin som därmed gjorde sitt blott tredje mål för IFB i år, men ett ack så viktigt sådant.

Nu är det dags för ny match och möjligen är det ett gäng Järnkaminer som får lösa biffen utan Carl Lindbom i kassen. 19-åringen klev av skadad under helgens drabbning och stod också över måndagens träning. Jesper Myrenberg är inkallad och finns som backup ifall inte spel för den unge keepern är på agendan. Överlag tycker jag match 1 hade det mesta. Tunga böljande anfall från båda lagen, där till slut ändå Björklöven drog det längsta strået. Vi kan ändå räkna med en lika jämn och oviss match 2. Sedan Garpenlöv fått tillbaka stora delar av sina trupp som av en eller annan anledning varit borta så känns stockholmarna rejält på gång. Formen har varit fenomenal och även om det blev torsk i helgen kan vi kallt räkna med att DIF bjuder upp till samma dans under tisdagen.

Jag tycker att Löven får ett alldeles för stort favoritskap av spelbolagen och gillar högersidan med framförallt pluslinan ruskigt mycket. Vi nyper handicap-spelet till nära dubbla stålar. Ett kanonspel helt enkelt.

Spel: Djurgården +0,5 @ 1,97
Tävling: Hockeyallsvenskan, Slutspel
Plats: Winpos Arena
Tid: 19:00
TV: C More Live, C More

Match 2

⚽️  Helsingborg – Öster: Öster +0,5 @ 1,68

Vi bryter av hockeyn för att snabbt kasta oss över till det förväntade toppmötet i Superettan mellan Helsingborg och Öster. Efter en direkt usel allsvensk säsong i fjol så tar skåningarna ny sats mot toppen och ambitionerna är glasklara. Tillbaka till finrummet direkt gäller. Lindström-Santos är ett intressant tränarpar som absolut har kunskapen för att kunna lyckas. Till sitt förfogande har också hemmatränarna ett vasst lag. Muhsin finns kvar, Rasmus Jonsson likaså. För att nämna några av lirarna.

Öster å sin sida har också sin målsättning klar. Topp 3 gäller och truppen känns minst lika intressant. Niklas Söderberg är en klassvärvning. Fjolårets Brage-spelare sköt tio ligabaljor förra säsongen och kan i rätt omgivning göra nära på det dubbla nu. Bergmark-Wiberg, Rodic med flera är andra klassgubbar i truppen och med tanke på att ÖIF var på vippen att kliva upp då så är chanserna minst lika bra nu.

Jag tror att Växjö-klubben håller i år och tippar också gästerna högre när säsongen summeras jämfört med helsingborgarna. Pluslinan till höger blir en fin väg att gå denna premiär.

Spel: Öster +0,5 @ 1,68
Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 19:00
TV: C More, Discovery+

Match 3

🚨  Växjö – Frölunda: Hemmaseger @ 1,94

Tillbaka till hockeyn och vi håller oss kvar vid Växjö-temat. Lakejerna från staden spelar som bekant semifinal mot Frölunda och inför match 3 så har vi 1-1 mellan klubbarna. Hemmalaget gick på knock först i tredje perioden i hemmamatchen förra veckan. 2-2 blev 6-2 till slut och sett till spelbilden var det fullt rättvist. Frölunda gjorde dock en kanonmatch hemma där en sylvass Lasse Johansson mellan stolparna samt en mycket duktig Erik Borg i framkant var de två herrarna som stack ut mest på Scandinaviums is.

Här tror jag vi återigen får se ett hemmalag som drar fördel av spelet på egen is. Växjö har genom hela säsongen sett vassa ut i Vida Arena och faktum är att på 21 raka hemmavid så har bara en match slutat med gästande lag som segrare efter 60 spelade minuter. Det är sensationellt bra såklart och återigen ser det mesta ut som att vi får se ett spelförande VLH och kan inte Lasse i kassen stå på huvudet är det väldigt mycket som pekar mot en skalp för Jörgen Jönsson och company.

Ettan efter tre spelade perioder till nära två gånger flisen är kanon. Ett lir vi kniper direkt.

Spel: Hemmaseger @ 1,94
Tävling: SHL, Slutspel
Plats: Vida Arena
Tid: 19:00
TV: C More

Trippeln

Björklöven – Djurgården: Djurgården +0,5 @ 1,97
Helsingborg – Öster: Öster +0,5 @ 1,68
Växjö – Frölunda: Hemmaseger @ 1,94

Totalt odds: 6,42

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100