Speltips UFC

UFC 299 Prelims

Äntligen har det blivit dags för ännu en PPV! UFC tar sitt pick o pack österut och befinner sig i Miami, som står som host för helgens otroliga gala. UFC 299 är helt proppfullt med stora matcher, och på prelims kommer vi även få se några intressanta debutanter och prospects.

Dörrens Dubbel
Vi inleder direkt med nattens dubbel, där två favoriter ska vara överlägsna.

Asu Almabaev är 18-2 som proffs och 1-0 i UFC. Han gjorde sin UFC debut i somras när han vann på submission mot Ode Osbourne. Hans enda två förluster i karriären kom 2017, varav den ena mot Tagir Ulanbekov som idag är rankad som nummer 12 i flugviktsdivisionen i UFC. Sedan dess har alltså Almabaev vunnit 14 raka matcher. Jag har tidigare beskrivit honom genom att nämna namn som Khabib Nurmagomedov och Islam Makachev, och det är egentligen bara det man behöver göra. Utan att stressa så sätter han en sinnessjuk press för att dränka sina motståndare med sin brottning. På marken är han väldigt aktiv med slag och hotar submissions. Att han har en fantastisk rå kroppsstyrka är såklart till stor hjälp där. Ståendes är han inget speciellt men han har bra grundfundament, speciellt när det kommer till att försvara sig.

Han möter CJ Vergara som är 12-4-1 som proffs och 3-2 i UFC. Han har en väldigt ’’fan friendly’’ stil då han vill stänga distansen direkt och utbyta slag i hopp om att han är den som träffar först och hårdast. Jag tror inte alls att detta kommer funka i denna match för så fort han vill komma in på en nära distans så kommer Almabaev söka clinch för att sedan ta ner matchen på marken. Vergara har okej BJJ och försvar på marken, men det är något helt annat när man möter en så bra brottare som Almabaev.

Ett av de hetaste namnen på prelims denna vecka är Robelis Despaigne. Han är 4-0 som proffs och gör sin UFC debut här. Alla fyra matcher har han vunnit på KO i den första ronden. Hans första match i karriären varade i 4 minuter och 54 sekunder, sedan har han knockat sina motståndare på 12 sekunder, tre sekunder och fyra sekunder. Han snittar alltså 79 sekunder per match. Det är dock inte den enda erfarenheten han har. Han kommer med ett förflutet i taekwondo, och kammade bland annat hem ett OS brons 2012. Han har såklart en sinnessjuk kraft, och det återstår att se om han livar upp till allas förväntningar. Värt att veta är att han nu är den i UFC med längst räckvidd.

Han möter Josh Parisian som är 15-7 som proffs och 2-4 i UFC. Han är en klassisk långsam tungviktare som går tråkiga matcher i Apex. Bra i clinch, okej på marken, men ska aldrig ens kunna komma dit i denna match. Visst, det händer ganska ofta att hypeade prospects kommer in och sen förlorar sin debut mot en fighter med ett 50/50 record, men jag kan bara inte se det hända här. Jag tror inte Parisian kommer hinna blocka eller undvika ett enda slag de första minuterna om han inte får ner matchen på marken. Detta vet Despaigne om och har förmodligen förberett sig bra.

Inget snack om detta utan det är bara att hämta. Asu Almabaev ML+Robelis Despaigne ML spelas till 1,57 hos
Coolbet.

🥊  

Spel:Almabev ML + Despaigne ML
Odds:1,57
Spelbolag:Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Philipe Lins vs Ion Cutelaba

Den före detta tungviktaren Philipe Lins gör här, efter tre raka vinster, sin fjärde match i lätt tungvikt. Motståndet står den alltid aggressive Ion Cutelaba för.
Philipe Lins kommer som sagt in med tre raka vinster i ryggen mot Marcin Prachnio, Ovince St. Preux och Maxim Grishin. Inga dåliga namn direkt. Med tanke på hans förflutna i tungviktsdivisionen så har han såklart väldigt mycket kraft och är stark i clinch. Utöver det så är han faktiskt ganska snabb också, och mixar bra mot kroppen i sina slag. Bara där ligger han före majoriteten av divisionen med sin boxning.
Ion Cutelaba är 6-8 i UFC och har väl egentligen inte imponerat sedan vinsten i Köpenhamn mot Khalil Rountree för strax över fyra år sedan. Han är en bra brottare och är väldigt kraftfull och aggressiv, men han har ofta svårt att få till det. Den absolut största svagheten han har är hakan då han blivit skakad eller droppad i nästan varje match nu på det senaste.
Jag tror Lins kommer fortsätta sin vinstsvit och spelar honom på ML oddset till 2,14 på Svenska Spel.

