Speltips UFC

UFC 300 Prelims

UFC 300 Prelims

Historiens största gala är äntligen här! Natten till söndag kommer UFC 300 äntligen gå av stapeln, och oj vilket kort vi har! Det är fullproppat med stora matcher från början till slut, och här kommer jag gå igenom mina spel till prelims. Inför denna gala kommer jag att reka minst ett spel till varje match, så nu kör vi!

🥊  Deiveson Figueiredo vs Cody Garbrandt

Nattens första match står mellan den forne flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo och den forne bantamviktsmästaren Cody Garbrandt.

Figueiredo är 22-3-1 som proffs och 11-3-1 i UFC. I sommaren 2020 vann han bältet i flugvikt mot Joseph Benavidez, och sedan har han både försvarat det, förlorat det och vunnit tillbaka det. Efter fyra raka matcher mot Brandon Moreno gjorde Figueiredo äntligen sin debut i viktklassen över där han imponerade stort och vann ett hyfsat dominant domslut mot Rob Font. Nu tänker han fortsätta upp mot titeln i sin nya division.

Figueiredo har en sinnessjuk kraft i händerna för att väga så lite, och jag var lite frågande om det skulle se likadant ut mot en bantamviktare som Rob Font. Men det fick vi svar på när han skakade Font vid flera tillfällen i deras match. I övrigt har Figueiredo väldigt bra BJJ och en fin press från start.

Cody Garbrandt är 14-5 som proffs och 9-5 i UFC. Cody är även han en väldigt duktig striker med mycket kraft i händerna. Däremot är han inte i närheten av lika duktig på marken som hans motståndare här. Han har stått för två riktigt fina prestationer på raken här nu, och det finns fortfarande hopp om att han ska kunna rädda sin karriär och ta tillbaka bältet han en gång hade. Dock ser jag det som väldigt osannolikt med tanke på att hans haka tyvärr verkar vara helt slut. Han har blivit knockad i fyra av hans fem förluster i karriären, och samtliga har kommit i de senaste åtta matcherna.

Figueiredo ska vara favorit, men ML oddset känns inte lockande som singelspel.

Istället spelar jag under 2.5 ronder till 1,75 hos Svenska Spel.

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1,75
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare


Spel: Figueiredo via submission
Odds: 4,85
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Jim Miller vs Bobby Green

Näst på tur har vi en klassisk veteranmatch mellan Jim Miller och Bobby Green!

Jim Miller är 37-17 som proffs och 26-16 i UFC och han håller alla möjliga rekord. Han har flest matcher och vinster i UFC, flest matcher och vinster i lättviktsdivisionen, näst flest avslut i UFC, mest fighting-tid i lättviktsdivisionen osv osv. Men ett rekord som är lite extra intressant i och med helgens match är att han är den enda fightern som har gått match på både UFC 100 och UFC 200, och nu på UFC 300. Han vann dessutom de två förstnämnda. Miller har vunnit fem av sina sex senaste matcher varav alla på avslut mot kompetent motstånd. Han är väldigt kompakt i sin stil med bra kraft i händerna, och har även väldigt bra grappling där 20 av hans vinster i karriären har kommit via submission.

Bobby Green är 31-15 som proffs och 12-10 i UFC. Han är en flashig striker som alltid bjuder på show för fansen. Han skickar sina slag nerifrån höfterna vilket gör att det kan bli svårt för motståndaren att hinna se de komma. När det kommer till grappling så är det inte så mycket att säga. Förra året hittade han sin första submission någonsin efter 45 proffsmatcher. Han har okej nedtagningsförsvar dock. Men det stora frågetecken inför denna match är hans uthållighet då han bara för fyra månader sedan blev totalt släckt av Jalin Turner i den första ronden. Detta var ingen vanlig knockout utan ett hjärnsläpp av domaren gjorde så att Green fick ta emot bra många fler slag än vad han behövde, samtidigt som han var knockad.

Visst att Miller är gammal, men det är Green också. Jag tycker det är lite väl högt på Miller här i en match som jag ser som jämn.

Därför spelar jag Jim Miller ML till 2,55 hos Coolbet.

Spel: Jim Miller ML
Odds: 2,55
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Jessica Andrade vs Marina Rodriguez

Vi hoppar till stråviktsdivisionen där två duktiga brasilianskor möts!

