Speltips UFC

UFC Louisville: Cannonier vs Imavov

Efter lördagens PPV i New Jersey rör sig UFC inåt landet till Kentucky och Louisville för en väldigt fin fight night! Denna gala bjuder på riktigt många jämna, och bra komponerade matcher. Och i huvudmatchen ser vi en viktig match i mellanviktsdivisionen mellan Jared Cannonier och Nassourdine Imavov.


🥊  Daniel Marcos vs John Castañeda

Det första spelet hämtas i bantamviktsdivisionen.

Daniel Marcos är 15-0 som proffs och 2-0 i UFC. Han är en snabb och duktig stående fighter som gillar att använda sina bensparkar mycket. Hans boxning håller hög nivå och där finns det såklart en hel del kraft. Han är ganska stabil och bra defensivt, men upplever att han ibland kan bli lite för inaktiv och håller för låg volym. Han har bra nedtagningsförsvar, och är stark i clinch.

John Castañeda är 21-6 som proffs och 4-2 i UFC. Han är också en stående fighter som är bra i båda stances. Han håller en okej nivå på sin kickboxning och har ett mycket bra nedtagningsförsvar. Han blir dock träffad väldigt ofta. Jag skulle dock ge honom en liten fördel på marken i denna match, även om jag inte tror att de kommer hamna där.

Marcos är inte alls som många andra obesegrade fighters, utan jag väntar på en match att kunna gå emot honom i. Det är inte i denna match dock, utan nu ser jag nog till och med värde hos Peruanen. Jag tror han kommer träffa Castañeda hårt och ofta och vinna ett ganska ensidigt domslut, om inte avslutet kommer.

∙  Därför spelar jag Daniel Marcos ML till 1,96 hos Coolbet.

Spel: Daniel Marcos ML
Odds: 1,96
Units: 1/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Thiago Moises vs Ludovit Klein

Upp till lättvikt för nästa spel!

Thiago Moises är 18-7 som proffs och 7-5 i UFC. Med det sagt så måste man veta att han har mött absoluta toppfighters på vägen som till exempel Beneil Dariush, Damir Ismagulov, Joel Alvarez, Benoit Saint-Denis och den nuvarande mästaren och P4P nummer ett Islam Makachev. Och han har hållt upp relativt bra mot alla dessa trotts förlust. Moises är en väldigt stabil och välrundad fighter. Han har mycket bra sparkar överallt, bra nedtagningsförsvar och väl nere på marken har han BJJ av världsklass. Han är dessutom väldigt stark och uthållig.

Ludovit Klein är 21-4 som proffs och 5-2 i UFC. Han är snabb, teknisk och kraftfull i allt han gör. Hans boxning är väl det jag skulle säga sticker ut mest positivt, men han har även en del hål i sitt game. Han kan bli väldigt avvaktande och förlora mycket tid och positioner på det, och jag upplever att han är ganska svag i clinch.

Jag tror Klein kan ha lite framgång i början av matchen med sin boxning om han går ut aggressivt, men ju längre tid som går kommer Moises implementera sin grappling och dra ifrån både poängmässigt och sett till kondition. Jag utesluter inte ett domslut, men det känns nära till hands att Moises lyckas hitta en submission i det senare skedet av matchen.

∙  Därför väljer jag sida i denna oddsmässigt jämna match och spelar Thiago Moises ML till 2,13 hos Pinnacle!

Spel: Thiago Moises ML
Odds: 2,13
Units: 0.75/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Dörrens Dubbel

Dubbeln fortsätter då jag har hittat två fighters som bara ska gå ut och vinna sina matcher på lördag.

Carlos Prates är 18-6 som proffs och 1-0 i UFC. Han stod för en sanslöst fin debut senast mot Trevin Giles och knockade honom sent in i den andra ronden. Prates har mycket erfarenhet, och det syns verkligen. Sättet som han använder sin muay thai på och träffsäkerheten han har är minst sagt imponerande. Han är en väldigt lång fighter för viktklassen, vilket gör det svårt att ta ner honom på marken. Man kan inte direkt kalla honom för prospect eftersom han är 30, men det är helt klart någon som jag tror kommer klättra en bra bit i welterviktsdivisionen.

Han möter Charles Radtke som är 9-3 som proffs och 2-0 i UFC. Han är ett kraftpaket med dålig teknik. Det kommer göra ont när man blir träffad av honom, men vet man hur man ska hantera en fighter som detta så kommer hans kraft försvinna inom några minuter då det tar mycket på konditionen att hela tiden skicka med maxkraft. Speciellt när man bär på mycket muskelmassa som behöver syre. Med det sagt så har han faktiskt helt ok brottning och BJJ, men jag tvivlar på att det kommer vara tillräckligt bra här.

Jag förväntar mig att Prates visar prov på sitt fight iq och sin teknik, och till slut hittar ett avslut i rond 2 eller 3.

Carlos Prates blir då den första halvan av min dubbel.

Raul Rosas Jr är 8-1 som proffs och 2-1 i UFC. Han är alltså bara 19 år och ses som en framtida utmanare om bältet av de allra flesta. I sin debut mot Jay Perrin i december 2022 så dominerade han totalt och hittade en submission halvvägs in i den första ronden. Sedan fick han ett lite väl snabbt hopp upp när han fick möta Christian Rodriguez och förlorade på domslut.

I höstas gick han sin tredje match i organisationen och knockade Terrence Mitchell efter bara 54 sekunder in i matchen. Rosas Jr är otroligt bra på marken och väldigt aggressiv, lite som Khamzat Chimaev. Men överlever motståndaren inledningen kan det bli jobbigt med konditionen. Detta tror jag han har jobbat mycket på inför denna match och jag tror han kommer in med en väl uttänkt game plan för att plocka hem ännu en lätt vinst. Med det sagt har han även utvecklat sin striking otroligt mycket på kort tid, så vem vet hur mycket bättre han är nu.

