Spreadsheets

Spreadsheet – Håll koll på din statistik

Steppa upp ditt beting-game med hjälp av spreadsheets

Att bokföra sina spel över tid är kanske ett av de absolut bästa hjälpmedlen i jakten på framgång inom betting världen. Därför är det en riktigt bra idé att plita ner dina spel i ett så kallat spreadsheet. Vad är detta och vad bör man tänka på när man redovisar sina spel? Detta ska vi svara på här.

Spreadsheet är verktyg där du som spelare både ska kunna bokföra egna spel men också kunna ta del av andras kunskap inom betting. Detta analytiska verktyg kan både byggas själv med hjälp av till exempel Excel men det finns även färdiga mallar och hemsidor som specialiserat sig på detta med färdiga koncept att grotta ner sig i.

Det som framförallt är av vikt att plocka med eller ta del av vad gäller ett spread sheet är: Match eller event, datum, odds, vilken nivå (unit) som spelet/spelen har och självklart en sammanfattning om hur profitabel du är.

Även avdelningar som sport, liga samt stängningsodds kan vara bra att plocka med. På så vis kan du själv se om du är en vinnande spelare i till exempel Premier League eller om det enbart är franska Ligue 2 där du har en positiv avkastning. På så sett blir det mesta svart på vitt och du kan enkelt se dina läckor men också dina styrkor.

En annan viktig aspekt är tillgången till andras spreadsheets. Du kanske helt enkelt vill ta del av någon annan persons speltips men du har ingen aning om denna är vinstdrivande eller inte. Med ett klick på personens spreadsheet får du upp spel sedan tidigare och du kan enkelt se huruvida detta är någon att lita på när det snackas om ett maxbet på ett spel. Finns tecken på att detta är någon att rygga – KÖR. Ringer varningsklockor där avkastningen uteblivit under lång tid är det däremot troligen ingen god idé.

Något att alltid tänka på vad gäller dessa sheats, vare sig det är ditt eget eller någon annans, är att spelen ska vara låsta innan spelstopp. På detta sätt blir det omöjligt att kunna fuska till sig ett bättre eget resultat, alternativt bli lurad av någon annans.

Spreadsheet

Sammanfattning

  • Ett spreadsheet används för att bokföra eller ta del av fullständig statistik kring sportsbetting.
  • Verktyget ger svart på vitt hur ditt spelande går, vilka läckor och styrkor som finns och självfallet, det allra viktigaste, din profit.

Tips på sidor där du kan skapa ett eget spreadsheet, samt följa andra som sportsbettar: www.spreadsheet.se

Chatta