Speltips UFC

UFC Vegas 87: Rozenstruik vs Gaziev

Ny vecka innebär ny fight week! UFC 87 är tillbaka i sitt apex på lördag för en fight night. Vi bjuds på en väldigt favorittung gala, ett par intressanta debutanter och, vad jag tror, väldigt många avslut!

🥊  Vinicius Oliveira vs Bernardo Sopai 

I det första spelet hittar vi två debutanter, varav en direkt från Sverige på kort varsel!

Vinicius Oliveira är 19-3 som proffs och gör här sin debut i UFC. Han är en väldigt vild och oortodox striker, som är en bra stil för att snabbt få ett UFC kontrakt om du möter dåligt motstånd. Men mot bättre motstånd som kommer in med en smart gameplan så kommer detta sällan funka. Visst, han har riktigt mycket kraft i det han skickar, men han lägger 100% i alla sina slag och det orkar ingen i flera ronder. Förmodligen har han jobbat på detta inför sin debut, men det är lättare sagt än gjort att hålla sig till det när matchen väl är igång.

Bernardo Sopai är 11-2 som proffs. Han är bantamviktsmästare i både FCR och AFN här i Sverige. Han tar visserligen denna match på bara några dagars varsel, men han har ett fullt camp inför matchen då han egentligen var bokad att försvara sin titel nästa helg. Istället ringde UFC och bad honom hoppa in för den skadade Yanis Ghemmouri. Självklart tackade Bernardo och resten av allstars-teamet ja. Han är en väldigt välrundad fighter och jag ser inte direkt några svagheter hos honom rent teknikmässigt. Han har dessutom mött ganska många bra motståndare. Han är väldigt metodisk och ibland avvaktande för att hitta rätt öppning, vilket jag tror är mycket bra i denna match. Jag tror Andreas Michael och resten av teamet förbereder en game plan som går ut på att kontra Oliveira när han översvingar, och kanske gå på några nedtagningar. Därför tycker jag det är fel favorit i denna match så jag spelar Bernardo Sopai ML till 2,23 hos Unibet.

Spel: Sopai ML
Odds: 2.23
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Eryk Anders vs Jamie Pickett 

Vi hoppar upp till mellanviktsdivisionen där det ska vara klasskillnad.

Eryk Anders är 15-8 som proffs och 7-8 i UFC, med några suspekta förluster på domslut. Jag tycker till exempel han vann mot Marc-Andre Barriault och även mot Jun Yong Park. Hur som helst. Han är en ganska underskattad fighter som är bra överallt. Han är inte världsklass på något sätt, men han är rutinerad och vet hur man vinner matcher. Ett bra fight IQ och bra grundteknik kommer man ganska långt med. Såklart har han även rätt mycket kraft och riktigt bra kondition och uthållighet.

Jamie Pickett är 13-10 som proffs och 2-6 i UFC. Jag har inte jättemycket att säga om Pickett mer än att jag tycker att han är bland de sämsta mellanviktarna i UFC, om inte den allra sämsta. Det enda positiva är att han har en okej kraft i händerna, men det håller bara i sig i några minuter. Pickett ligger efter i exakt alla aspekter i denna match, och jag ser inte att han vinner detta.

Därför tycker jag att Eryk Anders via avslut till 2,05 hos Bet365 är ett jättebra spel. Jag plockar även med ML oddset till en dubbel som jag kommer till senare.

Spel: Anders via avslut
Odds: 2.05
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


🥊  Dörrens Dubbel 

Av alla dessa stora favoriter jag har valt de två som jag har mest förtroende för.

Steve Erceg är 11-1 som proffs och 2-0 i UFC. Han är väldigt välrundad, och jag har tidigare sagt att jag ser honom som en framtida utmanare till titeln i flugvikt. Han har spets överallt, speciellt på marken med sina submissions.

Han möter Matt Schnell som är 16-7 som proffs och 6-5 i UFC. Schnell är en personlig favorit för mig som jag har följt i princip hela hans karriär, och aldrig kommer jag glömma hans comeback vinst mot Sumudaerji i mitten av 2022 där han alltså blev rocked flera gånger och även droppad en gång i den första och andra ronden. Domaren hade mycket väl kunnat gå in och bryta och ingen hade klagat på det, men han gav Schnell chansen och helt plötsligt fick han sin andra andning och hittade en submission. Med det sagt måste jag säga att det känns som han är helt chanslös här. Erceg har bättre striking och mer kraft, bättre brottning och BJJ. Framför allt är han mycket mer uthållig och har mycket bättre kondition. Erceg vinner detta fler än nio av tio gånger.
Den andra delen av min dubbel blir Eryk Anders från den förra matchen, tänker att jag redan har motiverat varför ovan. Dörrens dubbel denna vecka blir då alltså Steve Erceg ML+Eryk Anders ML till 1,58 hos Bet365.

