Speltips UFC

UFC Atlantic City: Blanchfield vs Fiorot

I väntan på det historiska UFC 300 om två veckor så kör vi på med fight nights. Denna helg bjuds vi på en riktigt fin gala i Boardwark Hall i Atlantic City! Det finns många bra matcher på kortet, som dessutom kommer bevittnas av en fullsatt arena. Något som inte är allt för vanligt längre när det kommer till fight nights då de oftast brukar hållas i UFC apex.

🥊  Dörrens Dubbel

Dubbeln uteblev förra veckan, så nu inleder vi galan med den!

Caolan Loughran är 8-1 som proffs och 0-1 i UFC. Han gjorde sin debut i somras mot Taylor Lapilus och förlorade ett domslut. Utöver det har han vunnit alla sina proffsmatcher varav alla utom en på avslut. Han har även ganska mycket erfarenhet som amatör där han gick 8-2. Loughran är framför allt en bra striker med mycket kraft i händerna, men jag upplever dessutom att han underskattas när det kommer till grapplingen. Han har två vinster i karriären via submission och har visat att han har bra brottning och toppkontroll. Kombinerat med sitt fight IQ så ska han ha en överkomlig uppgift här.

Han möter Angel Pacheco som är 7-2 som proffs. Han gör här sin UFC debut. Pacheco är också en välrundad fighter och alla hans proffsvinster har kommit via avslut med fyra KO och tre submissions. Han är dock en väldigt aggressiv fighter som lätt hamnar i tuffa situationer till följd av hans offensiva stil och dåliga fight IQ.

Jag tror Pacheco skulle kunna ha en liten chans att träffa med något stort tidigt i matchen, men ju längre tid som går så kommer Loughran att dra ifrån. Han blir därför den första delen i min dubbel.

Jacob Malkoun är 7-3 som proffs och 3-3 i UFC. Dock ska man veta att han förlorade sin senaste match på DQ när han, efter att totalt dominerat Cody Brundage i en rond, skickade en felplacerad armbåge mot bakhuvudet. Domaren bröt matchen och Malkoun tilldelades en förlust på sitt record. Malkoun är en extremt duktig brottare med tung toppkontroll. Ståendes pressar han mycket bra och skickar fina kombinationer med bland annat en bra jabb. Jag tycker han är en välrundad fighter som egentligen borde tillhöra rankingen, och det är precis dit han är på väg.

I hans väg står Andre Petroski. Han är 10-2 som proffs och 5-1 i UFC. Han är en relativt snabb southpaw som också har bra brottning, men inte riktigt på samma nivå som Malkoun. Ståendes tycker jag han ligger ganska långt bakom där jag framför allt är frågande till hans uthållighet och kondition, något som Malkoun verkligen har.

Kort och gott, dörrens dubbel denna vecka blir Caolan Loughran ML+Jacob Malkoun ML till 1,94 hos Coolbet!

Spel: Loughran ML+Malkoun ML
Odds: 1,94
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Jacob Malkoun vs Andre Petroski

Jag tänker även lägga till ett singelspel i denna match då jag tror att Malkoun kommer bryta ned Petroski ju länge matchen går och vinna ett ensidigt domslut eller hitta ett sent avslut på marken.

Jag spelar Jacob Malkoun ML+över 1.5 ronder till 1,80 hos Bet365!

Spel: Jacob Malkoun ML+över 1.5 ronder
Odds: 1,80
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

🥊  Chidi Njokuani vs Rhys McKee

Vidare till nästa match som utspelar sig i welterviktsdivisionen!

Chidi Njokuani är 22-10 som proffs och 2-3 i UFC. Han är en före detta mellanviktare som nu går ner ett snäpp, och det kommer bli väldigt jobbigt att klara vikten då han ibland hade svårt i mellanvikt, och missade även vikten där en gång. Men funkar det så kommer han bli riktigt farlig i denna division. Njokuani är en väldigt bra och kraftfull striker som använder många fina kombinationer och sparkar mot kroppen. Han var rätt snabb som mellanviktare, så jag tror inte snabbheten kommer bli en så stor nackdel i en lättare viktklass men däremot så kommer hans redan dåliga haka bli ännu sämre om han har ett svårt weight cut. Är inte heller superimponerad av hans fight IQ eller offensiva grappling.