Han möter Ricky Turcios som är 12-3 som proffs och 2-1 i UFC. Ricky är också en duktig grappler men inte alls på samma nivå här. När jag såg honom för första gången i ’’TUF’’ som han till slut lyckades vinna pga svagt motstånd, så tänkte jag att han inte alls hör hemma i UFC. Visst, han har en skön personlighet och har redan blivit lite av en ’’fan favourite’’ men hans fighting är inte på en tillräckligt hög nivå enligt mig.

Han har knappt någon avslutningsfaktor och det är något han verkligen hade behövt i en match mot en så dominant fighter som Rosas Jr. Kort och gott så ska Ricky inte ha en chans här och dubbeln bör fullbordas.

∙  Spelet blir då alltså Carlos Prates ML+Raul Rosas Jr ML till 2,08 hos Bet365!

Spel: Prates ML+Rosas Jr ML
Odds: 2,08
Units: 1.85/5
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


🥊  Julian Marquez vs Zach Reese

Nästa spel hittas i mellanviktsdivisionen.

Julian Marquez är 9-4 som proffs och 3-3 i UFC. Han är en relativt välrundad fighter som litar på sitt nedtagningsförsvar för att hålla matcherna stående och hitta avslut därifrån. Han har även väldigt mycket bra erfarenhet trotts förluster då han har mött bland annat Gregory Rodrigues och Marc-Andre Barriault, som bägge två är väldigt mycket bättre än motståndaren i denna match.

Zach Reese är 6-1 som proffs och 0-1 i UFC. Det enda jag ser hos Reese är att han har ok BJJ. Annars tycker jag att han är direkt dålig i alla andra aspekter. Jämför man med Marquez så har han ingen teknik, kraft eller kondition. Han har dessutom inte ens i närheten av samma erfarenhet då han bara har en match i UFC som han förlorade mot Cody Brundage, och innan dess gick han 6 matcher mot fighters som hade record som till exempel 1-0, 0-1, 0-0 och 5-10.

Marquez ligger före överallt här och kommer träffa med något stort ganska tidigt.

∙  Därför tycker jag det är ett sinnessjukt högt odds och spelar Julian Marquez ML till 1,86 hos Unibet!

Spel: Julian Marquez ML
Odds: 1,86
Units: 2.5/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Brunno Ferreira vs Dustin Stoltzfus

Vi stannar i mellanvikt för resten av galan och plockar nästa spel där också.

Brunno Ferreira är 11-1 som proffs och 2-1 i UFC. Han är en mycket aggressiv och explosiv striker med galen kraft i allt han skickar. Han kommer vara den kortare fightern med kortare räckvidd i denna match vilket passar honom då han gillar att stänga distansen och skicka bomber.

Dustin Stoltzfus är 15-5 som proffs och 2-4 i UFC. Han är en ok boxare som mixar upp nedtagningar ibland, men det ska mycket till om han ska få ner Ferreira här. Dessutom har han ganska dålig defensiv BJJ, så om han får för sig att stänga distansen och gå för nedtagningar här så har han även det att oroa sig för här. För Ferreira kan mycket väl slänga upp en snabb submission.

Jag är inne på att Ferreira bara avslutar detta hur han än vill, och det är väl ingen skräll när man ser ML oddsen. Värt att veta är att alla Ferreiras 12 proffsmatcher har gått under 1.5 ronder, inklusive hans förlust som kom i den näst senaste matchen mot Nursulton Ruziboev.

∙  Så för att få ett bättre pris och dessutom täcka lite mer så spelar jag under 1.5 ronder till 1,77 hos Pinnacle.

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 1,77
Units: 1.5/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Jared Cannonnier vs Nassourdine Imavov

Galans huvudmatch är även den i mellanviktsdivisionen.

Jared Cannonier är 17-6 som proffs och 10-6 i UFC. Han är en av de mest underskattade i hela UFC enligt mig. Han har haft två riktigt jämna förlustmatcher mot Israel Adesanya respektive Robert Whittaker, och han har några mycket imponerande vinster mot Jack Hermansson, Marvin Vettori och den forne mästaren Sean Strickland. Med det sagt så är det nästan ett år sedan han gick sin förra match mot just Vettori.

Nassourdine Imavov är 13-4 som proffs och 5-2 i UFC. Hans två förluster i UFC har kommit mot Phil Hawes och Sean Strickland. Den förstnämnda förlusten har verkligen inte åldrats bra. Han har några okej vinster men jag har aldrig riktigt blivit imponerad av honom och tycker att han överskattas lite. Imavov är nu rankad nummer 7 i divisionen efter Paulo Costas förlust i helgen, och Cannonier är rankad som nummer 4.

Detta är två hyfsat jämna fighters och det kommer bli en bra match, men jag tror att Imavov kommer sakta ner efter ett par ronder som han gjorde mot Strickland. Speciellt under den tredje och fjärde ronden blev det ganska lätt att se vem av de som hade förberett sig bäst för en femrondersmatch. Cannonier kommer kunna stoppa nedtagningarna från Imavov och sedan förhoppningsvis visa prov på sin fina striking och vinna därifrån.

∙  Därför tycker jag att Jared Cannonier ML till 2,15 hos Coolbet är en fin sida att välja i huvudmatchen.

∙  Jag lägger även till en lite sneaky högoddsare och spelar att matchen tar slut i rond 3-4 hos Unibet till oddset 5,50.

Spel: Jared Cannonier ML
Odds: 2,15
Units: 1.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Spel: Matchen tar slut i rond 3-4
Odds: 5,50
Units: 0.25/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Allt gott.
//Dörren