Speltips UFC

UFC Saint Louis: Lewis vs Nascimento

Ny vecka innebär ny gala! Till helgen rör sig UFC mot Saint Louis för en fight night. Detta innebär en fullspäckad arena som inte är allt för vanligt för fight nights numera. Vi bjuds på många intressanta matchningar, även om huvudmatchen känns något matt.


🥊  Billy Goff vs Trey Waters

Det första spelet hittas i welterviktsdivisionen.

Billy Goff är 9-2 som proffs och 1-0 i UFC. Han kommer från en mycket fin debut i höstas där han avslutade Yusaku Kinoshita med ett kroppsslag i den första ronden. Goff är en välrundad fighter som har sin spets i boxningen med sina kombinationer mot både huvud och kropp som kan vara upp till 7-8 slag i taget. Hans kraft är inget revolutionerande, men precisionen och variationen gör honom livsfarlig. Han är även bra på marken och har mycket bra kondition och uthållighet. Han är en typisk fighter som kommer bli en fan favourite.

Trey Waters är 8-1 som proffs och 1-0 i UFC. I sin debut för över ett år sedan så vann han ett domslut mot en omotiverad Josh Quinlan. Waters är inte alls lika välrundad som Goff, men han är en lång boxare med en bra jabb. Det kan man komma långt med, men inte mot UFCs motstånd där man måste kunna allt för att avancera. Waters blir ofta kontrollerad mot buren i clinch, och på marken är han verkligen inget speciellt.

Jag tror Waters kommer träffa med några slag tidigt, men ju längre matchen går så kommer Goff ta över med hjälp av sin uthållighet och mer kompletta stil.

Fel favorit enligt mig och jag klipper Billy Goff ML till 2,42 hos Pinnacle.

Spel: Billy Goff ML
Odds: 2,42
Units: 1.25/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Chase Hooper vs Viacheslav Borshcev

Ner ett snäpp till lättviktsdivisionen där vi hittar nästa spel.

Chase Hooper är 13-3 som proffs och 5-3 i UFC. Han är en väldigt erfaren fighter trotts sin unga ålder. Att vara 24 år och redan vara på sin nionde match i UFC, oavsett hur det har gått, kommer vara otroligt nyttigt för honom. Det har man även sett i alla dessa matcher. När han kom in i organisationen som tjugoåring så var han en fighter som bara litade på sin BJJ. Han vann sin debut mot Daniel Teymur, men så fort han fick möta en ren kickboxare i Alex Caceres visade det sig att hans striking var ett enormt hål i hans skills. Efter den matchen har han gått 4-2 och utvecklat sin striking och brottning otroligt mycket och det såg man senast mot Jordan Leavitt, men inte minst matchen innan dess mot Nick Fiore. Jag tror Hooper har alla chanser i världen att komma långt i UFC.

Viacheslav Borschev är 7-3-1 som proffs och 2-2-1 i UFC. Han är en riktigt bra kickboxare, och har visat det många gånger. Men jag tycker han har en av de absolut sämsta nedtagningsförsvaren i hela organisationen. Han har alltså blivit nedtagen 26 gånger på fem matcher i UFC, varav en tog slut i den första ronden redan och en i den andra ronden. Det vore väldigt konstigt om han inte har jobbat på detta inför helgens match, men jag vet inte om det kommer hjälpa.

Återigen tycker jag det är fel favorit och Chase Hooper ML till 2,33 hos betsson känns högt.

Jag plockar även över 1.5 ronder till 1,83 hos Pinnacle.

Spel: Chase Hooper ML
Odds: 2,33
Units: 0.75/5
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr

Spel: Över 1.5 ronder
Odds: 1,83
Units: 1.5/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Dörrens Dubbel

Dubblarna är 7-0 sedan årsskiftet och nu plockas den fram igen!

Mateusz Rebecki är 19-1 som proffs och 3-0 i UFC. Han är en otroligt välrundad fighter, med spets på marken. Han håller ett extremt högt tempo och kan avsluta matcherna när som helst hur som helst. Han har nio vinster via KO/TKO och sju via submission, och han kommer in med 16 raka vinster i ryggen!

Diego Ferreira är 18-5 som proffs och 9-5 i UFC. Han är en ok och välrundad fighter som har några riktigt fina prestationer mot bra motstånd. Men faktum är att det är ett år sedan han gick sin förra match, och har bara gått två matcher de senaste tre åren. Dessutom tyckte jag han såg seg ut senast mot Michael Johnson, innan han visserligen träffade med en overhand mot Johnsons glashaka och knockade honom fullständigt. Ferreira är påväg ner karriärsmässigt och Rebecki bara utvecklas hela tiden och jag tror han kommer avsluta 39-åringen här.

