Speltips UFC

UFC 302 Main Card

Efter en veckas uppehåll har UFC äntligen begett sig till New Jersey i helgen. På lördag kommer UFC 302 gå av stapeln i Prudential Center, och vi bjuds på många fina matcher. Här kommer jag gå igenom mina spel till huvudkortet!


🥊 Randy Brown vs Eliseu Zaleski

Welterviktare öppnar huvudkortet!

Randy Brown är 18-5 som proffs och 12-5 i UFC. Han kommer från en mycket fin vinst mot Muslim Salikhov där han hittade en KO efter drygt halva första ronden. Brown är en mycket lång och teknisk fighter för divisionen och han är duktig på att använda sin längd- och räckviddsfördel med jabbar och sparkar. I clinch är han stark och duktig på att använda sig av sina knän. Med tanke på hans längd så blir det också väldigt svårt att få ner honom på marken. Väl nere på marken har han okej BJJ och har inga problem att försvar sig där nere.

Eliseu Zaleski är 24-7-1 som proffs och 10-3-1 i UFC. Han är en bra kickboxare med mycket kraft, och helt ok fight IQ. Han är bra i clinch och helt ok på marken. Han kommer dock ha stor nackdel i längd och räckvidd i denna match, så han måste stänga distansen snabbt och ofta. Något som är lättare sagt än gjort när man har en precisionssäker fighter framför sig som kommer skicka konstanta jabbar och sparkar varje gång du försöker komma in. Det stora frågetecknet för mig i denna match är hur Zaleskis uthållighet står sig. Han blir 38 år i år och det brukar innebära att framför allt hakan och snabbheten dalar kvickt.

Det ska mycket till om Brown ska förlora detta, allt beror på hur aggressiv han vill vara. Han kommer utan problem kunna jabba sig igenom en lätt domslutsvinst, och går han för ett avslut tror jag det kommer komma.

∙ Därför avstår jag någon form av rondspel utan spelar istället Randy Brown ML till 1,62 hos Unibet!

Spel: Randy Brown ML
Odds: 1,62
Units: 2/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Kevin Holland vs Michal Oleksiejczuk

Upp ett snäpp till mellanviktsdivisionen!

Kevin Holland är 25-11 som proffs och 12-8 i UFC. Han kommer från två raka förluster på domlsut i weltervikt mot Jack Della Maddalena och Michael Page och testar nu vattnet uppe i mellanviktsdivisionen igen. Holland är en lång och kreativ striker med underskattad BJJ.

Michal Oleksiejczuk är 19-7 som proffs och 7-5 i UFC. Innan hans senaste match tyckte jag han var en väldigt underskattad fighter som skulle kunna vara någon att hålla ögonen på inför framtiden. Men sedan förlorade han på submission mot Michel Pereira efter en minut. Sedan kom det ut att han då och fortfarande inte tränar med ett riktigt team utan tränar med nära vänner hemma för att spara pengar. (Sjukt att det ens kan bli så för en fighter i världens snabbast växande sport.) Detta gör det helt omöjligt för mig att lita på honom vad gäller förberedelse, motivation och allmänt intresse för matchen. Sedan är ju detta en svår match oavsett, men såhär kan man ju bara inte hålla på.

Holland bjuder alltid på show, men det är ofta på grund av hans bristande fight IQ och vilja att istället ge fansen en bra match. Jag väljer dock att lita på honom här då jag tror han är trött på att förlora, och detta är en match han verkligen borde vinna.

∙ Därför spelar jag Kevin Holland via avslut till 1,95 hos Unibet!

Spel: Kevin Holland via avslut
Odds: 1,95
Units: 1.05/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Sean Strickland vs Paulo Costa

Vi är framme vid nattens delade huvudmatch!

Sean Strickland är 28-6 som proffs och 15-6 i UFC. Han kommer nyligen från en titelmatch mot Dricus Du Plessis där han förlorade bältet via ett väldigt jämnt domslut. Oavsett vad man tycker om Sean som person, och allt vad han säger, så är det en riktigt duktig fighter med en klar game plan oavsett motstånd. Han skickar otroligt många små slag som över tid samlar ihop till väldigt mycket skada. Även om den inte alltid syns. Kondition kommer aldrig vara ett problem för Strickland, men kraften är såklart inte riktigt där. Han är helt okej på marken, men använder sig sällan av det.

Paulo Costa är 14-3 som proffs och 6-3 i UFC. Hans senaste match var i februari mot Robert Whittaker där han stod för en fin prestation men förlorade till slut på domslut. Costa har nästan blivit lite underskattad. Han har inte heller världens power, men folk glömmer att hans volym nästan håller samma nivå som Strickland. Då har Costa ändå bra mycket mer kraft i sina slag, och framför allt i sina kroppssparkar. Costa imponerade positivt på mig senast, och jag tycker han står alldeles för högt här!

∙ Mitt spel till galans delade huvudmatch är Paulo Costa ML till 3,00 hos Coolbet!

Spel: Paulo Costa ML
Odds: 3,00
Units: 0.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Islam Makachev vs Dustin Poirier

Galan avslutas med en titelmatch i lättviktsdivisionen!

Islam Makachev är 25-1 som proffs och 14-1 i UFC. Han har 13 raka vinster på ett oerhört imponerande sätt. Han är även nummer ett just nu i UFCs ’’pound for pound’’ ranking, vilket innebär att han är världens bästa fighter just nu oavsett viktklass. Och det är svårt att argumentera mot detta. Islam är väldigt lik sin barndomsvän och numera coach Khabib Nurmagomedov, i att han använder sin kvävande brottning och sjuka toppkontroll för att totalt dominera motståndarna tills de till slut ger upp eller precis överlever och förlorar ett domslut. Men på det senaste så har man även sett att han har gjort stora förbättringar i sin striking och gjorde det väldigt bra mot både Alexander Volkanovski x2 och Charles Oliveira där. Jag har svårt att hitta negativa saker om Islam, och skulle jag strecha lite så kan jag säga att man, i vissa små stunder, har sett att han kan ha det svårt mot southpaws.

Dustin Poirier är 30-8 som proffs och 22-7 i UFC. Ja vad ska man säga? Han har gjort allt i sporten förutom att just vinna en titel. Han kommer från en mycket imponerande vinst mot Benoit Saint Denis som stor underdog för drygt två månader sedan. Nu är detta kanske inte världens mest välförtjänta titelmatch med tanke på att han blev knockad av Justin Gaethje för 10 månader sedan, men detta kommer bli Dustins sista match i karriären oavsett resultat. Det är det som talar mest för Dustin i denna match, och att han är en southpaw. Det ligger såklart nära till hands att det går som när han mötte Khabib, det vill säga förlora på submission.

∙ Jag tror det kommer bli fullt ös från första sekund, därför spelar jag under 2.5 ronder till 1,71 hos Unibet.
∙ Går även ett steg till och spelar under 1.5 ronder till 2,45 hos Unibet.
∙ Till slut måste jag även slänga en liten peng på Dustin till dessa orimligt höga odds. Dustin Poirier ML till 6,30 hos Betsson!

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1,71
Units: 3/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2,45
Units: 1.25/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Spel: Dustin Poirier ML
Odds: 6.30
Units: 0.35/5
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr

Allt gott.
//Dörren