Speltips UFC

UFC Vegas 88: Tuivasa vs Tybura

Det har blivit dags för ännu en fight night! UFC är tillbaka i sitt apex i Vegas, och vi bjuds i helgen på en del riktigt intressanta matchningar.

🥊 Chad Anheliger vs Charalampos Grigoriou

Kvällens första match utspelar sig i bantamviktsdivisionen.

Chad Anheliger är 12-7 som proffs och 1-2 i UFC. Han kommer in med två raka förluster mot bra motstånd, men innan dess vann han 10 raka matcher på lite under sex år. Anheliger är en snabb striker som har ett väldigt udda rörelsemönster. Han fintar konstant och lyckas ofta frysa sina motståndare med det. Han har bra med kraft i händerna och gillar att utbyta slag när chansen ges.

Charalampos Grigoriou är 8-3 som proffs och gör här sin debut i UFC. Det finns inte jättemycket tape av honom mot relevant motstånd, men av det man har sett så är han en helt okej striker med bra kraft i händerna. Han har även bra bensparkar. Däremot håller han en ganska låg volym och har dessutom inte jättemycket kondition. På marken är han inte heller superduktig, men det är inte Anheliger heller.

Grigoriou har bra kraft men alldeles för lite erfarenhet. Anheliger är en bra och välrundad fighter som är svår att läsa av. Har dessutom bra kondition. Även om Anheliger inte har tagit UFC med storm såhär långt så måste jag säga att jag tycker det är alldeles för högt odds på Kanadensaren.

Mitt spel blir Chad Anheliger ML till 2,45 hos Betsson.

Spel: Chad Anheliger ML
Odds: 2,45
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr

🥊  Josh Culibao vs Danny Silva

Upp ett snäpp till fjäderviktsdivisionen där vi får se en riktigt rolig match!

Danny Silva är 8-1 som proffs och gör här sin debut i UFC. Silva kommer nyligen från en vinst i ’’DWCS’’ mot Angel Pacheco. En match som var helt otrolig och det var ofattbart att den gick tiden ut. Många fick då upp ögonen för bägge fighters. Silva visade bra prov på att klara av ett stort test när han fortsatte mala på och vinna domslutet.

Josh Culibao är 11-2-1 som proffs och 3-2-1 i UFC. Han är en väldigt svår fighter att lita på för mig. Han skulle kanske behöva brottas lite i denna match, men han gör det aldrig, oavsett hur förutsättningarna ser ut. Han har bra kraft i händerna men han håller en väldigt låg volym och har inte direkt någon avslutningspotential. Jag litar sällan på Culibao och det ändras ej här.

Silva är en väldigt bra boxare som gör debut. Han är duktig i båda stance och kommer skicka klart högre volym. Gynnas dessutom av den lilla apex buren då Culibao ofta vill använda sina sparkar för att hålla distans till motståndaren! Tycker det är en mycket fin underdog.

Spelet blir då Danny Silva ML till 2,50 hos Coolbet.

Spel: Danny Silva ML
Odds: 2,50
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Dörrens Dubbel

Dubbeln sitter vecka efter vecka och det ska inte ändras i helgen!

Thiago Moises är 17-7 som proffs och 6-5 i UFC. Han har varit med några år nu och mött väldigt många i toppen av lättviktsdivisionen, därav har han också åkt på en del förluster. Inget konstigt såklart när man möter fighters såsom Islam Makachev, Benoit Saint-Denis, Beneil Dariush och Joel Alvarez. Däremot vinner han i princip alla matcher mot fighters utanför rankingen, och han gör det ganska enkelt. Typexempel på det är mot Christos Giagos och Melquizael Costa. Jag ser verkligen detta som en sådan match.

Han möter Mitch Ramirez som gör UFC debut här på kort varsel. Som proffs är han 8-1 och ja, jag tycker inte han är bättre än Moises någonstans. Möjligtvis ren kraft då han har ett förflutet i weltervikt. Annars ska Moises skola honom totalt här och hitta en tidig submission, och det är vad jag tror kommer hända. Thiago Moises blir den första delen av min dubbel.

Mike Davis är 10-2 som proffs och 3-1 i UFC. Han är en välrundad fighter som framför allt har riktigt bra boxning. Han är helt okej på marken dessutom och har bra kondition. Det enda frågetecknet jag har är aktiviteten. Sedan hösten 2019 har han alltså bara gått två matcher. Två väldigt fina matcher och vinster mot bra motstånd ska sägas, men det är alltid lite ovisst att förutspå formen på en fighter när det går så lång tid mellan varje match. Jag tror det är också det enda som gör att han inte står i typ 1,15 här. Är han som alltid är så är han stenklar här.

Han möter Natan Levy som är 8-1 som proffs och 2-1 i UFC. Det är även ett tag sedan han gick match. Efter tre inställda matcher så ser det ut som att han äntligen kommer komma in i buren för första gången sedan december 2022. Levy är verkligen inte bra. Han är en fighter som gillar att grinda ut sin motståndare i hopp om att vinna ett domslut. Han har varken vunnit eller förlorat på KO/TKO i sin karriär, och har bara tre submissions. Resten av matcherna har gått till domslut där han har vunnit fem av sex.

Davis kommer vara bättre överallt, och ha väldigt stor fördel ståendes både tekniskt och med sin kraft. Dessutom är han den större fightern och jag tror han är bättre på marken också. Kanske mixar han in lite brottning.

Dörrens dubbel i helgen blir då Thiago Moises ML + Mike Davis ML till 1,70 hos Coolbet.

Spel: Moises ML + Davis ML
Odds: 1,70
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Tai Tuivasa vs Marcin Tybura

I brist på utstickande spel så hoppar vi direkt till huvudmatchen där jag har hela tre spel att bjuda på!

Tai Tuivasa är 15-6 som proffs och 8-6 i UFC. Likt Moises så har de flesta förlusterna kommit mot extremt bra motstånd. Till exempel Alexander Volkov, Sergei Pavlovich och Ciryl Gane. Det är också hans tre senaste matcher och jag tycker detta är en bra match att ta för att komma tillbaka till vinstkolumnen. Tuivasas absolut största vapen är sin kraft. Han kan släcka vem som helst när som helst bara han träffar. Och jag upplever att hans faktiska teknik underskattas. Folk ser honom som en Derrick Lewis som bara litar helt på sin kraft, men Tai har riktigt bra kombinationer i sin boxning och hans bensparkar är inget att leka med heller. Han är även bra i clinch där han ofta skickar armbågar.

Marcin Tybura är 24-8 som proffs och 11-7 i UFC. Han kommer senast från en tuff TKO förlust mot Tom Aspinall i London i somras. En match som bara varade i dryga minuten. Tybura är en helt okej brottare när han väl har fått ner sin motståndare och har toppkontroll, men då måste man först komma nära inpå och det är väldigt farligt mot en fighter som Tuivasa. Tybura är dessutom extremt långsam ståendes och kommer aldrig överleva att försöka kickboxas med Tuivasa och hoppas vinna minuter. Hans fotarbete är jag heller inte imponerad av. Det ligger nära till hands att Tuivasa träffar med något stort när Tybura försöker stänga distansen för att gå på en nedtagning i den lilla buren i apex.

Därför blir mina spel Tai Tuivasa ML till 1,87 hos Pinnacle, under 2.5 ronder till 1,60 hos Bet365, och under 1.5 ronder till 2,60 hos Betsson.

Spel: Tai Tuivasa ML
Odds: 1,87
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1,60
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2,60
Spelbolag: Betsson

📌  Signa upp hos Betsson, 100% upp till 500kr

Allt gott.
//Dörren