Mateusz Rebecki blir den en halvan av min dubbel.

Carlos Ulberg är 9-1 som proffs och 5-1 i UFC. Han fick en tuff start i UFC när han blev knockad i den andra ronden mot Kennedy Nzechukwu, men sedan dess har han gått som tåget och sett riktigt bra ut. Han kommer nu in med fem raka vinster varav fyra raka på avslut. Ulberg är en lång striker med väldigt mycket kraft i händerna och benen. Han är duktig på att använda sin räckvidd för att skicka jabbar och bensparkar samtidigt som han undviker kontringar.

Han möter Alonzo Menifield som är 15-3-1 som proffs och 8-3-1 i UFC. Han är en väldigt kraftfull fighter som förlitar sig mycket på sina händer. Däremot så kan han lätt bli dominerad på marken. Även om inte Ulberg brukar inleda grappling så ofta, så tror jag att han ska ha fördelen där i denna match. Menifield är 36 år gammal och ca en decimeter kortare än Ulberg, det gör att jag inte alls tror han kommer kunna matcha snabbheten i denna match och därmed förlora ett väldigt ensidigt domslut om han inte blir avslutad.

Dörrens dubbel på lördag blir alltså Mateusz Rebecki ML+Carlos Ulberg ML till 1,95 hos Coolbet!

Spel: Rebecki ML+Ulberg ML
Odds: 1,95
Units: 2.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Joaquin Buckley vs Nursulton Ruziboev

Kvällens delade huvudmatch utspelar sig i welterviktsdivisionen.

Joaquin Buckley är 18-6 som proffs och 8-4 i UFC. Han kommer från en imponerande vinst mot Vincente Luque för bara en dryg månad sedan. Buckley har sett otroligt bra ut sedan han gjorde valet att komma ner från mellanvikt. Han är en kraftfull striker med bra precision och variation i sina attacker. Han har bra nedtagningsförsvar, men väl nere på marken tycker jag han underskattas och han kan definitivt uträtta mycket bra där nere också. Det skulle kunna vara en väg för honom denna match.

Nursulton Ruziboev är 34-8 som proffs och 2-0 i UFC. Alla hans vinster utom två har kommit via avslut. Däremot har det varit mot många, minst sagt, överkomliga motståndare tidigt i sin karriär. I sina två matcher i UFC har han sett riktigt läskig ut med sin storlek och sin kraft i allt han skickar. Han vann båda matcherna via KO i den första ronden. Detta var dock i mellanvikt. Jag vet att Ruziboev har gått matcher i weltervikt förut, men nu är det mot hans svåraste motståndare hittills i karriären. Detta är dessutom på lite halvkort varsel, och jag kan bara inte sluta tänka på att hans haka kommer vara brutalt försvagad inför denna match med tanke på dessa faktorer. Hade detta varit i mellanvikt med riktiga förutsättningar hade jag bombat Ruziboev-sidan som underdog, men jag vågar inte det i denna match.

Istället blir mitt spel under 1.5 ronder till 2,11 hos Pinnacle!

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2,11
Units: 1.25/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Derrick Lewis vs Rodrigo Nascimento

Vi är framme vid huvudmatchen som utspelar sig i tungviktsdivisionen!

Derrick Lewis är 27-12 som proffs och 18-10 i UFC. Jag har ofta sagt vad jag tycker om Lewis, han är en otroligt dålig fighter med kass teknik och kondition. Men det enda han har är han ensam om. Han har bokstavlig ’’one shot KO power’’. Sedan Francis Ngannou lämnade organisationen är det ingen tvekan om att Lewis är den i hela UFC som slår hårdast och som på riktigt kan släcka en motståndare med bara ett slag oavsett tidpunkt i matchen. Det är det som gör det så svårt att vara helt säker när man väljer sida i en Lewis-match. Allt pekar hela tiden på att Lewis aldrig ska vinna en MMA match, men ändå står han här som forna titelutmanare x2 och flest KOs genom historien i UFC.

Rodrigo Nascimento är 11-1 som proffs och 4-1 i UFC. Han är en välrundad fighter som är helt ok överallt. Han kommer ha en stor fördel i denna match på marken, om han nu lyckas få ner den dit innan han blir träffad. Å andra sidan så har han mött väldigt mediokert motstånd hittills i UFC utan att riktigt övertyga. Vill man välja sida så hade jag valt Nascimento som underdog och blundat genom matchen.

Men mitt spel till denna match blir under 1.5 ronder till 1,77 hos Pinnacle.

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 1,77
Units: 1.5/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Allt gott.
//Dörren