Gruvligan Bloggen

Varför är poolspel så j*kla kul?

Att det skriva detta blogginlägg till redan frälsta kan tyckas onödigt. Kanske kan någon ofrälst frälsas? Jag vet inte…

Nu var det ett tag sedan, men under en period var utdelningen många gånger på kort tid frustrerande låg. Många tyckomaner menar att det bland annat är “Spela tillsammans” fel. Fler duktiga spelare får utrymme att bygga större och svårare system vilket vattnar ur utdelningen. I omgångar tänker jag att det förmodligen ligger lite sanning bakom det. Framförallt vid tillfällen då jag träffat 13 rätt och fått dåligt betalt för det system som jag byggt.

Faktum är att det har varit omgångar med bra och rentav mycket bra betalt för 13 rätt på sistone. Poolspel ändå så j*kla kul. Det är bara att tugga vidare.

Varför är poolspel magiskt?

1. Spänningen
Timtal läggs ned för att analysera och förstå förutsättningarna för både kupongen och matcherna. Vad händer i kroppen när man lämnar in systemet? Jo, först en lättnad som några minuter senare övergår till ångest. Stryktipset innebär en kondenserad spänning där man oftast vet förutsättningarna till kvällsmatchen eller kvällsmatcherna. Förmodligen är man redan rökt. EU på söndagarna är en utdragen plågsam process som börjar redan kl. 15 och slutar runt kl. 23. Många gånger en pina.

2. Det är svårt och ibland omöjligt
Den belåtenhet som infinner sig när man lämnat in. Man tycker sig ha hittat bomben, banken, skrällarna och kanske den korrekta åsnan. Vad ska gå fel? Jo, precis allt. Bollen är rund och poolspelet är oförutsägbart. Utmaningen är liksom grejen. Det är förbaskat svårt helt enkelt.

3. Gemenskapen
Oavsett om man är en glad amatör och lägger spel tillsammans med sina vänner, släktingar vad det nu må vara. Att få jobba in 13 rätt tillsammans med andra är väldigt mysigt. Det spelar ingen roll om det är 30 andra som köpt andelar. Det är ändå en fin känsla att veta att man tillsammans med andra jobbar in plingen.

Och listan kan fyllas på.

Spännande Mw-EU för Gruvligan
Mycket spännande EU på onsdagen för oss i Gruvligan. 22.17 satt jag med 13 rätt och ca 135 000 kr. Jag försökte främst att jobba bort Alkmaar och United. CK såg död ut. Han behövde minst X i Alkmaar, Spurs samt jobbade hårt för X i Inter. Spurs gör en mirakelvändning. Empoli gör både 1–1 och 1–2. Jag ryker på Inter-spiken. Sent om sider gör Inter 2-2 och i 82a gör Alkmaar 1–2. Jag går från 13 rätt till 11 och CK från 10 till 13. 163 000 kr spelades in.

Jag unnar honom det extra mycket med tanke på gubben i Marseille vs Lille i söndags som han åkte på. Den var tung. Han var helt enkelt värd att bollarna studsade rätt denna afton. Snyggt jobbat CK!

Noterbart – i onsdags säkrade vi vårt fjärde spel med 13 rätt på en månad. Räknat från 19 december till 19 januari. Det förstärker nog känslan av att poolspel är så j*kla kul.

Nu jobbar vi in Stryktipset på lördag. Lycka till alla!

Signerat Bergmästaren, en tredjedel av Gruvligan

Chatta