Topptipset bild

Topptipset 21/11

Ärtsoppa, bomber och granater! Topptipset pyr av puttrande pyroteknik och ryker av uppdämt testosteron när det vankas maffiga möten i både Zagreb och Istanbul. Notera att den här bongen löper över till fredagen. Låt värdejakten börja!

Dagens topptipsanalys

Spelstopp: 18.59

1. Royal Antwerp – Gent 1
Har Micke Lustig kommit till sans efter EM-firandet med Party-Janne och gubbarna? Det spelar kanske inte så himla stor roll för Jens Thorup som ändå valde att bänka den blågula högerbacken i Gents seger mot Genk innan uppehållet. Lustigs lakejer ligger tvåa i det belgiska finrummet efter att ha slaktat allt motstånd på hemmaplan. Gästerna trivs betydligt sämre på resande fot, en enda viktoria har plockats inom denna konstforms sju försök. Royal Antwerp ligger också med i toppen av Jupiler League efter löjligt läcker leverans på Bosuilstadion. 5-1-0 är en resultatrad man inte gör sig lustig över i första taget. 1X rekommenderas.

2. Fremad Amager – Köge 2
Kupongens första danska bidrag hämtas från en svensk tränares nya hem. Azrudin Valentic är kvar i Fremad Amager trots att hans vapendragare Olof Mellberg stuckit till Helsingborg. Valentics blåvita värdar ligger i mitten av den danska andraligan efter 17 omgångar. Nu väntar en mittenkollega i form av herrarna från Herfölge. Köge har sin målfabrikant Martin Koch i högform, nio fullträffar från hans fötter har starkt bidragit till gästernas positiva formkurva. Fremad Amager har betydligt sämre form med torskmåltid i fyra av de sex senaste tävlingsmatcherna så pennan fattas naturligt från höger i Danmark.

3. Bento – Londrina 1
I Sydamerika vankas ängslig samba under ärtsoppans afton. Båda dessa stackars gäng tillhör bottenkvartetten i brasilianska Série B. Två omgångar återstår och ES Sao Bento ligger allra sist. Sex poäng måste plockas in och den som är ett matematiskt geni inser att värdarna måste gå rent samtidigt som de behöver både tur, flax och röta med övriga resultat. Det fina i Bentos kråksång är att torsdagens uppgift är enklast tänkbara. Londrina har tre pinnar till tryggheten och lär inte bli tryggare av besöket på Centro de Integracao Comunitario Walter Ribeiro. 4-2-12 är besökarnas facit på flygresorna och Bento har vind i sin propeller efter 3-1-triumfen mot Pelotas senast. Etta!

4. Dinamo Zagreb – Hajduk Split 2
BOOOM! Maksimir är en av Europas fetaste arenor och extra bombastisk är den när Hajduk Split kommer på besök. Den som inte vet hur det brukar se ut under Eternal Derby kan ta sig en svängom i cyberspace. Som om inte mötet var maffigt nog så är det samtidigt en seriefinal. Dinamo Zagreb leder kroatiska ligan med fyra pinnar ner till Hajduk Split, dessutom har värdarna en match i handen. Men tabelltittarna måste ha fått en raket i nyllet för ettan streckas upp som om den vore klar på förhand. Ett stenhårt krig är att vänta och faktum är att Hajarna segrade i höstens första holmgång mot Dinamo. De som går för de stora pengarna kan till och med chansa bort jättefavoriten, X2 rensar magiskt!

5. Galatasaray – Istanbul Basaksehir 2
Brinner bengalerna på Balkan? Hold my kebab, säger turkarna och fredagsmyser med ett stekhett derby. Vi tar hela arenanamnet för det är så kort och gott, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadium. Regerande mästarna Galatasaray har fått massa gyros i maskineriet den här säsongen. Gala ligger bara sexa i ligan, sist i Champions League och har massa skadebekymmer. Stjärnan Falcao lär inte medverka denna match heller, samtidigt finns frågetecken för burväktaren Muslera och Ryan Babel. Istanbul Basaksehir ligger ovanför Gala i tabellen och toppar samtidigt sin tuffa grupp i Europa League. Gästerna har plusstatistik på storebrodern sett till de senaste tre årens möten och här känns det helt rätt att börja med värdet österut.

6. Nordsjälland – Randers 1
Kupongens andra danska bidrag hämtas från högsta våningen. På Right to Dream Park möts flera blågula bekantingar. Hos Nordsjälland lirar Godsway Donyoh medan Randers har Alhaji Kamara och Putte Carlgren på sin sida. Klubbarna placerar sig inom mittenskiktet i Superligan när 16 rundor lagts till handlingarna. Till saken hör att Randers trivs illa på resande fot och två raka torsk är inkasserade på bortabana i ligaspelet. Nordsjälland som förlorat en enda hemmakamp sedan i april ska ha toppchans på tre pinnar nu. Putte Carlgren fick hämtade fyra bollar ur nätet här förra säsongen, han får vara beredd på samma öde denna fredag. Fram med spikpistolen!

7. Tambov – Lokomotiv Moskva 1
Mordor är nästa anhalt. Förlåt, Mordovia. Vi befinner oss i sydvästra Ryssland hos en extremt ung förening. FK Tombov bildades 2013 och gör nu sin första säsong i Premier League. De så kallade Vargarna har skött sig fint i finrummet och är nu uppe i tre raka triumfer. Lokomotiv Moskva ligger tvåa i tabellen men halkar länge och längre efter Zenit. Nu saknar gästerna lirande legendaren Farfán och formkurvan pekar åt fel håll. 0-2-3 sett till senaste månadens tävlingsmatcher bådar för en julfirande i moll. Tambov pressade Lokomotiv stenhårt i Moskva och ska ha ännu bättre chanser hemma på Mordovia Arena. Värdet till vänster är klart mest attraktivt och halvgarderingen till vänster känns sund.

8. Erzgebirge Aue – St. Pauli 2
Ni trodde kanske att den här kupongens värde var vaskat vid det här läget. Hold my bratwurst, sa Viktor Gyökeres och flög hem från landskampen på Irland. Sveriges U21-anfallare har satt två kassar för St. Pauli i Zweite Bundesliga under hösten och stockholmaren flankeras i gästernas startelva av göteborgaren Sebastian Ohlsson. Svensklaget kommer närmast från 1-1 mot Bochum medan Erzgebirge Aue avgick med samma resultat mot Karlsruher. Hemmalaget har visserligen fem pinnar mer på sitt konto än gästerna men den här streckningen är något i hästväg vad det gäller överstreckning i västlig riktning. Aue har sin nyckelspelare Hochscheidt på botbänken under fredagens fight. Slå upp ordet värdespik i ett tyskt lexikon och finn ett foto på Piraterna från St. Pauli.

Stugans superspik

Nordsjälland
23 gånger har Randers besökt Nordsjälland under 2000-talet. Hur många gånger har gästerna segrat? En gång.

Stugans kupongrensare

Hajduk Split
Den som kollar på streckprocenten innan lagnamnen förmodar att Bayern München möter Sandviken. Den som lyfter blicken ser att det är Balkan boys som är i farten och att Hajarna ska fiskas upp på vägen mot högtryck i kuponghögen!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se