Speltips UFC

UFC 300 Huvudkortet

UFC 300 Huvudkortet

Historiens största gala är äntligen här! Natten till söndag kommer UFC 300 äntligen gå av stapeln, och oj vilket kort vi har! Det är fullproppat med stora matcher från början till slut, och här kommer jag gå igenom mina spel till huvudkortet. Inför denna gala kommer jag att reka minst ett spel till varje match, så nu kör vi!


🥊  Bo Nickal vs Cody Brundage

Bo Nickal är 5-0 som proffs och 2-0 i UFC och ja, vad finns det ens att säga? Killen är 1.04 favorit och detta kommer bli hans lättaste match hittills i karriären. Han är en av de absolut bästa brottarna i världen och det visade han i sin UFC debut mot Jamie Pickett. Sedan mötte han Val Woodburn och visade att han dessutom har kraft i händerna med en KO efter 38 sekunder. Man har sett totalt lite drygt 3 minuter av honom i UFC, och det känns som det blir kortvarigt även denna gång.

Cody Brundage är 10-5 som proffs och 4-4 i UFC. Han är väl helt okej ståendes med bra kraft, men på marken är han helt vilse. Och mot Nickal kommer det inte se riktigt klokt ut. Brundage kommer förmodligen försöka med någon oortodox attack för att knocka Nickal, för att sedan bli nedtagen och då kommer Nickal kunna göra vad han vill.

Inga konstigheter här, jag spelar Bo Nickal att vinna via submission i rond 1 till 2,50 hos Unibet!

Spel: Nickal via submission i rond 1
Odds: 2,50
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan

Vidare till en titeleliminerare i lättviktsdivisionen!

Charles Oliveira är 34-9 som proffs och 22-9 i UFC. Han är känd för att ha organisationens bästa BJJ. Men han har även på senare tid blivit duktig på att använda sin striking, i synnerhet sina sparkar. Han har även väldigt bra precision på sina slag. Däremot är ju hakan som den är. Charles har inte jättebra försvar, och har man då också en dålig haka så är man i konstant fara att bli avslutad. Det ska dock sägas att han har stort hjärta och inte ger upp så lätt, oavsett hur många gånger han blir träffad.

Arman Tsarukyan är 21-3 som proffs och 8-2 i UFC där hans enda förluster har kommit i jämna domslut mot Mateusz Gamrot och den nuvarande mästaren Islam Makachev. I övrigt har han dominerat i stort sett varje minut i UFC. Arman har en kvävande grappling likt Khamzat Chimaev och Islam Makachev, och det är såklart en mardröm för alla att möta. Men han visade även senast mot Beneil Dariush att han har bra med kraft i händerna då han knockade honom dryga minuten in i matchen.

Många är rädda för att följa med Oliveira ner på marken pga hans BJJ, men det var inte Islam och han ströp ut honom direkt. Jag tror Arman kommer ha samma strategi här om han träffar hårt innan. Sedan ska man inte utesluta Oliveira som definitivt själv kan hitta ett avslut både ståendes och på marken.

Därför spelar jag matchen startar rond 3: nej till 1,60 hos Unibet!

Spel: Matchen startar ej rond 3
Odds: 1,60
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Justin Gaethje vs Max Holloway

BMF bältet står på spel mellan Max och Justin!

Justin Gaethje är 25-4 som proffs och 8-4 i UFC. Han har vuxit från en kaosfighter till att bli mer strategisk, men han använder fortfarande sina vapen som till exempel bensparkarna och sina tunga händer. Han kommer från en riktigt fin prestation mot Dustin Poirier i somras där han, via en huvudspark, vann BMF bältet tidigt i rond 2.

