Adams Ammunition

Wales – Iran

Iran har fått en ny chans!

 

Många anser att krysset mellan Wales och USA var relativt okej för bägge de nationerna. Jag menar snarare att det var ett guldresultat för Iran som nu ges en ny chans till avancemang trots katastrofinsatsen mot England.

Iranska laget brottas som alla vet med väldigt mycket även utanför planen, men här kan man resa sig mot Wales och direkt vända det hemska scenario man befann sig i efter matchen mot England. Vinst mot Wales och man har troligen allt i egna händer inför sista gruppspelsmatchen om vi förutsätter att England slår USA.

Signa upp Bethard och få 100% upp till 1000kr här

Wales

Wales var direkt usla i första halvlek mot USA, för att sedan fullständigt ta över i andra halvlek på ett imponerande vis och det var inte långt ifrån att det blev seger. Även om krysset var klart bättre för Wales än USA så hamnar man i en situation nu där Iran kommer vara extremt påslagna och vinsthungriga.

På pappret är Wales egentligen inte speciellt bra. Dom har en märklig förmåga av att alltid överprestera i just landslagströjorna men jag tror faktiskt inte alls på att man ska vara stora favoriter mot Iran, trots de sistnämndas prestation mot England.

Jag tror Wales kommer ta sig an den här matchen ganska försiktigt och inte ha något emot att det rullar kryss ett tag.

Iran

Iran måste vinna mer eller mindre, så enkelt är det. Laget är inte känt för någon sprudlande offensiv men trots fiaskomatchen mot England så fick man i varje fall in två strutar. Här måste man göra mål om man ska ha något att göra med slutspel och inte minst i alla fall göra mål.

Jag tror Iran höjer sig rejält från matchen mot England och bjuder på en helt annan prestation här. Klasskillnaden på motståndet är såklart enormt kontra förra matchen och det vet Iran också.

Framåt finns det en hel del kvalité för Iran med en trio spelare som trots allt hållit till på hög europeisk nivå, med Taremi, Jankabash och Azmoun.

Spel: Iran över 0.5 mål @ 1.65

Jag gillar de flesta spelen på Iran i den här matchen, med över 0.5 mål eller ”x2” som de främsta. Jag väljer här att reka över 0.5 mål då jag har god tro på att Iran verkligen kommer gå för seger i matchen.

Vid underläge ska det inte vara annat än total forcering och då känns ö0.5 mål trevligare än +0.5, utifall att de vita går bort sig i omställningsspelet.

Iran får inte gå mållösa ifrån den här matchen, då är äventyret med stor sannolikhet slut. Framåt har man fin spets och jag tror man grejar mål mot ett Wales som förvisso gärna spelar 5-backslinje, men som också bör vara motiverade att gå framåt för att undvika att man måste ta poäng mot England i sista för avancemang.

Chatta