Speltips UFC

UFC Vegas 85

UFC: Dolidze vs Imavov

Efter en kort paus så har vi nu världens bästa fighting igång igen under elva raka helger! UFC är tillbaka i sitt apex i Vegas för en Fight Night. Galan innehåller en del svåra och spännande matcher, och natten avslutas i ett möte mellan mellanviktarna Roman Dolidze och Nassourdine Imavov.


🥊  Thomas Petersen vs Jamal Pogues 

Galan inleds, som så sällan, med en tungviktsmatch.

Thomas Petersen är 8-1 som proffs och gör på lördag sin debut i UFC. Hans enda förlust kom för nästan två år sedan mot Waldo Cortes-Acosta, som nu har etablerat sig som ett stabilt namn i tungviktsdivisionen i UFC. Utöver den matchen så har det sett i princip likadant ut i hela hans karriär. Nämligen att han får ner sin motståndare och han kommer inte upp igen förrän Petersen har matat slag uppifrån och domaren bryter för en TKO. Petersen är en otroligt bra och erfaren brottare, dock är han ganska liten för att vara tungviktare. Med det sagt kan storleksskillnaden mycket väl bli en fördel i och med den lite mindre buren som det är i apex. Ståendes tycker jag han är direkt dålig. Han är som sagt kort och har kort räckvidd, och han är väldigt långsam. Allt han skickar ståendes är för att hitta en nedtagning, och om motståndaren lyckas försvara sig mot det så kommer det snabbt gå utför.

Jamal Pogues är 10-4 som proffs och 1-1 i UFC. Han är en väldigt snabb och duktig striker som är bra på att använda sin boxning och sina bensparkar. Trotts att han är väldigt explosiv så håller han en relativt låg volym, kanske för att överraska motståndaren i perioder. På marken är Pogues helt okej där hans BJJ faktiskt håller en ganska hög nivå för att vara tungviktare.

Tycker detta är en intressant match och vi kommer förmodligen få reda på vem som vinner när Petersen har gått på sin första nedtagning. Beroende på om han lyckas med den eller inte kommer en av herrarna se ut som de ska stå i 1,10. Striker vs grappler + tungvikt kan inte sluta i något annat än underspel. Jag spelar därför under 2.5 ronder till 2,02 hos Unibet.

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 2.02
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Marquel Mederos vs Landon Quiñones 

Vidare till lättviktare där Marquel Mederos gör sin debut mot Landon Quiñones.

Mederos är 8-1 som proffs där sex vinster har kommit via KO/TKO och resterande matcher har gått tiden ut. Han är en väldigt explosiv striker med snabba sparkar och bra timing med sina slag och knän. Han har även bra brottning att falla tillbaka på. Talangpoolen i lättvikt är fruktansvärt djup, men jag tror Mederos kan gå väldigt långt i sin karriär. Påminner lite om Sean O´malley i stilen.

Landon Quiñones är 7-2-1 som proffs och 0-1 i UFC. Han förlorade i första matchen av ”The Ultimate Fighter” via submission på under en minut för nästan ett år sedan och sedan gjorde han sin officiella UFC debut i höstas mot Nasrat Haqparast och förlorade på domslut. Jag tycker Quiñones överhypeas lite när det pratas om prospects i lättvikt. Visst, han är hyfsat välrundad och har bra boxningskombinationer, men tycker inte han har någon direkt snabbhet och definitivt inte så hög fight IQ. Dessutom så saknar han fortfarande erfarenhet av bra motstånd då Haqparast och Muhammad Naimov är dem enda nämnvärda han har mött.

Mederos är väldigt snabb och oberäknelig, har även fördelen när det kommer till kraft. Förmodligen är han bättre på marken också. Så jag ser inget annat än att han bara går ut och vinner detta. Marquel Mederos ML till 1,74 hos Unibet känns väldigt bra.

Spel: Mederos ML
Odds: 1.74
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Azat Maksum vs Charles Johnson

Ner ända till flugviktsdivisionen där vi hittar nästa match!

Azat Maksum är 17-0 som proffs och 1-0 i UFC. Han gjorde debut i somras mot Tyson Nam och vann på delat domslut. Maksum stod för en väldigt imponerande insats med bland annat två nedtagningar mot en fighter som inte blev nedtagen någon gång i hans sju tidigare matcher i UFC. Hur som helst är Maksum obesegrad med en i princip perfekt splitt på fem vinster via KO/TKO, sex stycken via submission och fem via domslut. Värt att veta är att förutom sin förra match har han mött lite skakigt motstånd, men man kan å andra sidan bara vinna mot det som är framför sig.

