Vårrushen 2024

Vårrushen 2024

Mellan den 26/4 och 5/5 är det dags att växla upp tempot på svenska spel. Det är nämligen dags för vårens höjdpunkt i form av Vårrushen. Nyheter till i år är att Mystery Bounty gör debut i schemat och att dagliga faser till den stor veckofinalen rullar.

Som ni ser drar det igång redan under fredagskvällen med det snabbt växande spelet 6+ Holdem (Short Deck) som är extremt populärt i framförallt asien och på high stakes-scenen. Under lördagen är det Pot Limit Omaha och sen under söndagens så är det dags för finaldagen av Stack Buildern.


6+ Holdem

Skillnaden mellan vanlig Texas Holdem och Short Deck är att man plockar bort korten 2,3,4,5 och spelar med 36 kort. Eftersom sexan är det lägsta kortet, så kan man nu få stege med A,6,7,8,9.

I övrigt så förändras handrankingen lite. Triss slår stege och en färg slår kåk.


Stack Builder och Mystery Bounty

Stack Buildern har en garanti på 100,000kr och för att ta sig till finaldagen den 28 april, så spelar man Stack Builder D1 som är en fas-turnering där man tar med sig sin stack om man överlever de 15 nivåer som dag 1 innebär. Dessa turneringar går ett par gånger varje kväll, så det finns gott om möjligheter att ta sig till finaldagen.

Det samma gäller för Mystery Bounty. Dessa faser rullar varje dag och överlever man 18 nivåer är man vidare till finaldagen den femte maj, där även bountys kommer att aktiveras.


Schemat:

Vårrushen 2024 svenska spel

Streaming:

Vi kommer att streama Main Event under lördagen i anslutning till vår klassiska spellördag. Extra kul helg då vi redan har Cash Game fradag inplanerad under den tredje maj när vårrushen Mini Main går av stapeln.

Mvh,

The Gambling Cabin