Topptipset bild

Topptipset 20/11

Lägg bort haklappen, här blir det inget fotbollsgodis. Vi befinner oss i ett av de där sega glappen mellan landslagslir och klubblagskamper på högsta nivå. Förresten, sätt på dig haklappen, här serveras värde som täcker all sveda och värk!

Dagens topptipsanalys

Spelstopp: 20.44

1. Lincoln – Ipswich 1
Vi inleder kupongen stillsamt med ägg, bacon, korv, svamp och vita bönor. På lillelördagens afton liras tre omspel i FA-cupens första runda. På Sincil Bank möts två herrskap som huserar i samma serie till vardags. Ipswich som ligger tvåa i League One tvingas nu klara sig utan sin bästa spelare. Alan Judge är nämligen på vift med irländska landslaget i Belfast där han inkasserat en dansk skalle. Lincoln var det bättre laget i första fighten och går sällan på minor i hemmaborgen. Strecken sitter sunt och halvgarderingen till vänster är stabil.

2. Newport – Grimsby X
Detta möte spelas under onsdagen med hänsyn till Wales match mot Ungern. Newport County är nämligen ett av fyra walesiska lag som spelar professionell fotboll i England. Det gör de i League Two där de är ett topplag. Formen är dock inget vidare med två raka förluster i ligaspelet. Här ställs de mot ett lag de känner väl då även Grimsby huserar i fjärdedivisionen. De sparkade den tidigare AFC-tränaren Michael Jolley i dagarna och att han styrt klubben syns på truppen. Där finns nämligen Ludvig Öhman, Sebastian Ring och Moses Ogbu. Den sistnämnda får mest speltid av dessa herrar. Även om Newport stått för fina skalper tidigare år i FA-cupen går det inte att frånse den hårda streckningen på walesarna här. Tryck in alla tecken och hoppas Ogbu levererar!

3. Wycombe – Tranmere 2
Till möbeltillverkarnas näste Adams Park reser den vita armén från Birkenhead. Tranmere var riktigt starka i första mötet, framförallt Kieron Morris som bombade in två bollar. Morris fick se Wycombe bärga 2-2 så nu får han stångas mot League One-kollegan för tredje gången på två veckor. Senaste mötet skedde så sent som i söndags, då vann Wycombe med 2-0 på Prenton Park. The Chairmen är med rätta favoriter men topptipparna tycks ha fått något olagligt rusmedel i tekoppen. Tranmere har vunnit två av sina senaste bortamatcher och har finfin chans till revansch. Gå för värdet och skippa ettan.

4. Vila Nova – Oeste 1
Släng skoluniformen och rygg tag i karnevalkostymen för nu studsar vi vidare till Brazil Jack. Var beredd på att inte alla på Estádio Serra Dourada är i karnevalstämning. Var beredd på att ingen har partyhumör, rättare sagt. Ren och skär ångest är vad som gäller när endast två rundor återstår i Série B. Oeste har bara fyra pinnar ner till degradering medan Vila Nova har ett ännu värre läge med fyra pinnar upp till säker mark. Nu är goda råd dyra för i synnerhet värdarna men de så kallade Tigrarna har visat god moral på slutet. Formen talar till Tigrarnas fördel och efter att ha plockat poäng i fyra raka fighter bör de kunna klösa ögonen ur de så kallade Jaguarerna. Den troliga hemmasegern betalar tillräckligt för att lämnas allena.

5. Sport Recife – Ponte Preta 2
I andra änden av brassarnas andraliga har Sport Recife i princip säkrat samba i finrummet till nästa säsong. Andra plats och sex poängs marginal är riktigt goa papper på sluttampen. Ponte Preta har det minst lika bekymmersfritt på sin plats mitt i tabellen. Under ledning av VM 94-stjärnan Jorginho har Ponte Preta gjort en fin säsong och faktiskt plockat poäng i merparten av bortamatcherna. Gästerna har plusstatistik sett till de senaste årens inbördes möten, när de till råga på allt understreckas grovt rycker det rejält i haklappen. X2 igen i värdejaktens namn!

6. Fremad Amager – Köge 2
Över till torsdagen och Topptipsets tre avslutande strider. Kupongens skandinaviska bidrag hämtas från en svensk tränares nya hem. Azrudin Valentic är kvar i Fremad Amager trots att hans vapendragare Olof Mellberg stuckit till Helsingborg. Valentics blåvita värdar ligger i mitten av den danska andraligan efter 17 omgångar. Nu väntar en mittenkollega i form av herrarna från Herfölge. Köge har sin målfabrikant Martin Koch i högform, nio fullträffar från hans fötter har starkt bidragit till gästernas positiva formkurva. Fremad Amager har betydligt sämre form med torskmåltid i fyra av de sex senaste tävlingsmatcherna så pennan fattas naturligt från höger i Danmark.

7. Royal Antwerp – Gent 1
Har Micke Lustig kommit till sans efter EM-firandet med Party-Janne och gubbarna? Det spelar kanske inte så himla stor roll för Jens Thorup som ändå valde att bänka den blågula högerbacken i Gents seger mot Genk innan uppehållet. Lustigs lakejer ligger tvåa i det belgiska finrummet efter att ha slaktat allt motstånd på hemmaplan. Gästerna trivs betydligt sämre på resande fot, en enda viktoria har plockats inom denna konstforms sju försök. Royal Antwerp ligger också med i toppen av Jupiler League efter löjligt läcker leverans på Bosuilstadion. 5-1-0 är en resultatrad man inte gör sig lustig över i första taget. 1X rekommenderas.

8. Bento – Londrina 1
En sista ängslig samba hinner vi med innan kupongen säger godnatt. Båda dessa stackars gäng tillhör bottenkvartetten i brasilianska Série B. Två omgångar återstår och ES Sao Bento ligger allra sist. Sex poäng måste plockas in och den som är ett matematiskt geni inser att värdarna måste gå rent samtidigt som de behöver både tur, flax och röta med övriga resultat. Det fina i Bentos kråksång är att torsdagens uppgift är enklast tänkbara. Londrina har tre pinnar till tryggheten och lär inte bli tryggare av besöket på Centro de Integracao Comunitario Walter Ribeiro. 4-2-12 är besökarnas facit på flygresorna och Bento har vind i sin propeller efter 3-1-triumfen mot Pelotas senast. Etta!

Stugans superspik

Bento
Höstens första inbördes möte slutade 4-2 till Sao Bento. När Londrina kommer på besök till den outtalbara arenan i Sao Paulo finns inget för gästerna att be för.

Stugans kupongrensare

Tranmere
Nu har Tranmere både känt och klämt på Wycombe senaste veckorna, Kieron Morris vet var han ska skjuta. Vägen till full sula bland kulorna i kassan går via The Super White Army!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se