Perrymejsens Blogg

WPT500 på partypoker

Lättnad. Det var den första känslan som svepte genom min kropp när jag bustade ännu ett main event nära finalbord. Lättnaden av att bli utsugen och inte få chansen att fucka upp något. Bad beats tar inte så mycket på mig, dåliga spel kan förstöra sömnen en hel natt.

En längre tid av otur kan såklart påverka. Men att förlora KK v AA djupt i en turre är bara något jag lärt mig leva med.
Denna gången var det WPT500 på partypoker som vi fann lycka i tidigt i turneringen. Vi inledde dag2 med en top20 stack av de 361 kvarvarande i fältet. Efter en ganska lugn inledning fick vi sätta dit före detta världsettan(Pocketfives) “pocket00” i en jättepot. Efter att ha 3bettat AKo preflop fick jag se honom donka (leda ut som icke agressor) 3 gator på QQ236. Det luktade skit hela vägen om hans hemmasnickrade linje. Efter lite tidsbank synade jag av och fick skåda KJdd. Efter ett klassiskt “SITT NER” i sann stugananda tar jag snabbt till mig verkligheten att vi nu ligger top5 och har 150bb.

Vi fortsätter härifrån kriga på och bygga vår stack lugnt och fint tills vi vinner två stora potter back to back. Först har vi KJ på KT4JK, där vi går check/syn, check/syn, check/jam och får fold.
Handen efter får vi in AKs v KK mot highrollerprofilen David Peters. Nån i chatten har redan poängterat under dagen att jag aldrig förlorar i den här situationen. Det verkar stämma då vi spikade ett vackert ägg på turn den här gången också. 2a nu!

Vi är nu drygt 80 kvar i turren. Det tar inte så lång tid innan vi slår ut en vass brasse efter hjältat av river i en 3bettad pot med fjärdepar. Självförtroendet på top.
Men som oftast i turrar kommer det tuffare perioder. Först så har vi KJ v QT på KJ697 och dubblar upp en kille. Sen Raisar vi CO och BB stoppar in 23bb. Vi har en relativt enkel syn med AQs men får stirra in i QQ och denna gången lyckas vi inte spika något.
Handen efter plockar vi upp AA men får ingen action med våra kvarvarande15 BB.

När vi är nere på 31 spelare så har vi bara 11bb kvar. Vi kikar då ner på två fagra knektar. Det foldas till CO som också är short och stoppar in det. Vi synar gladeligen av och får kika på en småful A8o. Efter blindsen foldar lägger dealern upp floppen: T85. Good so far även om han plockar upp några fler outs.
Tyvärr synar turnen ett Ess och vi får se oss besegrade.

Efter busten tänkte jag lite på mina prestationer i main events överlag. Jag har verkligen inte mycket framgångar i dessa trots ganska många deepruns i riktigt stora. 12a senast i Party Millions Main. 10a i Augusti i Staidum Series Main. 28 WCOOP Main. 23a EPT Barcelona main. En 5e plats i WPT Barcelona Main för 160k Euro är det bästa. Misstolka mig rätt nu. Jag gnäller inte. Detta är inte något orimligt by any means och jag är av den bestämda uppfattningen att jag sprungit över EV, totalt sett i min karriär. Det var bara ett konstaterande att det hänt mycket i “mindre publika turneringar”.

Annars under streamen så bubblade vi en bingobricka när vi kom tvåa i partypokers 55PLO ”The Chieftain”. Utöver det hade vi ett finlabord till (som inte gav något) och så gick vi vidare i WPT Super50 KO med en gedigen stapel.
Söndagen å andra sidan, var helt miserabel…

Innan jag lägger pennan i skrinet vill jag passa på att tacka alla som var med på streamen och hejade. Det är så otroligt kul att streama när man har deepruns. Alla känslor 10dubblas verkligen =)

Imorgon är det HG på Svenska Spel med mig och Bengan och i helgen är det äntligen dags för TGC Championship på partypoker. Vi inleder med Wild wild west och Ladies Championship. Allt kommer streamas på twitch såklart.
Sen kör jag även en klassisk söndagsgrind på twitch, missa inte allt detta gött =)

Har du inget konto på partypoker? Klicka på bilden och signa upp och få en magisk stugan T-shirt.

 

Chatta