Speltips UFC

UFC Vegas 93: Perez vs Taira


Innan UFC drar iväg till Saudiarabien nästa vecka så ska det hållas en fight night i apex på lördag. Vi bjuds på många spännande matcher med flertalet framtida toppnamn, och i huvudmatchen ska Tatsuro Taira försöka ta nästa steg upp i divisionen genom att besegra Alex Perez.


🥊  Shayilan Nuerdanbieke vs Melquizael Costa

Galan inleds med en match i fjäderviktsdivisionen.

Shayilan Nuerdanbieke är 39-11 som proffs och 3-2 i UFC. Han är en relativt välrundad fighter med väldigt bra brottning. Han bär på riktigt mycket kraft i händerna och är duktig på att hitta ett snabbt kontringsslag. Han är bara 30 år gammal och detta kommer bli hans 51a MMA match, så erfarenheten här skojar man inte bort. Däremot så är detta hans första match på 14 månader och han har inte vunnit sedan november 2022.

Melquizael Costa är 20-7 som proffs och 1-2 i UFC. Costa är en southpaw med väldigt fina sparkar överallt. Han har dessutom bra nedtagningsförsvar och väl nere på marken har han BJJ av världsklass.

Detta kommer bli en väldigt intressant match eftersom stående är det hårda slag mot precisa sparkar, och på marken är det bra brottning och stabil toppkontroll mot snabb BJJ.

  • Bägge fighters kommer ha många chanser att hitta avslut, så därför spelar jag att matchen inte går tiden ut till 2,00 hos Coolbet.

 

Spel: Matchen går ej tiden ut
Odds: 2,00
Units: 1.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Dörrens Dubbel

Dubbeln körs igen denna vecka, och förhoppningsvis fortsätter den bara sitta.

Josefine Knutsson är 7-0 som proffs och 1-0 i UFC. Hon stod för en riktigt imponerande debut i höstas som storfavorit mot Marnic Mann där hon vann på domslut. Knutsson är en väldigt stark och stabil fighter som bara blir bättre och bättre. Hennes striking är mycket bra med sin boxning och sitt fotarbete, och på marken är hon väldigt dominant med sin toppkontroll. Hon har även snabba och träffsäkra huvudsparkar och är bra i clinch med armbågar och knän. Josefine har alla möjligheter att komma långt i UFC.

Hon möter Julia Polastri som är 12-3 som proffs och gör här sin debut i UFC. Hon är en spännande fighter som har hittat en del avslut i sin karriär, vilket inte är helt vanligt för divisionen. Däremot så har hon inte alls samma fight iq och generella taktiska smarthet som Knutsson har. Jag tror Polastri kommer bränna ut sin kondition tidigt och Knutsson kan ta över hur hon vill därifrån.

Därför vänder jag mig till svensken i den första halvan av min dubbel.

Nate Maness är 15-3 som proffs och 4-2 i UFC. Han kommer från en mycket fin vinst som stor underdog mot Mateus Mendonca där han hittade en TKO från bottenposition på marken. Maness har väldigt bra händer och är duktig på att kombinera sina slag på ett bra sätt. På marken är han okej defensivt och hittar oftast vägar att komma upp ståendes eller rent av slänga upp en submission själv. Han är även bekväm i båda stances vilket är en stor tillgång att ha.

Han möter Jimmy Flick, och ja vad ska man säga… Han är 17-7 som proffs och 2-2 i UFC. Han är otroligt dålig och långsam ståendes, han blir träffad ofta och hakan är kass. 15 av sina 17 vinster i karriären har kommit via submission och de resterande två på domslut. Han har alltså ingen KO/TKO vinst, men 6 av hans 7 förluster har kommit den vägen.

  • Därför blir min dubbel Josefine Knutsson ML+Nate Maness ML till 1,88 hos Coolbet.

 

Spel: Knutsson ML+Maness ML
Odds: 1,88
Units: 2/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Adam Fugitt vs Josh Quinlan

Nästa match hittas i welterviktsdivisionen.

Adam Fugitt är 9-4 som proffs och 1-2 i UFC. Han är en okej brottare men med ganska slapp och tråkig toppkontroll. Ståendes håller han händerna nere nästan hela tiden och litar på sitt head movement för att sedan kunna kontra snabbare. Jättesnyggt när det funkar, men det är som att be om att bli knockad förr eller senare. Jag tycker Fugitt är lite överskattad, inte minst i denna match.

Josh Quinlan är 6-2 som proffs och 1-2 i UFC. Han är en duktig striker med mycket kraft i händerna. Utöver det är han väldigt stark i clinch och har bra fight iq. Alla hans vinster i karriären har kommit via avslut där han har fyra vinster på KO/TKO och två på submission.

Fugitt kommer behöva brottas här, men jag tror inte det kommer funka. Och om de skulle hamna på marken så är jag säker på att Quinlan är tillräckligt smart och stark för att ta sig upp. Ståendes är det inget snack om vem som har fördelen.

