Speltips UFC

UFC Mexico: Moreno vs Royval 2

🥊  Luis Ronaldo Rodriguez vs Denys Bondar 

Vi börjar med en kanonmatch i flugviktsdivisionen!

Luis Ronaldo Rodriguez är 15-2 som proffs och gör här sin debut i UFC. Rodriguez är en väldigt utvecklad och mogen fighter för sin ålder då han pressar väldigt metodiskt och visar på bra fight IQ. Han kan fightas i både southpaw och ortodox stance utan problem och gillar att byta mellan dessa för att mixa upp sina attacker. Han har såklart väldigt mycket kraft i allt han skickar, och han sätter upp allt mycket fint med sina bensparkar. Väl nere på marken har han även mycket bra BJJ att försvara sig med.

Denys Bondar är 19-4 som proffs och 0-2 i UFC. Han är en väldigt aggressiv striker med mycket kraft. Han har även ganska bra brottning även om han inte använder den så ofta. I hans debut i organisationen mot Malcom Gordon åkte han på en fruktansvärd armbågsskada redan dryga minuten in i matchen. Domaren bröt direkt och Bondar fightades inte igen på nästan ett och ett halvt år. Han gjorde ”comeback” i somras mot Carlos Hernandez i en match som det såg ut att han skulle förlora ett ganska klart domslut efter att Hernandez helt enkelt hade landat fler slag.

Men med bara några sekunder kvar av matchen så gick Hernandez för en nedtagning och Bondar landade stenhårt i marken med bakhuvudet först, han var redan knockad där och då. Men domaren lät Hernandez skicka hela sju stycken brutala armbågar mot den redan medvetslöse Bondar. Domaren kan mycket väl ha försenat eller i värsta fall förstört Bondars karriär helt. Detta var ju nästan ett år sedan nu, men man är aldrig densamma efter så mycket skada på samma gång. Därför tycker jag det är fel favorit i matchen och spelar Luis Ronaldo Rodriguez ML till 2,05 hos Coolbet.

Spel: Ronaldo Rodriguez ML
Odds: 2.05
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Jesus Aguilar vs Mateus Mendonca 

Vi fortsätter i flugvikt där nattens nästa spel hittas.

Jesus Aguilar är 9-2 som proffs och 1-1 i UFC. Han gjorde debut för lite över ett år sedan mot det största framtidsnamnet vi har i divisionen, Tatsuro Taira. Han förlorade via submission sent i den första ronden som stor underdog. Sedan fick han möta den förmodligen sämsta fightern i divisionen i Shannon Ross.

Där blev Aguilar en av de tre som har knockat Ross under sina tre matcher i organisationen. Aguilar träffade med en perfekt overhand efter 17 sekunder och säkrade sin första KO/TKO vinst i karriären. Aguilar är främst riktigt bra på marken och två tredjedelar av hans vinster i karriären har kommit via submission, men nu har han även visat att han har okej kraft och är kapabel till att hitta avslut ståendes.

Mateus Mendonca är 10-2 som proffs och 0-2 i UFC, och även han fick en riktigt svår motståndare i sin debut i den fortfarande obesegrade Javid Basharat. En match han förlorade på domslut. I oktober fick han sin andra chans mot Nate Maness och förlorade via TKO sent in i den första ronden. Så det finns absolut en del likheter i båda dessa herrars UFC sejourer hittills.

Mendonca är väldigt snabb och lätt på fötterna. Han har bra precision och kraft i allt han skickar och varierar hela tiden. Dock är han alldeles för aggressiv och lämnar då också hakan rakt uppe i luften och blir öppen för kontringar. På marken är han inte lika bra som Aguilar, men han är nog tillräckligt bra och smart för att inte söka sig dit. Bägges förmåga att hitta avslut kombinerat med Mendoncas dåliga försvar gör att jag spelar under 2.5 ronder till 1,73 hos Pinnacle.

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1.73
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Dörrens Dubbel 

Det finns två favoriter på kortet som jag verkligen tycker har god chans att vinna, så jag plockar fram min framgångsrika dubbel än en gång!

Muhammad Naimov är 10-2 som proffs och 2-0 i UFC. Han är en riktigt bra brottare som på senare tid även utvecklat sin striking. Han har framför allt väldigt bra sparkar överallt och ett högt fight IQ. Han är dessutom väldigt duktig när det kommer till att försvara sig, och det är en stor tillgång att han är så välrundad då han snabbt kan byta game plan.

Han möter Erik Silva som är 9-2 som proffs och 0-1 i UFC. Det enda positiva jag kan säga om honom är att han har okej brottning och har jobbat med Diego Lopes med sin BJJ, så den borde också vara lite förbättrad. I övrigt så är han väldigt långsam och har dålig striking både offensivt och defensivt.

Hakan är dessutom väldigt opålitlig. Silvas enda chans till vinst oavsett motstånd är att få ner matchen på marken, men mot Naimov tror jag han ligger både ett och två steg efter även där. Så jag ser inte hur Naimov skulle förlora bortsett från en freak accident som såklart alltid kan hända alla. Naimov plockas med till dubbeln.

Raul Rosas Jr är 8-1 som proffs och 2-1 i UFC. Han är alltså bara 19 år och ses som en framtida utmanare om bältet av de allra flesta. I sin debut mot Jay Perrin i december 2022 så dominerade han totalt och hittade en submission halvvägs in i den första ronden. Sedan fick han ett lite väl snabbt hopp upp när han fick möta Christian Rodriguez och förlorade på domslut.

