Speltips UFC

UFC Vegas 91: Nicolau vs Perez

UFC Vegas 91

Röken har lagt sig efter att vi, för två veckor sedan, fick se den absolut bästa galan någonsin i form av UFC 300. Vilohelgen som följde var välbehövlig och nu är UFC redo för ännu en fight night i sitt apex på lördag. Kanske är ribban så hög nu, men på förhand ser det ut som en halvrisig gala betydelsemässigt, men det är samtidigt uppdukat för många bra matcher och jag tror vi får se en hel del avslut.


🥊  Don’Tale Mayes vs Caio Machado  

Mitt första spel hittar vi i tungviktsdivisionen där vi ser en klassisk striker vs grappler match!

Don’Tale Mayes är 10-6 som proffs och 3-4 i UFC. Han är en bra fighter om man enbart ser till skills, speciellt när det kommer till brottning. Jag litar dock inte på honom för fem öre på grund av hans fight IQ. I stora delar av matcherna står han bara helt still med händerna nere för att invänta slag så han kan kontra, och ibland glömmer han helt bort sin fördel i brottningen. Han är dessutom inte så aktiv ståendes heller och förlorar ofta ronder på grund av det.

Caio Machado är 8-2 som proffs och 0-1 i UFC. Han förlorade sin debut mot Mick Parkin i vintras som stor underdog i en match som faktiskt kunde gått åt vilket håll som helst. Machados fall blev dock grapplingen. Han är en bra kickboxare som håller hög volym och har bra fight IQ. Men det stora inför denna match är att han har tränat med Karl Williams under de senaste veckorna. Williams är en mycket bra brottare som säkerligen har lärt Machado att försvara sig mot grappling på ett helt annat sätt, och kanske till och med använda det offensivt.

Jag ser framför mig att Machado kommer kunna undvika grapplingen från Mayes, och sedan med fördelen han kommer ha i kondition och momentum, hålla en högre volym ståendes och vinna ett lätt domslut om han inte knockar honom.

Därför blir mitt första spel till kvällen Caio Machado ML till 1,92 hos Pinnacle!

Spel: Caio Machado ML
Odds: 1,92
Units: 2/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Jonathan Pearce vs David Onama  

Vidare till min favoritmatch på hela galan, och den utspelar sig i fjäderviktsdivisionen.

Jonathan Pearce är 14-5 som proffs och 5-2 i UFC. Pearce är en väldigt underskattad och välrundad fighter. Han är duktig både i boxningen och brottningen, har bra försvar med sin distanskontroll och sin huvudrörelse, och hans kondition är världsklass. Han kommer från en förlust på submission mot Joanderson Brito i en match som han höll på att vinna tills han inte gjorde det längre, som man säger. Innan dess hade han fem raka vinster.

David Onama är 11-2 som proffs och 3-2 i UFC. Han är en duktig striker med mycket kraft i händerna, men han blir nästan alltid nedtagen och kontrollerad. Tycker dessutom hans fight IQ är på en nivå som inte håller mot en fighter som Pearce.

Pearce kommer ta ner Onama, och han kommer inte låta honom komma upp lätt utan det kommer vara stabil toppkontroll, slag och submissionhot. Pearce är revanschsugen efter den snöpliga förlusten senast, och jag tror detta kommer bli ganska lätt.

Jag spelar därför Jonathan Pearce ML till 1,62 hos Coolbet!

Spel: Jonathan Pearce ML
Odds: 1,62
Units: 3/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Karine Silva vs Ariane Lipski  

Nästa spel hittas i flugviktsdivisionen!

Karine Silva är 17-4 som proffs och 3-0 i UFC. Hon har avslutat alla sina vinster där hon har åtta KO/TKO och nio submissions, högst ovanligt i en så låg viktklass! Hon har bara gått tiden ut en gång i hela sin proffskarriär. Hon kliver även in i denna match med åtta raka vinster. Silva är en väldigt välrundad fighter med mycket kraft i båda händerna, mycket bra brottning och toppkontroll, och såklart en BJJ av världsklass. Jag tror hon kommer kunna klättra ganska högt i divisionen.