Max Holloway är 25-7 som proffs och 21-7 i UFC. Max är en av de absolut bästa boxarna i hela UFC då han är så bra på att, med en så fruktansvärt hög volym, använda sina kombinationer till kropp och huvud. Han sitter även på en otrolig kondition och uthållighet. Hans haka är brutal. Han har alltså aldrig ens blivit droppad på 28 fighter i UFC, men detta kommer bli hakans största test hittills. Max har tävlat i fjädervikt i den största delen av sin karriär, men efter att han förlorat tre matcher mot den förra mästaren Alexander Volkanovski så bestämde han sig nu för att gå upp till lättvikt. Där slår alla såklart mycket hårdare, speciellt när man möter en fighter som Gaethje. Men å andra sidan så slipper han cutta vikt ända ner till 145 så hans haka kommer förmodligen vara ännu starkare, om det ens är möjligt.

Jag tror Max har stor chans att dra denna match lång, i och med att den är bokad för fem ronder. Han behöver bara överleva början för att sedan få in lite kroppsslag och dra ifrån konditionsmässigt. Oddset har droppat lite sedan släpp, men jag tycker fortfarande att det är alldeles för högt.

Jag spelar Max Holloway ML till 2,55 hos Betsson!

Spel: Max Holloway ML
Odds: 2,55
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr


🥊  Weili Zhang vs Xiaonan Yan

Nattens delade huvudmatch är om stråviktstiteln och det är den dominanta mästaren Weili Zhang som ska försvara bältet mot Xiaonan Yan.

Weili Zhang är 24-3 som proffs och 8-2 i UFC. Hon är en otroligt välrundad fighter som verkligen är världsklass på alla punkter. Jag kan utan tvekan säga att jag tycker detta är den bästa och mest underhållande kvinnan i UFC just nu, och så kommer det nog förbli ett tag framöver. Hennes senaste titelförsvar mot Amanda Lemos var brutalt. Hon vann slagen med 163-24, 6-0 i nedtagningar och hade över 16 minuter i kontrolltid. Det enda jag skulle kunna säga något dåligt om är hakan, men samtidigt blir hon träffad väldigt sällan eftersom hennes försvar är så bra.

Xiaonan Yan är 17-3 som proffs och 8-2 i UFC. Det enda hon egentligen har här är kraft. Hon är annars inte bättre än Weili på något sätt, och jag tror hon kommer jaga den stora träffen hela matchen. Hon är en duktig fighter, men det går inte riktigt att jämföra här med Weili som kommer dominera matchen vart eller hur den än utspelar sig.

Därför spelar jag Weili Zhang att vinna via avslut till 2,10 hos Betsson.

Spel: Weili Zhang vinner via avslut
Odds: 2,10
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr


🥊  Alex Pereira vs Jamahal Hill

Vi är framme vid galans huvudmatch och det är titeln i lätt tungvikt som står på spel!

Alex Pereira är 9-2 som proffs och 6-1 i UFC. Han är nuvarande mästare i lätt tungvikt och ett bra förflutet inom kickboxning. Han har en otroligt stark vänsterkrok som det känns som att ingen kan ta, men hans största vapen måste vara bensparkarna. Man har sett gång på gång hur han totalt tar sönder motståndarens ben efter bara ett fåtal sparkar, vilket sedan leder till att Pereira kan göra lite vad han vill distansmässigt. Jag gillar dock inte Pereiras stance där han står helt raklång, det försvårar försvaret både mot slag och mot nedtagningar.

Jamahal Hill är 12-1 som proffs och 6-1 i UFC. Detta är hans första match på över ett år då han blev tvungen att lämna bort sin titel då han blev skadad i hälsenan och kunde inte träna. Nu är han tillbaka för att ta tillbaka bältet han aldrig riktigt förlorade. Hill är en bra boxare med sinnessjuk kraft i händerna, och vet hur han ska stänga distansen. Han har dessutom en riktigt bra haka som man såg mot Glover Teixeira. Mot Glover såg man också att Hill är riktigt bra på marken, i alla fall på att försvara sig. Detta får mig att tro att grappling kommer ingå i hans game plan i denna match, även om alla säger att de vill gå ut och utbyta slag.

Pereira är snart 37, och jag ser inte att han kommer kunna försvara sig mot det som Hill har att erbjuda.

Därför blir mitt spel till huvudmatchen Jamahal Hill ML till 2,11 hos Coolbet!

Spel: Jamahal Hill ML
Odds: 2,11
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


Allt gott.
//Dörren