Speltips UFC

UFC 90: Allen vs Curtis 2

Största galan hittills i UFC’s historia!

Nästa helg är det dags för PPV nummer 300, och det kommer komma minst ett speltips från mig till varje match, därför kommer jag gå lite lättare denna vecka och bara försöka bygga upp bankrollen lite.

Nu till helgen bjuds vi på en fight night i UFC apex i Vegas. Det är en ganska svag gala överlag, men som alltid finns det några fina matcher och några spel som sticker ut.


 Dylan Budka vs César Almeida

Det första spelet hittar vi i mellanviktsdivisionen när två debuterande fighters hoppas imponera på fansen och Dana White.

Dylan Budka är 7-2 som proffs. Han är en ganska bra brottare, även om jag tycker han är något svag i clinch då han ibland lämnar huvudet i sårbara positioner i långa perioder vilket snabbt kan leda till att motståndaren hittar dit med en giljotin. Väl nere på marken är han väldigt aktiv med sin toppkontroll och letar konstant submissions och matar slag. Budka har rätt mycket erfarenhet som amatör, men det ska sägas att han har mött många fighters med få matcher och/eller negativt record.

César Almeida är bara 4-0 i MMA och har ett förflutet i kickboxning med ett record på 47-8, där en av vinsterna kom mot den nuvarande mästaren i lätt tungvikt och den ena halvan av nästa veckas huvudmatch, Alex Pereira. Det är alltså ingen hemlighet att Almeida är riktigt bra ståendes. Framför allt tycker jag han använder sig av sina bensparkar på ett bra och effektivt sätt, sedan har han såklart en del kraft och precision i händerna med. Hans grappling är däremot lite skakig, och det är väl inte så konstigt egentligen, men i hans senaste match tycker jag mig se glimtar av förbättring så det har säkerligen blivit lite bättre inför denna match också. Den enda bra motståndaren han har mött är Lucas Fernando som han besegrade senast. Innan dess har han mött två proffsdebutanter och en fighter med ett record på 5-28.

Budka ska nog ses som favorit, men det är svårt att bedöma någon av de när man inte riktigt har sett dem möta bra motstånd konstant. Med det sagt förväntar jag mig en match med högt tempo, där jag ser båda två ha vägar till vinst.

Därför blir mitt första spel för kvällen under 2.5 ronder till 2,41 hos Pinnacle!

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 2,41
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Jean Matsumoto vs Dan Argueta

Nästa match utspelar sig i bantamviktsdivisionen!

Jean Matsumoto är 14-0 som proffs och gör här sin debut i UFC. Han är en väldigt välrundad fighter men primärt en duktig striker. Han har snabba och kraftfulla händer som han utnyttjar i sina boxningskombinationer, men hans absolut största vapen är hans bensparkar. Han genererar en sinnessjuk kraft och precision i dessa och han avslutar ofta sina kombinationer med en benspark som blir väldigt svår att försvara sig mot. När det kommer till grapplingen så är han stark i clinch och använder gärna armbågar och knän, och hans nedtagningsförsvar skulle jag säga ändå är helt okej.

Dan Argueta är 9-1 som proffs och 1-1 i UFC. Han är en southpaw som gärna pressar sina motståndare direkt från start. Ståendes har han okej teknik men inte så mycket kraft, men på marken är han desto farligare. Han har mycket bra BJJ och vet dessutom hur man vinner minuter med sin toppkontroll. Dock ska sägas att Argueta inte har jättebra fight IQ.

Om Argueta vill vinna denna match måste han kontinuerligt hitta nedtagningar och hålla Matsumoto nere, vilket jag inte tror är så sannolikt. Med tanke på hans fight IQ så tror jag han kommer fadea konditionsmässigt ju längre matchen går och Matsumoto kommer kunna hålla detta stående, och då ska det vara utklassning.

Mitt spel här blir Jean Matsumoto ML till 1,62 hos Pinnacle.

Spel: Jean Matsumoto ML
Odds: 1,62
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Morgan Charriere vs Chepe Mariscal

Vi hoppar upp ett snäpp till fjäderviktsdivisionen där jag tycker oddsen är alldeles för jämna.

Morgan Charriere är 19-9 som proffs och 1-0 i UFC. Trotts att han är väldigt explosiv så rushar han aldrig i onödan utan pressar istället smart med sin fina boxning. Han har även mycket bra bensparkar som han ofta använder. Grapplingen tycker jag också håller en bra nivå och hans BJJ är tillräckligt bra för att inte hamna i stora problem om han blir nedtagen.

Chepe Mariscal är 15-6 som proffs och 2-0 i UFC. Hans vinster har kommit mot Trevor Peek som inte har åldrats så bra, och senast mot Jack Jenkins efter en olycklig armskada på Jenkins gjorde så att Mariscal blev tilldelad en TKO vinst. Mariscal är en välrundad fighter som aldrig ger upp. Han gillar att utbyta slag, men jag ser inte att han är bättre än Charriere någonstans här. Han har inte tillräckligt bra brottning för att vinna minuter, och ståendes kommer det se ut som två helt olika nivåer. Om inte Charriere hittar ett avslut så kommer han vinna ett dominant domslut.

Mitt spel här blir Morgan Charriere ML till 1,85 hos Pinnacle.

Spel: Morgan Charriere ML
Odds: 1,85
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Brendan Allen vs Chris Curtis 2

Vi är framme vid galans huvudmatch, och detta är ett returmöte i mellanviktsdivisionen efter att deras första match ägde rum för drygt två år sedan.

Brendan Allen är 23-5 som proffs och 11-2 i UFC. Han är en otroligt bra grappler, kanske den bästa i hela divisionen efter Khamzat Chimaev och Bo Nickal, som såklart håller sin egen nivå. Ståendes är han okej men blir träffad ganska ofta, och hakan känns lite skakig. När de möttes förra gången i december 2021 så förlorade Allen på TKO i den andra ronden, så frågan är vart han kommer befinna sig mentalt inför denna match. Jag tror han kommer komma in med en gameplan som innehåller mycket mer brottning, och ståendes kommer han behöva jobba på fotarbetet och flytta sig i sidled, något som Curtis minst sagt har problem med att hantera. Värt att nämna är att Allen har vunnit sex raka matcher sedan deras förra möte.

Chris Curtis är 31-10 som proffs och 5-2 i UFC. Han är en väldigt aggressiv striker som har bra kraft i händerna samt bra teknik i boxningen. Hans nedtagningsförsvar blir bara bättre och bättre, och det är något som han verkligen måste kunna lita på i denna match.

Allen ska såklart vara favorit, men jag tycker han har spelats ner alldeles för mycket, så jag klipper istället under 3.5 ronder till 1,84 hos Svenska Spel.

Spel: Under 3.5 ronder
Odds: 1,84
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare

Allt gott.
//Dörren