  • Jag tycker det är konstigt att det är jämna odds här och plockar gladeligen Josh Quinlan ML till 1,90 hos Unibet!

 

Spel: Josh Quinlan ML
Odds: 1,90
Units: 2.25/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Asu Almabaev vs Jose Johnson

Ner till flugvikt för att se en framtida mästare?

Asu Almabaev är 19-2 som proffs och 2-0 i UFC. Han klarade av sina två första matcher galant mot Ode Osbourne och CJ Vergara, två ändå ganska tuffa motståndare att inleda sin UFC karriär med. Han är en riktigt bra brottare som har den kvävande stilen som många från Ryssland/Kazakstan trakten har. Han stressar aldrig utan han dominerar sina motståndare sakta och metodiskt för att sedan tvinga fram ett avslut. Vanligtvis en submission till följd av trötthet hos motståndaren. Alla vet ju detta, men ändå är det så svårt att stoppa.

Jose Johnson är 16-8 som proffs och 1-1 i UFC. Han är väldigt lång och har bra kickboxning med många slag och sparkar mot kroppen. Han är bra i clinch och helt ok väl nere på marken, men inte alls på samma nivå som Asu här. Johnson har dessutom väldigt dåligt nedtagningsförsvar. Han är egentligen en bantamviktare som nu går ner till flugvikt, och med hans längd kommer det bli väldigt jobbigt att klara vikten. Det kommer innebära massvis med extra ansträngning bara dagen innan match, vilket försämar det mesta men framför allt hakan och den generella fysiken. I vissa fall även det mentala. Hälften av Johnsons förluster i karriären har kommit via submission och det känns sannolikt även nu.

  • Jag spelar Asu Almabaev via avslut till 1,79 hos Coolbet.

 

Spel: Asu Almabaev via avslut
Odds: 1,79
Units: 1.5/5
Spelbolag: Coolbet

  • Lägger även till under 1.5 ronder till 2,68 hos Coolbet mest på grund av det fina värdet. 0.5U

 

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2,68
Units: 0.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Miles Johns vs Douglas Silva de Andrade

Upp ett snäpp till bantamvikt!

Miles Johns är 14-2 som proffs och 5-2 i UFC. Han är en stabil och välrundad fighter med bra brottning såväl som fin boxning med mycket kraft. Jag var lite frågandes till hans uthållighet och kondition senast, men han visade att det inte var något problem och jag blev mycket imponerad.

Douglas Silva de Andrade är 29-5 som proffs och 7-5 i UFC. Han är en bra fighter som är bra i princip överallt. Han har inte lika mycket kraft som Johns, och är mer av en kontringsstriker. På marken litar han mycket på sin BJJ och det kommer bli intressant att se hur det utspelar sig mot brottningen och toppkontrollen från Johns. Om en vecka blir Andrade 39 år gammal och det känns som att han börjar falla ur sin form lite främst med snabbhet och uthållighet. Han har dessutom inte gått match på över ett år, så jag tvivlar lite på skärpan också.

  • Därför tycker jag att Miles Johns ML till 1,95 hos Pinnacle är ett bra spel här.

 

Spel: Miles Johns ML
Odds: 1,95
Units: 1.65/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Alex Perez vs Tatsuro Taira

Vi är framme vid huvudmatchen som utspelar sig i flugviktsdivisionen!

Alex Perez är 25-8 som proffs och 7-4 i UFC. Han har gått från att vara en av de mest inaktiva fighters i UFC till att redan gå sin tredje match i år. Han är en ganska bra fighter och har mött många bra motståndare, men räcker inte riktigt hela vägen mot de allra bästa. Han har bra kraft i allt han skickar, och han har ett helt okej nedtagningsförsvar och bra scrambles. Dock har fem av åtta förluster i karriären kommit via submission.

Tatsuro Taira är 15-0 som proffs och 5-0 i UFC. Han är bara 24 och redan så välrundad. Fyra vinster via KO/TKO, sju via submission och de resterande fyra via domslut. Han har aldrig riktigt haft problem, och har i princip lallat sig igenom sina matcher såhär långt. Nu blir det ett litet hopp upp i nivå, men jag ser inte hur hans hype train ska stanna här.

Taira är en fruktansvärt bra grappler som konstant hotar med submissions vilket kommer göra det svårt för Perez. Stående är det mer jämnt, men snabbheten hos Taira borde ge honom alla möjligheter i världen att klara av det med. Jag kan se detta gå tiden ut och att Taira vinner ett relativt dominant domslut, om han nu inte hittar en submission.

  • Oavsett så tycker jag bara det är att hamra Tautsuro Taira ML till 1,57 hos Coolbet!

 

Spel: Tatsuro Taira ML
Odds: 1,57
Units: 2.75/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Allt gott.
//Dörren