Speltips UFC

UFC 301 Prelims

I helgen riktas blickarna mot Rio de Janeiro och UFC 301! Det är en riktigt fin gala där varje match innehåller en brasilianare och en icke-brasilianare, så publiken har chans att ha en stor påverkan i alla matcher. Här går jag igenom mina spel till prelims!


🥊  Alessandro Costa vs Kevin Borjas

Nattens första match utspelar sig i flugviktstdivisionen.

Alessandro Costa är 13-4 som proffs och 1-2 i UFC. Däremot ska man ta med sig att förlusterna kommer mot Amir Albazi, som förmodligen kommer gå om titeln i sin nästa match, och Steve Erceg som är den ena halvan av denna galas huvudmatch där han utmanar om titeln. Costa är en ganska smart och välrundad fighter. Han har mycket bra grund i sin boxning och BJJ, och använder sig mycket av bensparkar för att stänga distans eller avsluta sina kombinationer. Han har dessutom extremt mycket kraft i händerna. När man har alla skills och dessutom ett högt fight IQ att utnyttja, så är det en väldigt svår fighter att möta.

Kevin Borjas är 9-2 som proffs och 0-1 i UFC. Jag skulle säga att han är mer aggressiv och explosiv, men har inte alls tillräckligt bra fight IQ eller kyla som behövs på de höga nivåerna. Sen är han inte alls bra på marken, han har väldigt dåligt nedtagningsförsvar och är inte jätteduktig på att ta sig upp heller.
Bägge herrar har mycket kraft, men Costa är mycket mer välrundad och har hemmaplan.

Därför tycker jag att Alessandro Costa ML till 1,80 hos Coolbet är ett jättefint spel att inleda natten med!

Spel: Alessandro Costa ML
Odds: 1,80
Units: 1/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Mauricio Ruffy vs Jamie Mullarkey

Vidare till nästa match som är i lättviktsdivisionen.

Mauricio Ruffy är 9-1 som proffs och gör här sin debut i UFC. Alla hans matcher har blivit avslutade via KO/TKO, inklusive hans enda förlust som kom 2019 mot Manoel Sousa. I hans senaste match imponerade han stort när han lyckades hitta en TKO med 15 sekunder kvar av matchen mot Raimond Magomedaliev, som bland annat tränar med lättviktsmästaren och P4P nummer ett, Islam Makachev. Ruffy utgår ofta från sin karate stance, för att kunna använda sig mycket av sina hårda sparkar. Han har även bra nedtagningsförsvar och en sinnessjuk kraft i händerna. Det enda dåliga jag kan säga om honom är att han ibland lämnar hakan uppe i luften lite för länge efter en avslutad kombination, men det tror och hoppas jag att han har jobbat på. Ibland kan han ha lite låg volym för att istället träffa med hårda slag eller sparkar.

Jamie Mullarkey är 17-7 som proffs och 5-5 i UFC. Fem av hans sju förluster i karriären har kommit via KO/TKO, varav tre stycken bara under de senaste två åren. Annars är han en tekniskt bra boxare som ofta sätter press. Han är stark i clinch, men inget speciellt på marken.

Detta är upplagt för att hemmasonen Ruffy ska fortsätta sin knockout-streak, och ge Mullarkey sin sjätte KO/TKO-förlust.

Därför spelar jag Mauricio Ruffy ML till 1,59 hos Coolbet.

Spel: Mauricio Ruffy ML
Odds: 1,59
Units: 2.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Jean Silva vs William Gomis

Ner ett snäpp till fjädervikt där vi hittar nästa spel.

Jean Silva är 12-2 som proffs och 1-0 i UFC. Hans debut kan man inte riktigt ta på allvar då han gjorde vad som förväntades mot en av organisationens sämsta fighters, men jag tycker mig ha sett en del fina grejer från hans tidigare matcher. Han är en väldigt duktig striker som håller en hög volym och har mycket kraft i händerna. På marken är han helt okej, speciellt försvarsmässigt. Man har inte sett så jättemycket där. Jag tror hans fight IQ och tålamod kommer vara viktigt i denna match, och det känns som han vet det själv också.

William Gomis är 13-2 som proffs och 3-0 i UFC. Han har gjort det okej hittills i organisationen, och gjort matcherna tråkiga och långsamma med sin defensiva stil. Han är väldigt bra på att hålla distansen och undvika slag och sparkar, för att sedan kontra med en benspark och vinna jämna domslut. Han kommer behöva ändra sin stil helt här med tanke på Silvas press, och det känns som att det kan bli jobbigt, speciellt borta i Brasilien.

Volymen från Silva kommer bli avgörande här, och då bör han vinna alla ronder om han inte träffar Gomis med något stort innan dess och hittar en KO.

Jag spelar Jean Silva ML till 1,82 hos Pinnacle.

Spel: Jean Silva ML
Odds: 1,82
Units: 1/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Joanderson Brito vs Jack Shore

Vi stänger Prelims med en riktigt intressant match i fjäderviktsdivisionen!

Joanderson Brito är 16-3 som proffs och 4-1 i UFC. Efter att han förlorade sin debut mot Bill Algeo via domslut för drygt två år sedan har han vunnit fyra raka via avslut och sett riktigt bra ut under tiden! Brito är en mycket välrundad fighter som har bra avslutningspotential överallt. Men hans största styrka enligt mig är hans snabbhet och hans faktiska styrka i kroppen. Han är otroligt svår att kontrollera i clinch, och väl nere på marken har han så bra BJJ så han enkelt tar sig ur svåra situationer och hotar själv istället.

Jack Shore är 17-1 som proffs och 6-1 i UFC. Jag var på plats i Köpenhanm 2019 när Shore gjorde sin UFC debut mot Nohelin Hernandez, och det är väl fortfarande den mest imponerande prestationen jag har sett från Walesaren. Han dominerade totalt med sin brottning och hittade till slut en submission halvvägs in i den tredje ronden. Sedan vann han fyra matcher mot halvbra motstånd, och sprang för två år sedan in i Ricky Simon som gav honom sin första förlust i karriären. Sedan dess har han gått en match och vann på submission mot en avdankad Makwan Amirkhani.

Jag tror Shore har tagit ett för stort kliv ännu en gång, Brito är inget skämt. Speciellt inte i Brasilien.
Därför spelar jag Joanderson Brito ML till 1,66 hos Bet365!

Spel: Joanderson Brito ML
Odds: 1,66
Units: 2/5
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

Allt gott.
/Dörren