Speltips UFC

UFC Vegas 89: Ribas vs Namajunas

UFC stannar i sitt apex ett tag till, och nu till helgen är det dags för ännu en fight night! På galan finns det väldigt många jämna matcher oddsmässigt, och såklart kryllar det av värde.


🥊  Mohammed Usman vs Mick Parkin

Galan inleds med en tungviktsmatch mellan två fighters med väldigt olik stil.

Mohammed Usman är 10-2 som proffs och 3-0 i UFC. Han är som bekant bror till den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman, och det kan man även se på hans fightingstil. Han är en väldigt duktig brottare som är stark i clinch och bra på att vinna minuter. Han har okej kraft i händerna, men långt ifrån medelmåtta när det kommer till teknik i strikingen.

Mick Parkin är 8-0 som proffs och 2-0 i UFC. Parkin är en väldigt välrundad fighter för att vara tungviktare, och han har sett mycket imponerande ut i alla sina matcher hittills. Han tränar även med interimmästaren Tom Aspinall så han kommer bara att bli bättre och bättre, och jag tror att denna match kommer bli ganska enkel.

Jag tror Parkin har tillräckligt bra defensiv brottning för att hålla denna match ståendes, och då kommer han dominera med sin snabbhet och IQ. Framför allt i boxningen.

Mitt spel blir då Mick Parkin ML till 1,71 hos Pinnacle.

Spel: Mick Parkin ML
Odds: 1,71
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Igor Severino vs Andre Lima

Från tyngst, till lättast. Nästa match är i flugviktsdivisionen mellan två debutanter!

Igor Severino är 8-0 som proffs. Han är en väldigt aggressiv fighter med bra kraft. Däremot så tycker jag att han saknar ganska mycket teknikmässigt, och jag undrar om han verkligen är redo för att ta steget in i UFC. Han är dessutom bara 20 år gammal, så trotts att han är ett lovande namn och säkert kommer komma långt, så tror jag detta är lite tidigt för honom.

Andre Lima är 7-0 som proffs och gör också sin UFC debut i helgen. Lima är fem år äldre än Severino, och det syns verkligen. Han känns mycket mer bekväm och stabil ut inne i buren, och har ett högt fight IQ som han använder mycket bra till att fightas ’’moget’’. Utöver det så har Lima ett förflutet i kickboxning där han är tvåfaldig sydamerikansk mästare. Det jag gillar mest med Lima är att han så ofta attackerar kroppen och pressar väldigt mycket. Skulle han hamna i clinch så är han stark där med. Såklart har han en otrolig kraft i sina slag och sparkar också, trotts den låga viktklassen.

Detta ska inte vara något snack, utan tycker man kan spela Andre Lima ML till 1,57 hos Bet365 utan att vara orolig.

Spel: Andre Lima ML
Odds: 1,57
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


🥊  Miles Johns vs Cody Gibson

Upp ett snäpp till bantamviktsdivisionen.

Miles Johns är 13-2 som proffs och 4-2-1 i UFC. Han är en okej brottare och har halvbra boxning med mycket kraft. Däremot är jag lite frågande till hans uthållighet och hans kondition, speciellt med tanke på att han tar denna match på relativt kort varsel eftersom Davey Grant blev tvungen att dra sig ur. Uthållighet och kondition kommer definitivt behövas mot detta motstånd, och jag tror inte det finns helt där på lördag. Johns har dessutom inte jättehög volym ståendes, vilket också kommer behövas.

Cody Gibson är 19-9 som proffs och 1-4 i UFC. Han kommer senast från en förlust i finalen av ’’the ultimate fighter’’ mot Brad Katona. En match som var helt sinnessjuk bra och jämn så Dana White bestämde sig för att ge kontrakt till bägge fighters. Detta blev då starten på sin andra sejour i UFC, efter att han gick 1-3 mellan åren 2014-2015 där han bland annat gjorde sin debut mot den forne mästaren Aljamain Sterling. Gibson underskattas konstant, kanske för att man bara kollar på hans matchfacit och inte på själva matcherna och vilka han har mött. I denna match kommer han vara väldigt mycket mer uthållig och matchredo, samt ha mycket bättre kondition. Av hans 9 förluster har han aldrig blivit knockad, och det är väl det som Johns måste lyckas med att bryta för att ha en chans i denna match. Annars kommer Gibson dra ifrån med sin volym och vinna lätt.

Jag tycker det är fel favorit i denna match så jag spelar Cody Gibson ML till 2,30 hos Svenska Spel.

Spel: Cody Gibson ML
Odds: 2,30
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare


🥊  Ricardo Ramos vs Julian Erosa

Vidare till fjädervikt till ännu en intressant match!

Ricardo Ramos är 16-5 som proffs och 7-4 i UFC. Ramos är lång, kraftfull och väldigt välrundad. Han har ett förflutet i capoeira så han har en väldigt vild och oortodox stil med många sparkar och snurrande attacker. Detta gör det otroligt svårt för motståndarna att förbereda sig och sätta upp en bra game plan.

Julian Erosa är 28-11 som proffs och 6-7 i UFC. Erosa är en duktig fighter i grunden med bra teknik och hög volym, men han har blivit knockad 7 gånger varav 6st i UFC. Han blir träffad otroligt ofta, och det är inte alltid ett problem om man har en bra haka, men det har inte Erosa längre. Han har blivit knockad i den första ronden två matcher i rad, och jag har svårt att se något annat hända här.

Därför blir mina spel Ricardo Ramos ML till 1,63 hos Pinnacle och Ricardo Ramos ML+Under 2.5 ronder till 2,50 hos Bet365.

Spel: Ricardo Ramos ML
Odds: 1,63
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Spel: Ricardo Ramos ML+Under 2.5 ronder
Odds: 2,50
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


🥊  Rose Namajunas vs Amanda Ribas

Vi är framme vid huvudmatchen som utspelar sig i den kvinnliga flugviktsdivisionen!

Den forne mästaren Rose Namajunas är 11-6 som proffs och 9-5 i UFC. Hon har varit mästare lite till och från i stråvikt och förlorade bältet i maj 2022 mot Carla Esparza, i den absolut tråkigaste och mest händelselösa matchen i historien. Sedan tog Rose ett litet uppehåll till september 2023 där hon gick upp och gjorde sin debut i flugvikt mot den framtida titelutmanaren Manon Fiorot. Rose kom in som stor underdog och förlorade en jämn match på domslut. Och nu är det då dags för hennes andra match i divisionen. Rose är en väldigt välrundad fighter som på sin bästa dag kan slå vem som helst. Det har hon visat två gånger mot Weili Zhang, som förmodligen är den bästa kvinnliga fightern just nu, och även två gånger mot legenden Joanna Jedrzejczyk.

Amanda Ribas är 12-4 som proffs och 7-3 i UFC. Även hon har ett förflutet i divisionen under, men inte alls mot lika bra motstånd. Ribas är en okej fighter som är väldigt bekväm på marken. Ståendes kan jag ibland uppleva henne som rädd, även om det kanske inte är rätt ord att använda. Hur som helst så har 3 av 4 förluster i karriären kommit via KO/TKO och om Rose är tillräckligt taggad mentalt så ligger samma resultat nära till hands här.

Därför blir mina spel Rose Namajunas ML till 1,61 hos Coolbet och Rose Namajunas via KO/TKO/DQ till 2,40 hos Unibet.

Spel: Rose Namajunas ML
Odds: 1,61
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Spel: Rose Namajunas via KO/TKO/DQ
Odds: 2,40
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Allt gott.
//Dörren