Speltips UFC

UFC 301 Main Card

I helgen riktas blickarna mot Rio de Janeiro och UFC 301! Det är en riktigt fin gala där varje match innehåller en brasilianare och en icke-brasilianare, så publiken har chans att ha en stor påverkan i alla matcher. Här går jag igenom mina spel till huvudkortet!


🥊  Dörrens Dubbel

Efter några galor utan så har jag äntligen hittat nästa dubbel som bara sitter rakt ut!

Myktybek Orolbai är 12-1 som proffs och 1-0 i UFC. Han tog sin debutmatch på kort varsel i vintras mor Uros Medic och totalt dominerade honom innan han hittade en submission sent i den andra ronden. Jag är helt såld på Orolbai. Han påminner om fighters som Khamzat Chimaev och Islam Makachev i stilen med sin press och kvävande brottning. Dessutom har han rejält med kraft i händerna och okej boxningsteknik som han säkerligen förbättrar varje dag.

Han möter Elves Brener som är 16-3 som proffs och 3-0 i UFC. Han är väldigt tuff och uthållig, men hans största styrka är hans striking. Han har bra med kraft i händerna, och är kreativ med sina slag/sparkar. Men även där tycker jag han ligger långt bakom Orolbai, som kommer ta ner matchen på marken och hålla toppkontroll för att bryta ner Brener.

Myktybek Orolbai blir den ena halvan av min dubbel.

Michel Pereira är 30-11 som proffs och 8-2 i UFC. Han är en väldigt lång och oortodox striker med mycket kraft och explosivitet. Han är även stabil defensivt med sitt head movement och sin haka som dessutom är ännu mer förbättrad efter flytten upp till mellanvikt. Något som alltid underskattas är hans BJJ. Med sin längd så är han duktig på att sätta upp stryp snabbt och effektivt.

Han möter Ihor Potieria som är 21-5 som proffs och 2-3 i UFC. Han är en okej boxare med hyfsad kraft, det är ungefär så långt man kommer med det positiva. Han har väldigt dålig kondition, blir träffad ofta och har en suspekt haka. Sedan är han inte alls lika bra på marken heller.

Jag tror Pereira kommer knocka honom ganska snabbt faktiskt och få hemmafansen att bli helt lyriska.

Dörrens dubbel till helgen blir då alltså Myktybek Orolbai ML+Michel Pereira ML till 1,80 hos Coolbet!

Spel: Orolbai ML+Pereira ML
Odds: 1,80
Units: 2.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊 Michel Pereira vs Ihor Potieria

Lägger även till Michel Pereira att vinna via KO/TKO/DQ till 1,83 hos Bet365.

Spel: Michel Pereira via KO/TKO/DQ
Odds: 1,83
Units: 1,25/5
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


🥊 Anthony Smith vs Vitor Petrino

Nästa spel hittar vi i lätt tungvikt!

Anthony Smith är 37-19 som proffs och 12-9 i UFC. Han är en väldigt tuff fighter med bra kondition. Han har bra grundteknik överallt förutom att han kan ha problem att försvara sig mot bensparkar ibland. Hakan börjar dala, men den är inte katastrof. Utöver det så har han väldigt bra fight IQ som han använder på ett bra sätt både före och under match.

Vitor Petrino är 11-0 som proffs och 4-0 i UFC. Han är en otroligt stabil fighter som, trotts sin kraft och förmåga att avsluta, inte rushar någonting. Han är bra överallt och kan nog ha en fin och lång framtid i organisationen om han spelar sina kort rätt.

Folk ser Petrinos highlights och tror att han ska knocka Smith direkt, men faktum är att endast en av hans fyra vinster i UFC har kommit innan 1.5 rond är avklarad, även om han har tre avslut. Smith är duktig på att överleva och hitta clinch om han blir träffad.

Därför blir mitt spel här över 1.5 ronder till 1,60 hos Bet365!

Lägger även en liten slant på Anthony Smith ML enbart för att oddset är sinnessjukt mycket för högt. Hos Coolbet får man 5,25.

Spel: Över 1.5 ronder
Odds: 1,60
Units: 2/5
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

Spel: Anthony Smith ML
Odds: 5,25
Units: 0.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊 Alexandre Pantoja vs Steve Erceg

Vi är framme vid galans huvudmatch och även titelmatchen i flugviktsdivisionen!

Mästaren heter Alexandre Pantoja och han är 27-5 som proffs och 11-3 i UFC. Han är en väldigt välrundad fighter men han skiner mest på marken, där hans brottning och BJJ är bland de bästa i hela divisionen. Han har dessutom bra med kraft i händerna, även om inte tekniken är helt där alla gånger.

Steve Erceg är 12-1 som proffs och 3-0 i UFC. Han har dominerat alla sina tre motståndare hittills i UFC, och bara elva månader efter sin debut ska han nu utmana om titeln. Erceg är, om möjligt, ännu mer välrundad än Pantoja. Hälften av hans vinster i karriären har kommit via submission och senast mot Matt Schnell fick man se hans fina boxning och kraften i händerna.

Det har droppat lite sedan släpp, men jag tycker fortfarande det finns jättefint värde på Erceg hos Coolbet som har 3,05.

Spelar även matchen går ej tiden ut till 1,67 hos Svenska Spel.

Spel: Steve Erceg ML
Odds: 3,05
Units: 0.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Spel: Ej tiden ut
Odds: 1,67
Units: 1.25/5
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare

Allt gott.
//Dörren