I höstas gick han sin tredje match i organisationen och knockade Terrence Mitchell efter bara 54 sekunder in i matchen. Rosas Jr är otroligt bra på marken och väldigt aggressiv, lite som Khamzat Chimaev. Men överlever motståndaren inledningen kan det bli jobbigt med konditionen. Detta tror jag han har jobbat mycket på inför denna match och jag tror han kommer in med en väl uttänkt game plan för att plocka hem ännu en lätt vinst. Med det sagt har han även utvecklat sin striking otroligt mycket på kort tid, så vem vet hur mycket bättre han är nu.

Han möter Ricky Turcios som är 12-3 som proffs och 2-1 i UFC. Ricky är också en duktig grappler men inte alls på samma nivå här. När jag såg honom för första gången i ’’TUF’’ som han till slut lyckades vinna pga svagt motstånd, så tänkte jag att han inte alls hör hemma i UFC. Visst, han har en skön personlighet och har redan blivit lite av en ’’fan favourite’’ men hans fighting är inte på en tillräckligt hög nivå enligt mig.

Han har knappt någon avslutningsfaktor och det är något han verkligen hade behövt i en match mot en så dominant fighter som Rosas Jr.
Kort och gott så ska Ricky inte ha en chans här och dubbeln bör fullbordas. Spelet blir alltså Muhammad Naimov ML+Raul Rosas Jr ML till 1,80 hos Svenska Spel.

Spel: Naimov ML + Rosas Jr ML
Odds: 1.80
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare


🥊  Yair Rodriguez vs Brian Ortega 2 

Fjäderviktsdivisionen fick precis en ny mästare, och vinnaren i denna returmatch kommer stå väldigt nära till hands för nästa titelchans!

Brian Ortega är 15-3 som proffs och 7-3-1 i UFC. Det är inte ett superimponerande facit, och han har förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Men hans förluster har då kommit på domslut i två titelchanser mot Max Holloway respektive Alexander Volkanovski, samt i den första matchen mot Yair Rodriguez.

En match jag kommer till lite senare. Ortega är en fruktansvärt bra grappler, som på senare tid har utvecklat sin boxning till en ganska hög nivå. Det såg man speciellt i matchen mot Chan Sung Jung. Däremot har han inte direkt någon kraft utan han litar mer på sin volym och sitt tempo ståendes.

Yair Rodriguez är 18-4 som proffs och 10-3-1 i UFC. Yair är en av de absolut bästa kickboxarna i divisionen, och han använder framför allt är sina snabba och oortodoxa sparkar. Han är även okej på marken med sin BJJ. Något som alltid underskattas hos Yair är hans haka. Han tog riktigt många och hårda träffar av mästarna Max Holloway och Alexander Volkanovski och fortsatte ändå att komma framåt. Han kommer senast från sin första titelchans, där han förlorade mot den dåvarande mästaren Alexander Volkanovski på TKO på marken sent i rond tre.

Innan dess vann han interimbältet när han submittade Josh Emmett och dessförinnan mötte han just Ortega. Det blev dock en kort match eftersom Ortega drog axeln ur led i samband med ett submissionförsök av Yair. Domaren bröt matchen direkt och Yair tilldelades en TKO vinst.

Dock ska sägas att Yair såg otroligt bra ut innan olyckan, och dominerade Ortega ståendes. Denna match var ett och ett halvt år sedan, och under den tiden har inte Ortega gått match, utan fokuserat på rehab. Yair har hunnit blivit mycket bättre och baserat på hur han såg ut första gången de möttes så känns det som en väldigt fin uppgift på lördag. Jag spelar då Yair Rodriguez ML till 1,64 hos Svenska Spel.

Spel: Yair Rodriguez ML
Odds: 1.64
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare


🥊  Brandon Moreno vs Brandon Royval 2 

Amir Albazi blev tyvärr tvungen att dra sig ur denna huvudmatch, så in hoppar Brandon Royval med relativt kort varsel.

Brandon Royval är 15-7 som proffs och 5-3 i UFC. Hans senaste match var en titelchans mot Alexandre Pantoja i december, som han förlorade på domslut. Royval är hyfsat välrundad och har en fin spets i sin boxning, även om han inte har någon jättekraft att tillgå. Han har som sagt redan mött Moreno redan för drygt tre år sedan, och likt Ortega så drog han också axeln ur led.

Domaren avbröt matchen med en sekund kvar av den första ronden och Royval fick nöja sig med en TKO förlust och nästan ett års rehab. Innan olyckan så kom Royval ut med sin oortodoxa striking, men Moreno tog över med sin brottning och toppkontroll.

Brandon Moreno är 21-7-2 som proffs och 9-4-2 i UFC. Efter många titelmatcher och att vara mästare till och från så är han nu tillbaka i en klassisk huvudmatch mellan två contenders som förmodligen står näst på tur att möta mästaren igen. Moreno är också en mycket välrundad fighter, som alltid hittar vägar att vinna oavsett hur matchbilden ser ut. Moreno har dessutom aldrig blivit avslutad utan alla sju förluster i karriären har kommit via domslut. Och det är det som gör att jag inte riktigt ser en väg till vinst för Royval här.

Deiveson Figueiredo kunde hota Moreno med sin kraft och matcha honom till viss del på marken, även om han låg efter i tekniken och volymen stående. Alexandre Pantoja hade också kraften och sin brottning att hota med. Och det är alla som Moreno har förlorat mot i UFC förutom Sergio Pettis 2017.

Royval kommer inte ha dessa fördelar. Visst, han har bra teknik i sin boxning, men han har inte kraften för att skada Moreno. Och på marken ska Moreno vara ganska långt före. Ger även edgen i kondition och fight IQ till Moreno. Därför blir mitt spel till huvudmatchen att Brandon Moreno vinner via submission eller domslut till 1,68 hos Bet365. (Dubbelchans)

Spel: Moreno via submission eller domslut
Odds: 1.68
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

Allt gott.
//Dörren