Speltips UFC

UFC Vegas 92: Barboza vs Murphy

Det har blivit dags för UFC att återvända till sitt apex i Vegas för ännu en fight night, innan nästa helgs ledigheter. På denna gala bjuds vi på ett par intressanta matcher, några debutanter och en trevlig huvudmatch i fjäderviktsdivisionen.

🥊  Alatengheili vs Kleydson Rodrigues

Det första spelet hittas i bantamviktsdivisionen!

Alatengheili är 16-9-2 som proffs och 4-2-1 i UFC. Han är en väldigt välrundad och underskattad fighter. Hans största styrka ligger i strikingen då han har riktigt bra kraft och träffsäkerhet i sin boxning samt bensparkar som han använder frekvent. Hans försvar och kondition är även det mycket bra. På marken är han okej, och kan grunderna till att aldrig riktigt hamna i problem.

Kleydson Rodrigues är 8-3 som proffs och 1-2 i UFC, där hans enda vinst kom mot Shannon Ross som har blivit knockad i alla sina fyra matcher i organisationen hittills. En vinst som åldrats allt annat än bra, speciellt eftersom Rodrigues missade vikten till den matchen. Som fighter är han aggressiv och oortodox. Han är väldigt snabb och kraftfull, men hans dåliga fight IQ leder ofta till att motståndarna lätt kan trötta ut honom och ta över matchen ju längre tiden går. Han har inte så bra försvar på marken, men det tror jag inte kommer testas här av Alatengheili heller.

Jag ser ingen anledning till att Rodrigues ska vara favorit här så jag klipper Alatengheili ML till 2,50 hos Unibet!

Spel: Alatengheili ML
Odds: 2,50
Units: 1/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

🥊  Angela Hill vs Luana Pinheiro

Vi beger oss till stråviktsdivisionen för att hitta nästa spel.

Angela Hill är 16-13 som proffs och 11-13 i UFC. Ett record som kan låta dåligt, men hon har mött i princip alla som går att möta, och är nästan alltid underdog. Hon har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och mot väldigt bra motstånd. Den enda förlusten de senaste två åren kom mot Mackenzie Dern i en mycket tuff match. Hill är en väldigt välrundad fighter som är duktig på att utnyttja sin räckvidd med både jabbar och sparkar för att vinna domslut.

Luana Pinheiro är 11-2 som proffs och 3-1 i UFC. Hon är ett okej prospect med bra judo, men inte mer än så. Efter ett par vinster i organisationen blev hon rushad för snabbt och fick möta Amanda Ribas senast i november. Där blev hon knockad med dryga minuten kvar av matchen efter en bra match.

Kort och gott så tror jag Hill kommer vara den bättre fightern överallt förutom när det kommer till judo. Jag tror hon kommer lyckas stoppa den och vinna matchen med sin volym och aggressivitet ståendes.

Därför tycker jag att Angela Hill ML till 1,75 hos Coolbet är ett jättefint spel.

Spel: Angela Hill ML
Odds: 1,75
Units: 1.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Adrian Yanez vs Vinicius Salvador

Upp ett par snäpp till bantamvikt!

Adrian Yanez är 16-5 som proffs och 5-2 i UFC. Han inledde karriären i UFC strålande med fem fina prestationer mot bra motstånd, men sedan har han blivit avslutad två gånger. Först blev han knockad av Rob Font och sedan avslutad via bensparkar av Jonathan Martinez. Yanez tillhör i toppen av sin division när det kommer till ren boxning, sättet han smyger in med vänsterkroken mot kroppen i varje kombination är magiskt att se. Snabbhet och kraft finns givetvis också. Man har inte fått se jättemycket av hans grappling, men det man har sett tycker jag håller en bra nivå.

Vinicius Salvador är 14-6 som proffs och 0-2 i UFC, och detta kan vara hans sista chans att rädda kontraktet. Han är dock en otroligt underhållande fighter som alltid går för att hitta avslut med sina oortodoxa kombinationer mot både kropp, huvud och ben. Däremot så håller han inte så hög nivå i någonting han gör direkt, och behöver verkligen jobba på snabbheten och fight IQ.

Salvadors enda chans till vinst här är att träffa Yanez tidigt med något stort och oväntat, men det vet såklart Yanez och chansen är stor att han läser av Salvador snabbt och hittar ett avslut själv.

Jag spelar matchen startar rond 3: nej till 1,80 hos Svenska Spel!

Spel: Matchen startar rond 3: nej
Odds: 1,80
Units: 1.25/5
Spelbolag: Svenska Spel

📌  Signa upp hos Svenska Spel, 100kr bonus för nya spelare

🥊  Khaos Williams vs Carlston Harris

Welterviktare näst på tur där jag plockar ett spel i den delade huvudmatchen!

Khaos Williams är 14-3 som proffs och 5-2 i UFC. Han är en väldigt kompakt och bra striker som skiner med sin boxning. Kraften han har i sina slag är långt över många toppfighters i divisionen, och det är bara en tidsfråga innan han börjar få rankade motståndare.

Carlston Harris är 19-5 som proffs och 4-1 i UFC. Jag gillar inte alls hur han ser ut ståendes. Han hamnar alltid fel i distansen och blir träffad ofta på grund av det. Hans snabbhet och träffsäkerhet känns alltid lite off och han har inte världens största kraft. Han har dock bra kondition och okej grappling när det behövs.

Det är helt rätt favorit här, och jag tycker oddset ska ner ännu mer.

Khaos Williams ML spelas gladeligen till 1,78 hos Coolbet!

Spel: Khaos Williams ML
Odds: 1,78
Units: 2/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

🥊  Edson Barboza vs Lerone Murphy

Vi är framme vid kvällens huvudmatch som utspelar sig i fjäderviktsdivisionen!

Edson Barboza är 24-11 som proffs och 18-11 i UFC. Han har inte så mycket mer att bevisa då han i princip har mött alla toppfighters som går att möta i lättvikt och även, till viss del, i fjädervikt. Hans bästa vinster är mot Beniel Dariush, Dan Hooker och senast Sodiq Yusuff. Barboza är känd för att ha extremt bra kickboxning. Hans snabbhet och precision skojar man inte bort. Sedan när man minst anar det mixar han in en stenhård benspark för att avsluta sin kombination. Jag tycker även han underskattas lite på marken då han faktiskt har helt ok brottning och BJJ. Det som gör det lite svårt att lita på honom är hans haka och hurvida den håller nu när han är 38 år och är påväg in i sin trettionde UFC fight.

Lerone Murphy är 13-0-1 som proffs och 5-0-1 i UFC. Han är en otroligt välrundad fighter som har kört över i princip allt i hans väg hittills i UFC, förutom i den oavgjorda matchen mot Zubaira Tukhugov. Han har bra kraft, snabbhet och fight IQ. I clinch är han stark och man har sett en stor förbättring i sin grappling från match till match.

Detta är en relativt jämn match, men jag ser Murphy vara fräschare och ligga steget före med sin snabbhet, volym och kondition. Förmodligen får vi se lite grappling mellan dessa och det kommer bli intressant, där ger jag en liten edge till Murphy.

Mitt huvudspel här blir Lerone Murphy ML till 1,70 hos Unibet.

Jag lägger även till att matchen avslutas via submission till 10,00 hos Unibet.

Spel: Lerone Murphy ML
Odds: 1,70
Units: 1.5/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Spel: Matchen avslutas via submission
Odds: 10,00
Units: 0.25/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Allt gott.
//Dörren

Chatta