Speltips UFC

UFC 298: Prelims

Vi har klivit in i fight week för årets andra PPV, UFC 298. Honda Center i Anaheim är platsen där titelmatchen mellan Alexander Volkanovski och Ilia Topuria kommer headlinea denna otroliga gala. På prelims bjuds vi på väldigt fina matcher med ett par debutanter, och en del matcher där man absolut inte hinner blinka innan det tar slut!

🥊Oban Elliott vs Valentine Woodburn 

Vi börjar i mellanviktsdivisionen där man nästan kan säga att det är två debutanter som möts.

Woodburn är 7-1 som proffs och 0-1 i UFC. I somras fick han chansen att med bara fyra dagars varsel hoppa in och möta stortalangen Bo Nickal som hade blivit av med sin motståndare. Han blev därmed den största underdogen i en UFC fight någonsin då han stod i runt 12 gånger pengarna att vinna. Även om jag personligen anser att ingen ska stå så högt i en MMA match oavsett vilka som möts så var det inte så mycket att säga. Woodburn var så rädd för Nickals brottning, och blev istället helt ställd när han fick ett par slag, och domaren bröt för en TKO förlust efter bara 38 sekunder. Detta är Woodburns enda förlust i karriären, och innan detta så har han mött dåligt och oerfaret motstånd så vi lärde oss egentligen ingenting om hur bra (eller dålig) han är. Hur som helst. Den enda slutsatsen man kan dra är att han slår väldigt hårt då han tidigare tävlat i både en och två viktklasser över weltervikt. Tycker mig se att han har ett ganska dåligt fight iq dessutom. Han har inte blivit testad så mycket på marken, kanske ser vi det här.

Oban Elliott är 9-2 som proffs och gör här sin UFC debut. Han är en välrundad fighter med rätt bra teknik i boxningen. Däremot blir han träffad ganska ofta, och försvaret håller inte alltid så hög nivå. Konditionen är också ett frågetecken för mig.
Woodburn kan mycket väl träffa med ett hårt slag och så är det över, men jag kan också se Elliott gå för nedtagningar och testa Woodburns grappling, och jag tror det kan leda till ett avslut åt det andra hållet. Jag spelar under 2.5 ronder till 1,65 hos Svenska Spel och under 1.5 ronder till 2,23 hos Unibet.

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1.65
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2.23
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊Josh Quinlan vs Danny Barlow 

Vi stannar kvar i weltervikt för nästa match.

Josh Quinlan är 6-1 som proffs och 1-1 i UFC. Han kommer från karriärens första förlust, i ett domslut mot Trey Waters. Det var den första matchen i hans karriär som går tiden ut. Quinlan är främst en striker med bra kraft i händerna, och är väldigt stark i clinch.

Danny Barlow är 7-0 som proffs och gör här sin debut i UFC. Han är en farlig southpaw som är riktigt bra ståendes. Han kontrar väldigt snabbt, mixar upp bra mot kroppen samtidigt som han ändå är lugn och metodisk i sina attacker. Såklart har han en sjuk kraft också. På marken finns det definitivt frågetecken, men det tror jag han har jobbat på nu när han ska göra debut i världens största fightorganisation.

Detta är två strikers, men Barlow är något helt annat. Han är så långt före i alla aspekter ståendes så Quinlan kommer bli tvungen att brottas om han vill vinna, och det kommer inte heller att lyckas. Jag spelar Danny Barlow ML till 1,54 hos Unibet. Dessutom tar jag lite på båda linorna. Under 2.5 ronder till 1,56 hos Unibet och under 1.5 ronder till 2,20 hos Unibet.

Spel: Barlow ML
Odds: 1.54
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1.56
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2.20
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊Mingyang Zhang vs Brendson Ribeiro 

Upp till lätt tungvikt i en match som kommer ta slut snabbt!

Zhang är 16-6 som proffs och gör här äntligen sin UFC debut efter två inställda matcher under 2023. Han har bra boxning och en konstant press kombinerat med väldigt hårda slag. Han skiter i om han blir träffad bara han får dela ut slag också. Han har alltså ett nästan obefintligt försvar, och blir träffad hela tiden.

Ribeiro är 15-5 som proffs och gör också UFC debut i och med denna match. Och han är precis som Zhang. Han blir träffad väldigt ofta på grund av sin aggressivitet och vilda stil. Han har en otrolig kraft, men är något sämre tekniskt. Dock skulle jag säga att han har fördelen på marken, men det är lite samma sak där då han letar submission hela tiden och riskerar att tappa position.

På deras sammanlagda 42 matcher så har de bara gått tiden ut varsin gång. Och detta är perfekt uppdukat för en car crash när buren stängs. Jag har hittat ett mycket fint spel på Unibet under kampkombinationer->alternativ vinstkombination->KO/TKO/DQ-rond 1 till 1,84. Det är alltså att någon av herrarna vinner på KO/TKO/DQ i den första ronden, vilket jag ser som högst sannolikt.

Spel: Matchen avslutas via KO/TKO/DQ i rond 1
Odds: 1.84
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊Rogerio De Lima vs Justin Tafa 

Vi stänger prelims med en tungviktsmatch!

Justin Tafa är 7-3 som proffs och 4-3 i UFC. Det är ganska lätt att beskriva Tafa, han kan egentligen bara vinna via KO tidigt. Fem av hans sju vinster har kommit via KO/TKO i den första ronden, de andra två i den andra ronden varav den ena bara 30 sekunder in i denna. Han har otroligt mycket kraft i sina händer och okej boxningsteknik, men det är allt han har. Han är långsam, dålig på marken, och har dålig kondition. Tafa är en om möjligt sämre version av Derrick Lewis. Hans bästa vinst i karriären kommer liksom mot Parker Porter.

Rogerio De Lima är 21-9-1 som proffs och 10-7 i UFC. Han kommer från en förlust mot just Derrick Lewis som öppnade upp med ett flygande knä och knockade honom efter 33 sekunder. De Lima är en väldigt annorlunda tungviktare då han är duktig med sina bensparkar, fin teknik och snabbhet i allt han gör och har bra kondition trotts sin ålder. Av hans sju förluster i UFC så har fem kommit via submission, och det kommer han inte alls behöva tänka på här då Tafa förmodligen är bland de sämsta tungviktarna på marken.

Man kommer få sitta på nålar de första minuterna när man jobbar in detta spel, men förhoppningsvis så turar inte Tafa in ett flygande knä eller något annat utan De Lima kan dominera på utsidan för att ta hem ett domslut eller ett senare avslut. Rogerio De Lima ML till 1,73 hos Bet365 spelas.

Spel: De Lima ML
Odds: 1.73
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

Allt gott.
//Dörren