You´re damned if you do and you´re damned if you don´t …

Spelet har varit på paus över sommaren och det har varit jätteskönt. När jag väl lyckades släppa taget om det var det lite som att världen fick nya, starkare färger.
Och även om ingen har sagt något tror jag nog att min närmaste omgivning uppskattade att jag inte hela tiden satt och sneglade på Flashscore.

Faktum är att jag inte saknade spelet alls och inte var säker på om suget någonsin skulle komma tillbaka. Men så lämnar man något random TT och vinner eller får i alla fall svettas sista matchen och så är det game on igen.

Jag är osäker på hur mycket tid jag kommer att ägna åt det framöver. Kanske blir det mer sporadiskt, vi får se.
Men just nu – i skrivande stund – är jag på igen.

Helgen var högdramatisk. Dels därför att jag hade en andel Gigantens 210 som till och från var ensam på 13 för 5 mille innan det blev en favoritvask för mycket när Valencia krossade Getafe. Dels därför att mitt eget system – ett 173 kr red – hade fått 13 om jag hade lämnat in det exakt så som jag postade på Facebook.

Där hade jag spik DIF och 1X Häcken, men i sista stund ändrade jag till tvärtom – det vill säga spik Häcken och X2 DIF.
Det var inte på grund av någon sen information egentligen, utan därför att jag inte riktigt gillade hur extremt polariserat systemet blev med 1X Häcken.

Så här satt strecken i matcherna:
Häcken – Degerfors            88%               8%                 4%
Sirius – DIF                         11%               20%               69%

Krysset i DIF-matchen sitter ca 25% av gångerna enligt oddsmarknaden medan krysset på Hisingen bara sitter 14%. Rent värdemässigt betyder ju det att Häckenkrysset betalar sig bättre, men det gör kanske systemet lite väl brant?

Det som händer när man halvar en match med så extrem streckfördelning är ju att halva ens system får mycket låg minutdelning och även lågt max och median och den andra halvan får extremt höga värden.
Den förstnämnda halvan kommer att innehålla rader som är -EV p g a utdelningen är lägre än 13-chansen, den andra halvan kommer att innehålla rader som är lite för osannolika för pottens storlek.

Visst var det en badbeat att ändra som jag gjorde, men det stannade inte där heller. Häcken satte 2-1 i 88:e och efter att Degen kvitterat i 94:e hade man dessutom en i ribban.
DIF förtjänade sannerligen att vinna, men Sirius borde nog haft en straff i slutminuterna.
Hade de situationerna slutat annorlunda hade den sena ändringen varit en lyckträff.

För egen del blev dock helgen bra spelmässigt med tre raka TT-vinster följt av en Challenge natten till måndag.
Sparven och jag brukar dela på varsitt system och nu har vi varit rätt heta. Jag satte tidiga TT på lördagen och bägge på söndagen, han satte tidiga TT på söndagen.

Mitt sena söndags-TT
Radskiss sena söndags-TT

 

Mitt tidiga söndags-TT
Tidiga sö-TT, exakt en röd, minst en grön.

 

Sparvens tidiga sö-TT.
Radskiss Sparvens tidiga sö-TT.

 

Mitt tidiga lördags-TT.
Radskiss tidiga lördags-TT. Exakt en gul, minutdelning 1500 kr.
Nattchallenge.
Radskiss nattchallenge.

Nu önskar jag bara att det här flytet får hålla i sig och att det kan få komma dem som köper andelar mina bolag tillgodo också.
För det är faktiskt roligare att vinna tillsammans!

 

/Johan Kretz

Chatta