🥊  

Spel:Philipe Lins ML
Odds:2,14
Spelbolag:Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare

Michał Oleksiejczuk vs Michel Pereira
Vidare till en mycket intressant match i mellanviktsdivisionen.

Michał Oleksiejczuk är 19-6 som proffs och 7-4 i UFC. Han är en väldigt underskattad fighter som jag tycker förtjänar mer respekt och fler ögon på sig. Han är välrundad, men det jag gillar mest är hans boxning. Han har väldigt bra fotarbete och sätter press direkt och börjar skicka sina fina kombinationer där han mixar upp mot både kropp och huvud.

Michel Pereira är 29-11 som proffs och 7-2 i UFC. Pereira är också en duktig striker men använder sig mer av oortodoxa tekniker. Det gör att han blir svår att läsa av, men samtidigt slösar han mer på sin egen kondition. Han har en bra haka, men blir även träffad ofta. På marken är han okej med sin BJJ, men det är inget som har testats allt för mycket. Pereira har spenderat en stor del av sin karriär i weltervikt där han hade problem med både matcherna men även vikten, medan Oleksiejczuk har några riktigt fina vinster uppe i lätt tungvikt. Jag tror Pereiras största chans till vinst är att flaxa in en stor träff tidigt innan kondition blir en faktor i matchen. Men jag tror Oleksiejczuk kommer vara beredd på det och göra detta smart. Oleksiejczuk kommer dra ifrån efter den första ronden och hitta ett sent avslut eller vinna ett domslut.
Mitt spel till denna match blir då Michał Oleksiejczuk ML till 2,35 hos Coolbet.

🥊  

Spel:Michał Oleksiejczuk ML
Odds:2,35
Spelbolag:Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Curtis Blaydes vs Jailton Almeida
Vi rundar av prelims med ett viktigt möte i tungviktsdivisionen.

Curtis Blaydes är 17-4 som proffs och 12-4 i UFC. Hans enda förluster i karriären har kommit mot Sergei Pavlovich, Derrick Lewis och Francis Ngannou x2. Detta är fighters som någon gång har varit mästare eller gått match om en titel. Blaydes är av många sedd som den bästa offensiva brottaren i tungviktsdivisionen och det är svårt att inte hålla med. Han har en sjuk styrka när han får tag i sina motståndare och väl nere på marken har han riktigt bra toppkontroll och slag uppifrån. Däremot har man inte fått se honom behöva försvara sig mot brottning så mycket, kanske vår vi se det här. Ståendes tycker jag han underskattas lite. Han har gjort stora framsteg i sin striking vilket man såg mot bland annat Junior dos Santos, Chris Daukaus, och i den första ronden mot Derrick Lewis.

Jailton Almeida är 20-2 som proffs och 6-0 i UFC. Han är väldigt liten för viktklassen och han började till och med sin karriär i UFC i lätt tungvikt. Almeida är också en riktigt bra grappler. Han förlitar sig mer på sin BJJ istället för att mata slag uppifrån, och han har hela 12 vinster på submission. Ståendes har man inte fått se jättemycket av honom då han nästan bara har mött strikers som är lätta att få ner på marken.
Jag tror de kommer vara väldigt jämna om någon försöker gå på en nedtagning, och kanske hamnar matchen inte ens på marken. Då ger jag fördelen till Blaydes som har bättre striking och kommer ha mer kraft. Blaydes har även väldigt mycket mer erfarenhet så till dessa odds tycker jag det är rätt sida.
Jag spelar Curtis Blaydes ML till 1,97 hos Pinnacle.

🥊  

Spel:Curtis Blaydes ML
Odds:1,97
Spelbolag:Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Allt gott.
//Dörren