Ariane Lipski är 17-8 som proffs och 6-5 i UFC. Hon kommer in med tre raka vinster mot hyfsat motstånd. Hon är en bra striker på distans, men jag har svårt att se henne point fightas mot Silva, speciellt i den lilla buren i apex. Lipski kommer dessutom ha en stor nackdel på marken i denna match. Hon blev totalt dominerad på marken av Antonina Shevchenko och Montana De La Rosa, och då är inte de alls på Silvas nivå. Detta var dock tre år sedan och jag blir förvånad om Lipski inte har förbättrat sin grappling, men aldrig att hon är tillräckligt förberedd för Silva.

Därför blir mitt spel här Karine Silva att vinna via avslut till 2,43 hos Unibet.

Spel: Silva via avslut
Odds: 2,43
Units: 0.75/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Ryan Spann vs Bogdan Guskov  

Den delade huvudmatchen utspelas i lätt tungvikt!

Ryan Spann är 21-9 som proffs och 7-4 i UFC. Han är hyfsat välrundad med bra kraft i sin boxning, men det är på marken han är som bäst. Spann har väldigt underskattad BJJ och folk glömmer ofta bort det då han bara har två vinster på submission i UFC. 12 av hans 21 vinster i karriären kommer nämligen via submission, och det känns som det är dags igen snart.

Bogdan Guskov är 15-3 som proffs och 1-1 i UFC. Alla vinster utom två i sin karriär har kommit via KO/TKO varav 10st i den första ronden. Däremot har han mött väldigt suspekt motstånd tidigt i sin karriär, och när han kom fram till Volkan Özdemir i sin UFC debut blev hans inkompletta stil synad. Han har såklart väldigt mycket kraft i händerna och är rätt så aggressiv, men hans försvar finns nästan inte och han har hittills levt på att han är den som träffar först. Dessutom är han mycket dålig på marken, och det är bara en tidsfråga innan nästa person utnyttjar det.

Jag har två spel i denna match och det första är Ryan Spann att vinna i rond 1-2 hos Unibet till 1,81.

Sedan lägger jag även en liten peng på att Ryan Spann vinner via submission hos Unibet till 3,25.

Spel: Spann vinner i rond 1-2
Odds: 1,81
Units: 2.25/5
Spelbolag: Unibet

Spel: Spann via submission
Odds: 3,25
Units: 0.5/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Matheus Nicolau vs Alex Perez  

Vi är framme vid huvudmatchen och detta är en mycket intressant drabbning i flugvikt!

Matheus Nicolau är 19-3 som proffs och 7-2 i UFC. Nicolau är en väldigt smart fighter som ofta anpassar sig efter motståndarens stil mitt under matchen om hans game plan sitter fast. Han är duktig på att använda sina bensparkar för att sätta upp kombinationer, och hans brottning och toppkontroll håller hög klass. Han skulle egentligen tagit sig an Manel Kape på lördag, men han blev tvungen att dra sig ur med ungefär tre veckors varsel.

In hoppar då istället Alex Perez. Han är 24-8 som proffs och 6-4 i UFC. Hans senaste fyra år i organisationen har varit väldigt märkliga med en vinst, tre förluster och hela 10 inställda matcher. Visst, det är inte alla gånger hans fel, men ofta har det varit så. Perez är i övrigt en okej fighter som har erfarenhet mot de allra bästa i divisionen, men aldrig nått hela vägen.

Jag tror Nicolau är bättre än Perez här oavsett vart matchen äger rum, och med tanke på viktproblemen som Perez har haft i flugvikt så ser jag inte hur han ska vinna detta. Speciellt med tanke på att han tar denna match på relativt kort varsel, och inte långt efter sin senaste match där han förlorade ett domslut mot Muhammad Mokaev i mars.

Därför tycker jag, trotts favoritskapet, att det är ett alldeles för högt odds man får på Nicolau och jag tar fram den stora hammaren och bankar in Matheus Nicolau ML till 1,57 hos Bet365!

Spel: Matheus Nicolau ML
Odds: 1,57
Units: 3.75/5
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1500kr i spelkrediter


Allt gott.
//Dörren