Nya spelläggare i Stugan

Stugans nya speltips-rekare!

Här är stugans två nya speltips-rekare!

Medan de stora fotbollsligorna har uppehåll så har vi i stugan passat på att rekrytera nya förmågor inför vårens ligaavslutningar. Vi har haft en avsaknad av riktigt skarpa herrar på Serie A såväl som La Liga, vilket nu är löst!

In kommer två herrar vid namn Junifalk och Laangnils som visat prov på allt vi önskar oss i respektive ansökan. Junifalk känner ni till sedan länge om ni hängt i stugans discord medan den sistnämnda håller till mer på twitter.

William ”Junifalk”

Hallå mina vänner. 

Mitt namn är William, 21 år, från den redan hög representerade lejonstaden Linköping, hjärtat av Östergötland. En del av er känner mig säkert som “Junifalk” eller “Falken” från stugans discord, där jag under en tid rekade spel, till mestadels hörnor. Till vardags varvar jag juridikstudier och deltidsarbete på bank med ett tok-intresse för fotboll och betting.

Redan från tidig ålder har Spanien, La Liga och i synnerhet FC Barcelona varit något som mitt hjärta bultar extra för. Mitt tidigaste minne är från 19e November 2005, en kväll som nog de flesta fotbollsälskare minns. Den prestation som Ronaldo de Assis Moreira, eller Ronaldinho Gaúcho, bjöd på den kvällen är utan jämförelse. Där och då fastnade jag, inte bara för Ronaldinho, utan för hela klubben FC Barcelona, hela den spanska fotbollen, hela La Liga.

För många, kanske inte den mest underhållande ligan. Men, den kollektiva skickligheten som praktiskt taget alla de spanska lagen besitter, är makalös. Om det inte vore för den fördömande knäskadan, hade både min blick och högerfot platsat i vilket spanskt lag som helst… 

Men, nog om mig. Efter några månader “off” från rekande i discorden har jag nu fått det ärofyllda uppdraget att under en tid skriva rekar i textform, åt Stugans vägnar. Om det fortfarande är lite ovisst vilken liga jag kommer fokusera på, kan jag meddela att det är just La Liga. Spelen kan vara allt mellan mainlinor, över/underspel, hörnor. Ja, i stort sett det mesta.

Om det finns värde i en La Liga match, kommer Junifalk att skriva och reka om det. Jag är oerhört taggad att få sätta igång, och hoppas att ni åtminstone kommer lära er älska La Liga lika mycket som jag. 

Jag vill till sist passa på att tacka Adam & resten av TGC-gänget för denna möjlighet. Vi hörs! 

// William “Junifalk”

Johannes ”Laangnils”
Hej,

Det var under en landskamp, säkert runt VM ’98 eller EM 2000, när jag va en liten grabb som farsan sa något liknande ”kolla han Totti, vilka passningar på en touch!”. Lägg sen till chippen mot Van Der Saar och jag var frälst.

Men med skogs-TV (1an,2an och 4an) kunde jag bara se engelska matcher så även om jag fått för mig att heja på Italien i landskamper så fick Serie A vänta lite.

Med Totti som idol blev Roma det självklara valet och med lite mer tid och intresse så har jag under de senaste åren följt Serie A väldigt nära för bettingens skull.

Inom bettingen är jag noga med långsiktighet och att kontrollera risk. För mig innebär det att jag ofta väljer den lägre linan för att minska varians.
Jag tycker att det ska bli jätteroligt att få att dela med mig av mina tankar här i stugan hoppas ni ska uppskatta både spel och texter!

/Johannes

Mer fotboll, fler ligor och ännu bättre speltips alltså. Håll utkik i speltips-sektionen för premiär-rekarna!
Chatta