Jessica Andrade är 25-12 som proffs och 16-10 i UFC. Hon hade en kort period som mästare för några år sedan, men efter det har hon verkligen blandat och gett. Visst, hon har mött absolut alla i toppen och det är inte konstigt att hon ofta blir dominerad, men samtidigt lyckas hon vinna mot nivån precis under och visar att hon har en bra kraft i sina slag och en okej BJJ. Jag är dock inne på att hennes karriär kommer ta slut snart. Inför sin förra match hade hon tre raka förluster på avslut, men så studsade hon tillbaka när hon knockade Mackenzie Dern i den andra ronden. Det måste dock sägas att det var mer ett resultat av en horribel game plan av Dern, som Andrade såklart utnyttjade.

Marina Rodriguez är 17-3-2 som proffs och 7-3-2 i UFC. Hon är en bra striker med mycket kraft och volym. Hon är även väldigt duktig på att vinna minuter och jag skulle säga att hon har en stor fördel i denna match när det kommer till fight IQ. I clinch är hon väldigt duktig på att använda sina armbågar och knän till att antingen komma loss eller dela ut skada. Likt Andrade så vinner hon mot alla utom de allra bästa, men jag ser henne som en mer komplett fighter med bättre chans mot toppen.

Därför tycker jag det är fel favorit i denna match även om oddsen ska vara jämna.

Mitt spel blir Marina Rodriguez ML till 2,19 hos Pinnacle.

Spel: Marina Rodriguez ML
Odds: 2,19
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Jalin Turner vs Renato Moicano

Näst på tur är en lättviktsmatch som har alla förutsättningar för att kunna bli riktigt bra.

Jalin Turner är 14-7 som proffs och 7-4 i UFC. Han har två förluster på sina tre senaste matcher, men det var två otroligt jämna matcher där domsluten lika gärna hade kunnat gå åt det andra hållet, då hade Turner varit på en åtta matcher lång vinstsvit. I hans senaste match vann han, som tidigare nämnt, mot Bobby Green via en tidig KO. Turner är väldigt lång och kreativ, och har bra striking med mycket kraft. På marken är han också duktig där han ofta använder sin BJJ som håller hög nivå.

Renato Moicano är 18-5 som proffs och 10-5 i UFC och han börjar bli en riktig favorit bland fansen. Även om detta på förhand är en otroligt svår match för Moicano så kommer han bjuda på show. Moicano är välrundad och kommer inte bli utklassad någonstans, men jag tycker han är lite sämre än Turner på exakt allting. Visst, strikingen rent tekniskt är hyfsat jämn men Turner är väldigt duktig på att använda sin räckvidd till sin fördel och han har mycket mer kraft i händerna. Moicano är dock tuff och kommer inte ge upp om han inte blir knockad eller utstrypt.

Många tror på överkörning, men jag tror det kan bli lite jämnare än vad folk säger.

Därför spelar jag över 1.5 ronder till 1,90 hos Bet365.

Spel: Över 1.5 ronder
Odds: 1,90
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

🥊  Sodiq Yusuff vs Diego Lopes

Ner ett snäpp till fjäderviktsdivisionen!

Sodiq Yusuff är 13-3 som proffs och 6-2 i UFC. Yusuff är en riktigt bra striker där han framför allt är duktig på att använda sig av bensparkar för att sätta upp för olika slag och sparkar. Han har bra nedtagningsförsvar och är väldigt duktig i clinch med sina knän. Väl nere på marken är han okej, och han har en grym giljotin som han alltid hotar med. Dessutom har Yusuff ett mycket bra fight IQ.

Diego Lopes är 23-6 som proffs och 2-1 i UFC. Han håller en otroligt hög nivå när det kommer till BJJ, och hans striking är helt okej. Jag tycker ibland att han kan vara lite slarvig teknikmässigt dock. Han har en bra haka och helt okej kondition.

Detta kommer bli en jämn match, men jag måste ändå säga att oddset på Yusuff är lite högt och väljer därför att spela Sodiq Yusuff ML till 2,25 hos Betsson.

Spel: Sodiq Yusuff ML
Odds: 2,25
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr

🥊  Kayla Harrison vs Holly Holm

Kayla Harrison ska här göra sin efterlängtade debut i UFC, och i vägen för henne står den forne mästaren Holly Holm.

Kayla Harrisson är 16-1 som proffs och är sedd som nästa stora grej i kvinnornas bantamviktsdivision. I hennes matcher i PFL så brukar hon stå i 1,02-1,08 ungefär och det är inte heller så konstigt när man ser matcherna. Harrison är en fruktansvärt bra brottare, något som kommer vara nyckeln i denna match. Hon har dessutom tävlat i både lättvikt och fjädervikt, så om hon bara klarar vikten någorlunda så kommer hon vara bra mycket större och tyngre än Holm när matchen väl drar igång.