Charles Johnson är 13-6 som proffs och 2-4 i UFC, och detta känns som hans sista chans att rädda kontraktet. Han är relativt välrundad och är bra på att stänga distans, men det känns inte som han har något att hämta här. Han har blivit nedtagen i samtliga matcher i UFC med ett snitt på över fem gånger varje match.

Jag tror Maksum kommer kunna göra lite som han vill här och han kommer ge Johnson sin fjärde raka förlust. Förra galan visade Jasmine Jasudavicius hur det ser ut när det finns värde på en 1,24- favorit och jag tror vi kommer se ett liknande scenario här. Azat Maksum ML till 1,50 hos Coolbet spelas utan att blinka.

Spel: Maksum ML
Odds: 1.50
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Randy Brown vs Muslim Salikhov 

Vidare till weltervikt och en match som skulle skett i december på UFC 296. Brown blev då sjuk och tvingades ställa in.

Randy Brown är 17-5 som proffs och 11-5 i UFC, och han har väldigt bra erfarenhet mot bra motstånd. Han har vinster mot fighters som Bryan Barbarena, Warlley Alves, Khaos Williams och Wellington Turman. Hans förluster har kommit mot bland annat Nico Price, Vincente Luque, Jack Della Maddalena och den titelaktuelle Belal Muhammad. Brown är väldigt stor och lång för divisionen, vilket gör honom svår att få ner på marken. Ståendes är han duktig på att använda sin räckvidd genom att skicka många jabbar. Han är stark i clinch och använder sina knän mycket bra där.

Muslim Salikhov är 19-4 som proffs och 6-3 i UFC. Han är en bra striker med bra kraft, något som inte ryssarna bruka vara. Jag skulle nog till och med vara så järv att ge Brown fördelen på marken. Jag är inte helt imponerad av Salikhov, hans enda nämnvärda vinst kom näst senast mot Andre Fialho, innan och efter kom det två förluster mot Li Jingliang respektive Nicolas Dalby. Salikhov börjar närma sig 40, och eftersom det var ungefär ett halvår sedan han gick sin senaste match så är det svårt att veta ifall det har hunnit påverka honom än. Jag utgår nog ändå ifrån att han har börjat tappa lite snabbhet och rörlighet.

Oavsett så ser jag denna match enbart utspela sig ståendes, där Brown kommer utnyttja sin volym och sin längd- och räckviddsfördel för att vinna ett domslut. Randy Brown ML+över 1.5 ronder spelas till 1,83 hos Bet365.

Spel: Brown ML + över 1.5 ronder
Odds: 1.83
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1250kr i spelkrediter


🥊. Roman Dolidze vs Nassourdine Imavov 

Vi är framme vid nattens huvudmatch som utspelar sig i mellanviktsdivisionen.

Roman Dolidze är 12-2 som proffs och 6-2 i UFC. Han kommer från en förlust på domslut mot Marvin Vettori i mars, även om jag personligen tycker han vann den matchen och borde nu ha fem raka vinster. Hur som helst så är Dolidze väldigt bra på marken, med kreativa lösningar från bottenposition. Ståendes är han inte riktigt lika smart och teknisk, men han har fortfarande väldigt mycket kraft.

Nassourdine Imavov är 12-4 som proffs och 4-2-1 i UFC där hans senaste match slutade i en no contest efter en olycklig head butt gjorde så att Chris Curtis inte kunde fortsätta matchen. Imavov var dock på väg mot en säker vinst. Imavov är lite mer välrundad och har alltid många sätt att vinna en match på. Just i denna match tror jag dock att det kan bli jobbigt stilmässigt.

Imavovs bästa chans till vinst är att plocka isär Dolidze på avstånd, men det kommer bli svårt med den lilla apex buren, speciellt i fem ronder. Så fort de kommer nära varandra är det fördel till Dolidze som kommer ha väldigt mycket mer avslutningspotential i denna match.

Jag tycker det är fel favorit och att man kan spela ML på Dolidze hos Pinnacle till 2,42. Men mitt huvudspel blir på Unibet och det är Dolidze ML (endast matchavgörande) till 2,10. Alltså vinst om Dolidze vinner på avslut, förlust om Imavov vinner på avslut, och push om matchen går alla fem ronder.

Spel: Dolidze ML
Odds: 2.42
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Spel: Dolidze ML (endast matchavgörande)
Odds: 2.10
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Allt gott.
//Dörren