Topptipset bild

Topptipset 30/4

Topptipset 30/4

Valborg bjuder på en Champions League-semifinal och matcher från de lägre engelska divisionerna. En hängmatch från franska Ligue 1 har dessutom letat sig in på kupongen innan den avslutas med onsdagens stormöte mellan Barcelona och Liverpool. Både skrällar och tänkbara värdespikar synas i vanlig ordning. Planetens bästa Topptipsanalys är ett faktum!

Spelstopp: 18.59

Dagens analys

1. Tottenham – Ajax 2
Vilket outsidermöte! Få hade kunnat tro att dessa klubbar skulle återfinnas i CL-semifinal även inför kvartsfinalerna. Ajax fällde där ännu en jätte genom att besegra Juventus på bortaplan medan Tottenham avancerade mot Manchester City tack vare bortamål. Spurs avancemang var dock inte speciellt välförtjänt och sedan dess har inte Londonlaget direkt imponerat. I helgen slutade det helt rättvist med förlust hemma mot West Ham. Här saknas fortsatt Harry Kane och dessutom kommer lagets bästa spelare den senaste tiden, Heung-Min Son, inte till spel då han är avstängd. Ajax har ett gyllene läge att nå sin första CL-final sedan 1996. I detta dubbelmöte ska de rödvita gälla som favoriter. Öppen match i norra London där tvåan lockar mest även om fler tecken är att föredra.

Bengan gillar dock oddset på Tottenham och klickar i engelsmännen.

2. Barcelona – Liverpool X
Den moraliska finalen enligt många där två förmodade titelkandidater inför säsongen ställs mot varandra. Båda lagen har imponerat storligen under en längre tid. Barcelona har så gott som säkrat ligatiteln och har 22 raka matcher utan förlust. Liverpool ser förvisso ut att komma tvåa i Premier League men gör sin bästa säsong i mannaminne. Tio(!) raka triumfer har det blivit för engelsmännen. Att komma till Camp Nou är inte det lättaste men här kan mycket väl de rödklädda ställa till med något. Jürgen Klopp är en bättre taktiker än Valverde vilket skulle kunna fälla avgörandet. Detta ska hållas som betydligt mer öppet än vad strecken antyder. Krysset och tvåan är måsten till dessa procent!

3. Montpellier – PSG 1
PSG har förvisso säkrat ligatiteln men gör en ytterst medioker säsong med deras mått mätt. Uttåg tidigt i Champions League och dessutom ingen titel i varken Ligacupen eller Coupe de France. Där föll parisarna mot Rennes i helgen och Neymar skämde ut sig. Nu ställs de mot ett svårspelat Montpellier på Stade de la Mosson. Hemmalaget kan fortfarande nå en Europaplats och kommer sälja sig dyrt här. Faktum är dessutom att PSG blivit nollade i detta möte de två senaste säsongerna. Skrällen känns högst tänkbar i södra Frankrike.

4. Millwall – Bristol City 2
Bristol City brände förmodligen sin playoff-plats i lördags när det blev förlust hemma mot Derby. Nu måste de kamma hem maximala sex poäng de avslutande två matcherna samtidigt som både Derby och Middlesbrough måste tappa poäng på söndag. Föga troligt men givetvis kommer Bristol inte lägga sig och dö. Bra läge till tre poäng här mot ett Millwall som inte har något nämnvärt att spela för efter att de säkrat kontraktet i helgen. Tvåan ska ses som trolig och erbjuder i skrivande stund exceptionellt värde. Till under 40 procent är tvåan en magnifik spik.

5. Fleetwood – Sunderland 2
Ner ett hack i seriesystemet till League One. Även denna serie avgörs i helgen men innan dess ska ett par hängmatcher spelas. Sunderland gör en bra säsong men kommer av allt att döma få spela playoff för att kunna avancera till The Championship. Med tre förluster är The Black Cats klart bäst i den kategorin men alltför många matcher har renderat i en poäng. Närmast kommer de rödvita från två oavgjorda resultat, dock båda mot topplag. Här väntar ett Fleetwood i ingenmansland och det bör innebära tre friska pinnar för östkustlaget. Tvåan är en tänkbar spik om den håller sig omkring 50-strecket.

6. Portsmouth – Peterborough 2
Ännu ett klassiskt lag som återfinns i toppen av League One men som ser ut att få inrikta sig på playoff är Portsmouth. Pompey har dock alltjämt chansen att norpa en av de två direktplatserna då endast en poäng skiljer upp till toppduon vid seger här. Brett Pittman från det lilla furstendömet Jersey visar fin form och är en spelare att hålla ögonen på. Här övervärderas dock sydkustlaget kraftigt när ett lurigt Peterborough kommer på besök. Gästerna har inte gett upp hoppet om att nå playoff och besitter en hög högstanivå när allt klaffar. Denna match ska hållas som relativt öppen. Då är det inget snack om att krysset och tvåan blir första tecken.

7. Newport – Oldham 1
League Two när vi tar oss till Wales och cup-specialisterna i Newport County. I den engelska fjärdedivisionen är The Exiles inte lika framstående även om de har en playoff-plats i sin hand. Då krävs troligen två avslutande segrar, först här hemma på Rodney Parade när mittengänget Oldham kommer på besök. Som Stryktipspodden varit inne på överskattas ofta motivationsfaktorn, särskilt i England, men här bör ändå utgångsläget spela en stor roll. Håller sig ettan under 60 procent är det en bra spik. Streckas hemmalaget högre än så bör det dock garderas.

8. Tranmere – Bury X
Sist ut har vi ett möte från Liverpool där tabelläget gör matchen ytterst intressant. Det är nämligen så raffinerat att Tranmere säkrar en plats i playoff vid ett oavgjort resultat och en poäng räcker för att Bury ska plocka hem en topp 3-placering som innebär hissen upp i League One. Med sådant utgångsläge slutar det allt som oftast också med delad pott. Liten brasklapp för att Tranmere kan norpa en direktplats vid två vinster samtidigt som övriga resultat går “Den vita arméns” väg. Vid oavgjort i slutet lär det dock inte bli någon större körning från något av lagen. Spikkrysset är ett intressant drag men den som har råd garderar tvärsöver.

Stugans superspik!

Bristol City
Supervärde på Bristol City som är ett bättre lag än Millwall och fortsatt har mycket att spela för. The Robins trivs dessutom ypperligt på bortagräs och ska kunna kontra bort The Lions i detta möte.

Stugans kupongrensare!

Peterborough
Toppmöte i League One och hemmalaget ser ut att streckas till omkring 70 procent. Det går givetvis inte att köpa då Peterborough är i behov av en seger och har kapaciteten att störa Portsmouth på Fratton Park. Tvåan måste med i match 6!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100