Holly Holm är 15-6 som proffs och 8-6 i UFC. Hon är en bra striker med förflutet i både boxning och kickboxning. Hon är ganska bra på att hålla distansen där hon vill, och hennes nedtagningsförsvar är helt okej det också.
Men jag tror detta kommer bli alldeles för svårt för Holm. Hon kanske överlever några minuter med att pumpa ut sin jabb och hålla distansen, men förr eller senare så kommer Harrison få tag i henne och få ner matchen på marken. Då tror jag Harrison kommer mata armbågar och hota submissions till avslutet kommer på det ena eller det andra sättet.

Mitt spel här blir Kayla Harrison via avslut till 2,33 hos Unibet.

Spel: Harrison via avslut
Odds: 2,33
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Calvin Kattar vs Aljamain Sterling

Näst på tur gör den forne bantamviktsmästaren Aljamain Sterling debut i viktklassen över, och motståndet står Calvin Kattar för.

Calvin Kattar är 23-7 som proffs och 7-5 i UFC. Han har otroligt bra teknik i sin boxning och är duktig på att använda sin volym och kreativitet för att skapa problem för motståndaren. Han har inte mött så många grapplers så det är svårt att riktigt säga hur hög nivå han håller där, men av det man har sätt så skulle jag säga att den är helt okej. Kattar har haft ett längre uppehåll nu på ett och ett halvt år efter att han drog främre korsbandet i matchen mot Arnold Allen.

Aljamain Sterling är 23-4 som proffs och 15-4 i UFC. Han kommer från en titelförlust mot Sean O´malley i somras. Den forne mästaren hade innan dess nio raka vinster mot absoluta toppnamn i bantamviktsdivisionen, och det pratades mycket om när han ska ta steget upp. Sterling var en väldigt stor bantamviktare så jag tror inte att skillnaden nu i fjädervikt kommer vara så signifikant. Sterling är en grappler som kan strypa ut vem som helst. Han har riktigt bra brottning och en sjuk förmåga att ta ryggen på motståndaren för att sedan hitta strypet. Ståendes har han inte superbra teknik, men volymen och pressen finns där.

Sterling är ett av mina största spel till natten men sedan släpp så har han gått från att vara underdog till nästan storfavorit, så tycker inte ML oddset är attraktivt längre.

Istället tycker jag att matchen går ej tiden ut är ett bättre spel i nuläget, hos Coolbet får man 2,50.

Dessutom lägger jag till Aljamain Sterling att vinna via submission till 6,00 hos Betsson!

Spel: Matchen går ej tiden ut
Odds: 2,50
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Spel: Sterling vinner via submission
Odds: 6,00
Spelbolag: Betsson


📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr

🥊  Jiri Prochazka vs Alexandar Rakic

Den sista matchen på prelims utspelar sig i lätt tungvikt!

Jiri Prochazka är 29-4 som proffs och 3-1 i UFC. Han kommer från en förlust mot Alex Pereira i vintras där Jiri misslyckades med att ta tillbaka sitt bälte. Innan dess vann han 13 raka matcher varav 11 på KO/TKO och en på submission. Det är ingen hemlighet att han är en otroligt bra kickboxare med sinnessjuk kraft. Han är helt okej på marken, men det är något han egentligen borde undvika, speciellt i denna match. Det största problemet med Jiri är att han har sjukt dåligt försvar och fight IQ. Han lämnar alltid hakan rakt uppe i luften oskyddad i hopp om att vara den som träffar först. Ofta funkar det, men det är ingenting som ska funka i längden och fighters som redan vet om detta kommer kunna utnyttja det.

Alexandar Rakic är 14-3 som proffs och 6-2 i UFC. Han har gjort det väldigt bra i organisationen hittills och den första förlusten mot Volkan Özdemir kunde lika gärna gått åt hans håll om domarna faktiskt tittade på matchen. Den andra förlusten kom i hans senaste match mot Jan Blachowicz för snart två år sedan. Även han förlorade pga ett förstört korsband, och han har sedan dess blivit tvungen att rehaba sig i form. Rakic är en otroligt välrundad fighter som anpassar sig mycket bra från match till match beroende på förutsättningarna. Det jag tror han kommer försöka utnyttja här är sina bensparkar och sin brottning. Han har en förmåga att försvaga sina motståndares ben enormt och sedan vinna massvis med minuter i clinch eller i toppkontroll på marken.

Jag tror inte Jiri är tillräckligt smart för att ta sig an denna match på rätt sätt. Därför spelar jag Alexandar Rakic ML till 1,86 hos Unibet!

Spel: Alexandar Rakic ML
Odds: 1,86
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


Allt gott.
//Dörren