Hockeybild

Växjö – Ingolstadt

Växjö lägger i handbromsen?

På tisdagskvällen avgörs det vilka lag som tar sig vidare till kvartsfinal i CHL-slutspelet. Vi riktar blickarna mot Småland – där Växjö tar emot tyska Ingolstadt. 

Växjö har med sig ett 4–1 resultat hem till Småland efter mötet i Tyskland förra veckan, ett möte Växjö dominerade totalt från start till slut. Jag förväntar mig dock en helt annan matchbild här och med tanke på Växjös tajta spelschema den senaste tiden så tror jag att man kommer försöka spara på krafterna.

Jag skulle faktiskt inte heller bli förvånad om man vilar en eller ett par spelare då en viktig match mot Frölunda väntar redan på torsdag. Jörgen Jönsson kommer säkerligen att instruera sina spelare om att spela sån där tråkig Växjö-hockey som bara Växjö kan och då kommer Ingolstadt få det oerhört tufft att göra mål.

Visserligen lär tyskarna gå full fart framåt redan från start, men jag vet inte om det kommer hjälpa. Det är helt enkelt för stor kvalitetsskillnad de här lagen emellan och frågan är om ens Ingolstadtspelarna tror på det själva. Det är tre mål mot ett av Sveriges bästa lag, som dessutom är ruggigt starka på hemmais.

Speltips Växjö – Ingolstadt

Således tror jag på en ganska avslagen matchbild med få mål och jag gillar därför under 5.5 linan till 1.75 hos Bet365. Ska vi säga handbroms från Växjlö, 3–1 och svenskt avancemang?

Spel:  Under 5.5 mål @1.75
Rygga spelet på Bet365 här!