Rhys Mckee är 13-5 som proffs och 0-3 i UFC efter att han har fått möta Ange Loosa, Alex Morono, och i sin debut självaste Khamzat Chimaev som nu är bra nära en titelmatch i mellanvikt. Mckee är även han en duktig striker som använder sina armbågar ock knän mycket bra. Han har mycket hjärta och vilja, men hans kondition är verkligen inte den bästa. McKee är inte heller en jättebra grappler, men jag tror inte de kommer hamna där i denna match.

Två bra strikers med mycket kraft och dålig kondition, då spelar jag under 1.5 ronder till 1,74 hos Pinnacle!

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 1,74
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

🥊  Joaquin Buckley vs Vincente Luque

Vi är framme vid galans delade huvudmatch, där jag tycker favoritskapet har hamnat på fel fighter!

Joaquin Buckley är 17-6 som proffs och 7-4 i UFC. Han inledde sin tid i organisationen i mellanvikt där han bland annat stod för en av de absolut bästa knockouts genom tiderna mot Impa Kasanganay. Men efter två raka förluster mot Nassourdine Imavov och Chris Curtis bestämde han sig för att gå ner till weltervikt. Och oj vilket bra val! Han har nu två raka vinster mot Andre Fialho och Alex Morono. Buckley är en väldigt snabb och explosiv striker med mycket kreativitet i sina attacker. På marken är han okej, men inget speciellt.

Vincente Luque är 22-9 som proffs och 15-5 i UFC. För ett par år sedan var han på god väg att få en titelmatch efter vinster mot Tyron Woodley och Michael Chiesa. Men sedan blev han dominerad på marken över fem ronder mot Belal Muhammad. Efter det blev Luque dominerad ståendes och till slut knockad av Geoff Neal. Den knockouten gav honom en hjärnblödning och han fick spendera flera månader på att återhämta sig. Ett år senare vann han ett domslut mot Rafael dos Anjos, och stod för en riktigt bra prestation. Men jag kommer aldrig kunna lita på Luque igen efter en sådan skada, speciellt inte mot en fighter som Buckley som har så mycket kraft. Luque är bättre på marken än Buckley, men jag tror inte han kommer få chansen att få ner marken dit innan han blir knockad eller blir för trött.

Mitt spel blir då Joaquin Buckley ML till 2,15 hos Coolbet!

Spel: Joaquin Buckley ML
Odds: 2,15
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Erin Blanchfield vs Manon Fiorot

Nattens huvudmatch är precis som förra veckan i kvinnornas flugviktsdivision, och denna match kommer visa vem som står på tur för en titelmatch!

Erin Blanchfield är 12-1 som proffs och 6-0 i UFC. Hon är en riktigt bra grappler med stabil toppkontroll och snabbt beslutsfattande. Ståendes är hon okej och kan grunderna tillräckligt bra för att undvika problem, men har svårt att se henne vara ett hot där i denna match.

Manon Fiorot är 11-1 som proffs och 6-0 i UFC. Hon är precis tvärtom. En lång striker som använder sin räckvidd mycket bra med sparkar och jabbar. Hon har ett par riktigt imponerande vinster mot Rose Namajunas och Mayra Bueno Silva. Det kan vara svårt att få ner henne på marken med tanke på hennes längd, och hennes förmåga att hålla distans, så det ska bli intressant att se hur Blanchfield löser det.

Jag har både rekat och spelat att Blanchfield ska hålla bältet vid årsskiftet så jag känner inget jättebehov att trycka på så mycket på den sidan i denna match, men sitter man inte på det spelet så tycker jag att allt över 1,70 på Blanchfield är bra.

Mitt spel till denna match blir istället matchen går ej tiden ut till 1,90 hos Svenska Spel!

Spel: Matchen går ej tiden ut
Odds: 1,90
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare

Allt gott.
//Dörren