Speltips UFC

UFC 299 Main Card

Äntligen har det blivit dags för ännu en PPV! UFC tar sitt pick o pack österut och befinner sig i Miami, som står som host för helgens otroliga gala. UFC 299 är helt proppfullt med stora matcher, och alla matcher på huvudkortet kommer ha stor påverkan på respektive division!

🥊  Song Yadong vs Petr Yan

En otroligt teknisk match i bantamviktsdivisionen öppnar upp huvudkortet! Song Yadong är 21-7 som proffs och 10-2 i UFC. Han kommer från två riktigt imponerande vinster mot Ricky Simon och Chris Gutierrez. Song har riktigt bra boxning och IQ för sin ålder. Han fightas väldigt moget och metodiskt vilket gör att han sällan tar dumma risker utan tar säkraste vägen till vinst. Hans sätt att mixa sina kombinationer mot kroppen är få förunnat, och han är dessutom väldigt uthållig. Song har otroligt mycket erfarenhet mot bra motstånd för sin ålder, och jag skulle tro att han någon gång i karriären kommer vara divisionens mästare.

Petr Yan är 16-5 som proffs och 8-4 i UFC. Efter att han blev mästare och skulle göra sitt första titelförsvar mot Aljamain Sterling har Yan förlorat 4 av sina 5 senaste matcher, och letar här efter att liva upp karriären igen. Han är, precis som Song, en extremt duktig boxare med snabba och kreativa kombinationer. Även Yan är uthållig och klarar av långa matcher. Däremot har han en tendens att starta lite långsamt den första ronden. Det finns många likheter i herrarnas stilar helt enkelt, och denna match kommer vara väldigt taktisk.

Jag ser Song som den hungrigare fightern med bättre dagsform, och tycker inte han ska vara underdog här. Därför tycker jag att Song Yadong ML till 2,05 hos Coolbet är ett jättebra spel.

Spel: Song Yadong ML
Odds: 2,05
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Jack Della Maddalena vs Gilbert Burns  

Vi fortsätter med prospect mot veteran i nästa match som utspelar sig i welterviktsdivisionen.

Jack Della Maddalena är 16-2 som proffs och 6-0 i UFC. Ända sedan sitt intåg i organisationen har han bjudit på otroligt clean boxning som ingen annan, och han är absolut en av de bästa i hela organisationen på det han gör. Han är väldigt strategisk i sin press och väljer sina slag väl. När han har hittat sin distans och känner sig bekväm så ser det ut som kombinationerna flyger av sig självt. Otroligt vackert. Med det sagt så har han dock lite att bevisa när det kommer till grappling. Så sent som i somras var han nära på att förlora mot Bassil Hafez som stor favorit just på grund av att han inte kunde hantera grapplingen så bra som man trodde. Efter det mötte han Kevin Holland och vann en teknisk striking-match, så man har inte direkt fått se hur han har förbättrat sin grappling.

Gilbert Burns är 22-6 som proffs och 15-6 i UFC. Han är en väldigt välrundad fighter som har spets på marken. Jag skulle säga att han är en av de absolut bästa grapplers i hela UFC just nu. Ståendes är han långt bakom Maddalena teknikmässigt, men har minst lika mycket kraft och kan släcka vem som helst när som helst. Burns har hängt i toppen av divisionen länge och har hunnit möta i princip alla, så erfarenhet saknas ej.

Jag ser Maddalena som favorit, och har honom redan till ’’plus money’’ så jag tycker inte det finns något direkt spelvärde till dessa odds. Därför vänder jag mig till underspelet då de är väldigt olika i sina stilar och matchen kan avslutas av vem som helst när som helst.

Jag spelar matchen går ej tiden ut till 1,52 hos Unibet.

Spel: Matchen går ej tiden ut
Odds: 1,52
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Dustin Poirier vs Benoit Saint-Denis

Nattens delade huvudmatch är bokad i fem ronder trotts att det inte finns någon titel på spel!

Dustin Poirier är 29-8 som proffs och 21-7 i UFC. Han har varit en stapel i lättviktsdivisionen i många år och många anser att han är den bästa fightern någonsin som inte har vunnit en titel. Han har utvecklat sin grappling mycket på det senaste och har gått och blivit en välrundad fighter. Det är ingen hemlighet att hans striking är världsklass och att han håller ett högt tempo som bara växer ju längre matchen går. Han har dock varit i en del tuffa matcher och hakan måste ifrågasättas.

Benoit Saint-Denis är 13-1 som proffs och 5-1 i UFC. Alla hans vinster i karriären har kommit via avslut. Han är en välrundad fighter som har kvalitet nog att hitta vägar att vinna oavsett hur matchbilden ser ut. Han är absolut ett spännande namn för framtiden, och kommer alltid att ha underhållande matcher. Men folk måste ta det lugnt. I helgen är han alltså en ganska stor favorit mot en legend inom viktklassen som var favorit att vinna titeln för bara dryga två år sedan. Med tanke på hur Saint-Denis såg ut mot Elizeu Zaleski säger jag nej tack och jobbar in underdogen istället.

Dustin Poirier ML spelas till 2,80 hos Coolbet.

Spel: Dustin Poirier ML
Odds: 2,80
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Sean O´malley vs Marlon Vera 2

Nattens huvudmatch är ett hett returmöte i bantamviktsdivisionen, denna gång om titeln!

Sean O´malley är 17-1 som proffs och 9-1 i UFC. Hans enda förlust i karriären kom i hans första möte med Vera. Bara ett par minuter in i den första ronden lyckades Vera träffa en liten nerv på Seans ben. Detta gjorde att benet totalt stängdes ner och Sean kunde inte lägga någon vikt alls på det. Han ramlade till slut ner och Vera blev tilldelad en TKO vinst efter ett par slag på marken. En helt regelrätt vinst, men det är svårt att dra några slutsatser då det var på så kort tid, och när det var så mycket tur involverat. Hur som helst, Sean är en fantastisk striker. En av de bästa i hela UFC. Hans precision och variation är otroligt sällsynt och han använder det tillsammans med sin snabbhet väldigt bra.

Marlon Vera är 23-8 som proffs och 15-7 i UFC. Han är väldigt stor och kraftfull för divisionen. Vera är nästan enbart en striker som förlitar sig på sin kraft. Han håller medvetet en låg volym och ger bort ronder för att kunna explodera i sina attacker i hopp om att hitta en KO. Ett väldigt farligt spel att spela, även om det är lite bättre förutsättningar nu i och med att matchen är fem ronder. Jag tror dock att det kommer bli för svårt här. Vera kommer behöva träffa Sean ett par gånger vilket kommer vara väldigt svårt med tanke på skillnaden i snabbhet och fotarbete. Vera har aldrig blivit avslutad, och Sean har inte någon jättekraft.

Därför blir mitt spel till matchen Sean O’malley ML+över 2.5 ronder till 1,72 hos Bet365.

Spel: Sean O´malley ML+över 2.5 ronder
Odds: 1,72
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

Allt gott.
//Dörren