Topptipset bild

Topptipset 25/11

Topptipset tar oss denna måndag på en resa från skatan Steve Bruce till massa holländska valpar. Längs vägen ska vi besöka de flygande åsnorna och dessa ska plockas ner på jorden för att höja utdelningen!

Dagens topptipsanalys

Spelstopp: 18.59

1. Aston Villa – Newcastle 2
Newcastle Brown Ale. En stor sådan dryck drack skatan Steve Bruce under landslagsuppehållet. Den bespottade tränaren har fått fason på sitt lag under höstens gång och sett till de senaste fem fighterna har Newcastle resultatraden 3-1-1. Bland annat har The Magpies slagit Manchester United på näbben. Dean Smith har hållit sig till gravölen senaste tiden. Aston Villa har tre raka nederlag i Premier League och endast tre pinnar skiljer Birminghams lejon från jumboplatsen. Som lök i Dean Smiths gravöl så har Villa vidrig inbördes statistik i möten mot Skatorna. Tolv raka förlustfria fighter för Newcastle gör Steve Bruce rak i ryggen. Villa kan dock få tillbaka viktige Grealish här och gjorde ändå en vass insats mot Liverpool senast. Gärna alla tecken.

2. Odense – Midtjylland 2
På tal om segersötma kommer vi osökt till Nature Energy Arena som har äran att åtnjuta serieledarnas närvaro denna afton. Midtjylland plöjer fram som en nacksvingande dansk flåbuse genom det rödvita riket. 41 poäng på 16 omgångar betyder att Joel Andersson och company leder ligan med sju poäng ner till storklubben FC Köpenhamn. Odense har 15 pinnar upp till serieledarna efter förlusten mot Lyngby som ligger på den nedre halvan. Gamle Bajen-tränaren Jakob Michelsen får vara beredd på att åka bananlåda hela kvällen. Tvåan ska spikas med en redig nacksving!

3. SPAL – Genoa X
Leonardo Semplici har umgåtts mer med Dean Smith än med Steve Bruce under uppehållet. Med andra ord: Semplici mår skit över att inte ha lyckats lära sina spelare i SPAL att göra mål. I sju av tolv matcher har de blåvita gått mållösa av det gröna schackbrädet, då är man sämst i Serie A i denna vitala gren och får nästan vara nöjd med att vara nästjumbo i tabellen. Genoa har gjort dubbelt så många mål som SPAL men läcker å andra sidan som ett generöst såll. Senast lyckades dock Thiago Mottas mannar hålla buren fredad mot annars vassa Napoli. Strecken sitter där de ska och X2 känns bäst.

4. Chievo – Virtus Entella 2
I Verona ska det skålas i mellanmjölk under måndagskvällen. Hemmalaget, de flygande åsnorna, har inte flugit någon annanstans än från Serie A till mitten av Serie B. Endast vinst i var tredje match vittnar om att Chievo ska hålla sig i andradivisionen. Virtus Entella är nykomlingar från andra hållet och har med det i åtanke gjort en stark prestation genom att landa i mellanbassängen. Endast två pinnar skiljer mellan dessa kombattanter inför måndagsmötet, det kan man inte tro när man kollar på spelprocenten. Åsnorna som fick på näbben med 2-0 mot Frosinone senast målas upp som om de vore Juventus. Skippa den sönderstreckade ettan och gå för det ljuvliga värdet i X2!

5. Hannover – Darmstadt X
Publiken på HDI Arena väntar fortfarande på att få fira sin första seger här i hemmaborgen. På sex försök har Hannover ännu inte lyckats vinna och därmed är värdarna Zweite Bundesligas sämsta hemmalag. Det fina i kråksången är att man nu får besök av en tämligen trubbig bottenkollega. SV Darmstadt har bara vunnit en av sina sju bortamatcher så det är inte lätt att veta vilket ben man ska stå på i losers lounge. Hemmalaget har spelat oavgjort i tre av sina senaste fyra matcher och dessutom delat på pinnarna i två tredjedelar av sina hemmamatcher. Gardering sker västerut med hänsyn till värdet.

6. Le Havre – Guingamp 2
Den gamle djurgårdaren Tino Kadewere såg ut som en rund miljon under inledningen av säsongen. Forwarden från Zimbabwe toppar fortfarande skytteligan i Ligue 2 men utmanarna knappar in. Kadewere sprutade in strutar i augusti men sedan dess har det inte blivit ett enda spelmål. Det är en stor förklaring till att Le Havre sjunker i tabellen, nu har Kadewere och company nio raka ligamatcher utan vinst. Guingamp trillade ur det franska finrummet i våras och tappade därmed sin stora påläggskalv Marcus Thuram. Å andra sidan plockades Yannick Gomis in i gästernas trupp under sommaren och han visade vägen med två kassar i senaste bortamatchen i Ligue 2, 5-1 mot Chambly var en skön förlösning. Guingamp har vunnit båda de senaste två inbördes mot Le Havre och ska ha första budet nu. X2 bör räcka.

7. Jong Alkmaar – De Graafschap 2
Man ser på De Graafschap att de har en annan växel än övriga lag i den holländska andradivisionen. En annan stabilitet. De så kallade Superbönderna lirade i Eredivisie förra säsongen och det har märkts då gästerna gått obesegrade genom de första 15 fighterna i Eerste Divisie. Alkmaars ynglingar ligger i andra änden av tabellen med 20 poäng mindre än Superbönderna. Jong Alkmaar har torskat fyra av sina senaste fem dueller och ett trendbrott mot seriens enda obesegrade herrskap är föga troligt. Ska man blindspika tvåan? Nä, den är lite för hårt åtgången. X2 sitter som en superbonde i en Volvo 240!

8. Jong PSV – NAC Breda 2
Från AFAS Trainingscomplex till De Herdgang där måndagens sista sång ska sjungas. Jong PSV är dock inte så bra på att sjunga, den stora anledningen kan tillskrivas valpigheten i stämbanden som nu befinner sig i målbrottet. Tolv poäng på 15 rundor innebär att Eindhovens ungtuppar agerar tredjejumbo för närvarande. NAC Breda har dubbelt så många pinnar i sin kappsäck, 24 stycken. NAC lirade i högsta serien fram till i våras och med lirare som Pierre van Hooijdonks avkomma Sydney i laget finns goda möjligheter att studsa tillbaka. 19-årige Sydney van Hooijdonk står noterad för fem fullträffar på 13 framträdanden i Eerste Divisie denna säsong. När tvåan erbjuder värde är det bara att banka in den utan att blinka.

Stugans superspik

Midtjylland
Vargarna från Herning är kända för sin smått anala inställning till scouting och spelfilosofi. Den metoden firar stora triumfer och övriga danska skallar slits i stycken. Odense är bara en matbit på vägen.

Stugans kupongrensare

Virtus Entella
Chievos flygande åsnor har inte ens vunnit hälften av sina hemmamatcher. Då ska man inte streckas som när vargar möter danskar. Plocka ner åsnorna från flygturen för att skapa ett stort hål i kuponghögen!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se