Spel: Erceg ML + Anders ML
Odds: 1.58
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


🥊  Muhammad Mokaev vs Alex Perez 

Näst på tur har vi två flugviktare som är i helt olika platser i sin karriär.

Muhammad Mokaev är 10-0 som proffs och 5-0 i UFC. Han är en klassisk dagestanier i stilen med kvävande brottning, bra försvar och massvis med kondition. Såklart är han ett jätteprospect, men jag tycker han börjar överskattas och överhypeas något då han faktiskt varit nära att förlora mot dåligt motstånd i UFC ett par gånger. Å andra sidan har han fått gå igenom svåra situationer tidigt i karriären och klarade dem testen, vilket han kommer ha stor nytta av.

Alex Perez är 24-7 som proffs och 6-3 i UFC. Han är en väldigt inaktiv fighter som ofta ställer in sina matcher eller missar vikten. Han har bara gått en match på nästan tre och ett halvt år. Han blir dessutom inte yngre heller utan för varje match som går kommer det bli ännu svårare att klara vikten nästa gång. Sett till hans stil så är han ganska välrundad, men inte direkt superbra någonstans. Han ska dock inte ha en chans här, och det visar ju oddsen också. Bara en av hans förluster i karriären har kommit via domslut och sex stycken via avslut. Jag tror dessutom att Mokaev kommer gå stenhårt för att hitta ett snabbt avslut här för att kunna fortsätta sin väg mot titeln så snabbt som möjligt, och sen tror jag inte heller Perez kan stoppa det pga hans konstanta problem med vikten och brist på matcherfarenhet.
Därför spelar jag Muhammad Mokaev att vinna via avslut till 2,23 hos Unibet.

Spel: Mokaev via avslut
Odds: 2.23
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Vitor Petrino vs Tyson Pedro 

Kvällens delade huvudmatch utspelar sig i lätt tungvikt!

Vitor Petrino är 10-0 som proffs och 3-0 i UFC. Han är en riktigt bra striker med bra kraft överallt. Han har dessutom bra brottning och har mycket grundstyrka i kroppen. Jag tror Petrino kan komma väldigt långt i sin karriär, och det börjar bli dags för folk att ta honom på allvar. Åtta av tio vinster har kommit via avslut varav sju via KO/TKO/DQ.

Tyson Pedro är 10-4 som proffs och 6-4 i UFC. Han är en väldigt explosiv striker, och har aldrig vunnit en match som har gått förbi den första ronden. När den gör det så ser man hur lite kondition han har och hur dålig han är på att hushålla med den. Ska Pedro vinna så är det i första ronden han måste träffa med något stort.

Jag tror inte det kommer hända och jag tror Petrino kommer överleva de första stunderna och själv hitta in med några riktigt tunga slag som vanligt. Jag spelar Vitor Petrino att vinna via KO/TKO/DQ till 2,65 hos Unibet.

Spel: Petrino via KO/TKO/DQ
Odds: 2.65
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Jairzinho Rozenstruik vs Shamil Gaziev 

Kvällens huvudmatch är en tungviktsdrabbning mellan två ganska mediokra fighters.

Jairzinho Rozenstruik är 13-5 som proffs och 7-5 i UFC. Inte jätteimponerade, men han har faktiskt mött den absoluta toppen. Hans förluster har kommit mot de topprankade Curtis Blaydes, Alexander Volkov, Jailton Almeida, den forne interimmästaren Ciryl Gane, och den forne mästaren Francis Ngannou.

Rozenstruik har ett förflutet i kickboxning och han använder det ganska mycket i form av bensparkar, huvudsparkar och bra distanskontroll. Utöver det så har han en sinnessjuk kraft i händerna, och har visat att han behåller den hela matchen lång. Mot Allistair Overeem dominerades han i fyra ronder och 4:50 av den femte ronden för att sedan, från ingenstans träffa med en klockren höger och vinna matchen med fyra sekunder kvar.

Shamil Gaziev är 12-0 som proffs och 1-0 i UFC. Han stod för en okej prestation mot Martin Buday i sin debut i december, men utöver det så har han inte mött någon värd att nämna. Gaziev har bra brottning och har mycket kraft i händerna. Men hans teknik ståendes är inte alls bra, och han lämnar ofta hakan uppe i luften när han pressar. Inget som är supersmart mot en så bra boxare som Rozenstruik. Dessutom har han ungefär bara några minuters kondition, sedan fightas han bara på vilja. Med det sagt är denna match med stor sannolikhet över redan i den första ronden oavsett vem som vinner.
Men med tanke på skillnaden i erfarenhet, så måste jag säga att det är alldeles för höga odds på Rozenstruik ML hos Pinnacle där man får hela 2,54. Så det blir mitt spel till huvudmatchen.

Spel: Rozenstruik ML
Odds: 2.54
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Allt gott.
//Dörren

Chatta