Stugan levererar (igen)!

Det är fan inte lätt att hävda sig i det här sällskapet. Gör man mål så är man knappt klar med målfirandet innan Bengan gjort hattrick.
Och är det inte han så är det någon annan.

Det har varit en bra vecka för Stugan och även för mig. I onsdags hade jag nöjet att sätta 13 på EU-tipset för totalt 312 k.

Otroligt skönt, för som spelläggare går jag alltid omkring med lite smygångest. Jag vill ju inget hellre än att mina andelsköpare – särskilt de trogna – ska få avkastning. Men känslan jag har är nästan hela tiden att jag ruinerar dem 🙂

Jag passade på att kolla boken lite (alltid lättare efter en vinst, eller hur?) och åtminstone vad gäller EU-tipset är känslan obefogad. EU-bolagen har gått ganska bra under hösten med fem 13 och ett netto på drygt 430 000 kr sedan halvårsskiftet.

Stryket fortsätter däremot att jävlas (-146 k) och TT är drygt 30 k upp.

Jag tänker att jag ska göra det till en god vana att halvårsvis redovisa mina bolagsspel framöver, med start vid årsskiftet. Eventuellt kan jag fixa någon lösning med länk till själva Excel-boken också, för maximal transparans.
Jag hoppas dock alla förstår att på ett så litet sample – det kommer högst att handla om ett hundratal system per 6-månadersperiod – är det vanskligt att dra slutsatser.

Nåja, om vi återgår till veckan så var jag ju ingalunda ensam om att träffa något:

  • Bengt var klar för 13 på EU redan före avspark i de två kvällsmatcherna. Tyvärr blev det favoritvinst i bägge, men systemet bör ha givit typ 400-ish med småvinsterna.
  • Timman stod för en kanske ännu större prestation då han satte ett EU-system på endast 5 184 rader. Där krävdes att minst en av två favoriter skulle vinna i kvällsmatcherna, så även där fanns potential för mer.
  • I lördagens JP-omgång på ST blev det till slut en ensam vinnare för 15 miljoner, men Bengt levde med 1:an (Brighton) inför kvällsmatchen och hade dragit in kring 4,5 miljoner om bollen studsat rätt.

Jag har säkert missat något. Satte Giganten samma EU som jag för 300 k plus? Jag har för mig det. Hur som helst – Stugan slaktar poolspelen och det är riktigt kul att se.

Veckan som kommer
Midweek EU ser i mina ögon helt bedrövligt ut med 10 av 13 favoriter under 2,0 i odds.
Visst, ibland händer det att den typen av omgångar blir helt fantastiska, men jag kommer antagligen att passa. Lägger jag något blir det ett mindre, lite chansartat system.

I helgen ska jag spela schack i Stockholm och det gör ST och söndags-EU lite knepigare eftersom man inte får befatta sig med någon elektronik under pågående rond. Antingen hittar jag en lösning på det (om ”fear of missing out” blir för stark) eller så passar jag där också.
Men ett och annat 8-rättsspel kan det nog bli. I dag t ex är det ju 250 k extra på TT, och jag kommer nog att lägga upp ett eller två bolag.

Avslutningsvis något helt annat. Det är inte så att jag saknar egna uppslag, men vad skulle ni vilja att jag tog upp i mina krönikor?
Jag tar inte emot beställningar, men jag är absolut öppen för förslag.

Johan Kretz