Noelias Väögörenhet

Välgörenhet och poker med Noelia

Noelia Ivars Rico har spelat poker länge och de flesta som spelar poker runt om i Stockholm vet vem hon är. Hon kommer precis från en bra SM-månad med en 3:e plats i Unibets SM Main som toppnotering. 2015 blev det en SM-titel i Unibets short handed-turnering. I Svenska Spels motsvarighet i år blev det en lite snöplig 7:e plats.

Vi ringde upp Noelia för en pratstund.


Är du nöjd med senaste månadens spel?

– Jo men jag är nöjd överlag. Det är klart att jag hade kunnat spela vissa händer annorlunda. Framförallt en hand jag spelade lite väl galet 3-handat och som förmodligen kostade mig SM-vinsten på Unibet. Men jag känner mig i form. Jag har ju inte spelat så mycket online, men jag tycker att det är kul. Och att det går bra gör det ju inte direkt tråkigare!

Vid sidan av familj, fyra barn, jobb och poker så kom du i kontakt med en välgörenhetsorganisation 2013, kan du berätta lite?

– Ja, jag hittade Giving People på Facebook efter att ha sett en intervju med grundaren på tv. Det är en välgörenhetsorganisation som bland annat hjälper barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet och att motverka utanförskap och sociala klyftor.

Vad innebär det, mer konkret, för din del?

– Man kan anmäla sig som frivillig att hjälpa en utsatt familj. Det kan vara allt från att köpa en matkasse till att köpa julklappar och mat för en hel månad. Jag tänkte redan från början att jag ville göra det här ordentligt, men kände samtidigt att jag inte hade råd själv. Så jag tog till Facebook och bad folk att bidra med en slant som jag sen skulle handla för.

Och det gjorde folk då gissar jag?

– Ja, sedan 2013 har jag hjälpt ett 40-tal familjer. Jag samlar in pengar i ett par veckor och under tiden så har man kontakt med familjen i fråga för att ta reda på vad de behöver. Ibland hjälper folk till att skänka kläder och annat också. Sen blir det storhandling av mat, kläder, hygienartiklar och allt möjligt.

Och det här finns över hela Sverige då?

– Ja, precis. Om någon vill göra lite extra utöver att skänka pengar så kan man anmäla sig på deras hemsida. Och alla familjer utreds ekonomisk så att man kan vara säker på att pengarna går till rätt familjer. Oftast handlar det om familjer som hamnat i ekonomisk knipa just för stunden. Kanske pga. ett dödsfall, att man blivit av med jobbet eller liknande där man behöver hjälp för stunden.

Och nu ska vi samla in lite mer pengar i Stugan med en turnering, tisdagen den 15:e december?

– Ja, på tisdag klockan 20:00 så blir det en $5-turnering på Partypoker med 2 re-entrys där Stugan matchar inköpen och skänker till Giving People. Party bidrar med lite adderat i potten också! Så jag kommer att streama turneringen vid sidan av min ladies-rankingfinal. Så det får ni inte missa!

Innan turneringen drar igång på tisdag så ska Jerry ”Perrymejten” Ödeen och Andreas ”Skagge” Johansson köra en 24-timmars stream för välgörenhet. Hur tror du att det kommer att gå för dem?

– Ja, men det ska de väl klara av? Grabbarna är ju unga fortfarande och om vi alla tillsammans peppar och hejar på ska ska det nog gå galant. Ett grymt bra initiativ!

Jerry och Skagge kommer alltså att köra en 24-timmars stream för välgörenhet måndag-tisdag den 14-15:e december. Detaljerna är inte helt spikade än, men vi kommer alla kunna vara med att bidra på något sätt. Om inte annat så vill man ju inte missa chansen att någon av grabbarna gör en Timman och somnar i streamen! Se klippet nedan.

Stort Tack till Noelia för pratstunden och tack för alla dina bidrag till välgörenhet!

Om ni inte har något konto hos Partypoker så kan ni signa upp er här.

Chatta