Europatipset bild

EU-Tipset 8/9

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trots landslagsuppehåll är det endast tre matcher från EM-kvalet på söndagens Europatips. Sverige mot Norge går dock inte av för hackor samtidigt som formstarka Finland ska försöka fälla en elefant i Tammerfors. Bortsett landskamperna är det en salig blandning som står på menyn. Svenska Division 1, portugisiska Primeira Liga och spanska Segunda División ska bemästras i jakten på 13 rätt. Magiskt värde finns att hämta på sina håll så missa för all del inte denna kupong. Sexsiffrigt och en blågul triumf på Friends Arena är vad vi eftersöker!

Spela på Svenska Spel Sport & Casino med vår länk och hjälp till att bidra med tävlingar och annat godis vi kör i stugan. Klicka HÄR

Spelstopp: 15.59

1. Sverige – Norge 1
Vilken match som dukas upp på Friends Arena! Derby när vi ställs mot vårt västra grannland i en oerhört viktig kamp. Vinnaren här tar ett jättekliv mot EM nästa sommar. Vi minns matchen på Ullevål i våras när det slutade 3-3 i en galen tillställning. Lika fartfyllt lär det inte bli här men däremot jämnt och fysiskt. Sverige och inte minst Alexander Isak imponerade i torsdagens 4-0-seger mot Färöarna. Norge såg inte riktigt lika vassa ut när Malta besegrades med 2-0. Taktiskt är dock lusekoftorna bra med Lasse Lagerbäck och spets finns i Joshua King och Martin Ödegaard. I hemmaborgen ska det dock väldigt mycket till för att Norge ska stjäla samtliga tre poäng. Strecken ser ut att bli kraftigt vänstervridna men detta förlorar inte Blågult. 1X räcker gott och väl.

2. Finland – Italien X
Toppmöte från Grupp J där Finland fortsätter gå från klarhet till klarhet. Pukki-Party sprider sig som en löpeld genom Europa. Norwich-spelaren fällde som vanligt avgörandet i torsdagens 1-0-vinst mot Grekland. Det innebär att vårt östra grannland nu är närmare sitt första stora mästerskap än någonsin. Normalt hade Italien varit massiva favoriter i detta möte men känslan är att Finland faktiskt ska ha goda möjligheter att lösa en poäng. Gli Azzurri övertygade inte borta mot Armenien när det krävdes en utvisning på motståndarna för att avgöra. Här kan de mycket väl få problem med ett organiserat Finland som faktiskt har fyra raka nollor bakom sig. Båda lagen lär vara nöjda med ett oavgjort resultat, något som möjligen öppnar upp för ett spikkryss på denna mycket luriga kupong. Inte fel att gå den vägen.

3. Georgien – Danmark X
Danmark står på åtta poäng efter fyra omgångar och gör upp med Schweiz och Irland i Grupp D om de två EM-biljetterna. Som väntat hade de rödvita inga problem med att besegra Gibraltar, 6-0 skrevs siffrorna till efter att Christian Eriksen haft stor show med två mål och två assist. Här vrids svårighetsgraden dock upp betänkligt, något verkar gått tipparna helt obemärkt förbi. Georgien förlorade visserligen klart när de gästade Köpenhamn (1-5) men det är verkligen inget dänggäng som väntar Danmark. En spelare som IFK Göteborgs framstående Giorgi Kharaishvili platsar inte i truppen vilket säger en hel del. Här hemma har dessutom femkorslandet sex vinster på de sju senaste, även om det ska sägas att motståndet varit sisådär. Till dessa streck är det tjänstefel att inte plocka med ettan och krysset. Go Georgien!

4. Karlstad BK – Akropolis 1
Division 1 är tillbaka på kupongen och först tar vi itu med ett toppmöte från den norra serien. Akropolis trummar på mot Superettan och ser närmast ostoppbara ut. Meriterade pjäser som Pontus Åsbrink och Niklas Maripuu anför stockholmarna medan Adhavan Rajamohan och Victor Söderström öser in mål. Här kan dock laget från Akalla gård mycket väl stöta på patrull. Karlstad BK går ruskigt starkt som nykomlingar och har alltjämt chansen att norpa andraplatsen. Liridon Selmani och Victor Edvardsen är kanske hela seriens bästa anfallspar. Här hemma på Tingvalla IP har dessutom KBK varit glödheta under en längre period, fem raka vinster och 15 mål framåt. Rensarettan måste med men här rekommenderas så många tecken det bara går.

5. Nyköping – Karlslund 2
Bissarna från Nyköping har figurerat i Division 1 massvis med säsonger. Nu kan den eran vara över för speciellt bra ser det inte ut för sörmlänningarna. Visserligen är Nyköping formstarkast av lagen i botten med fem poäng på de tre senaste, men det ska samtidigt sägas att de alltjämt återfinns på en nedflyttningsplats. Defensiven har varit ihålig hela säsongen och den stora akilleshälen. Bättre ser det då ut för Samuel “Vovven” Wowoahs Karlslund. Laget från Örebro kommer från flera starka prestationer och har goda möjligheter att sluta topp 5. Framförallt är det defensiven som är de blårödas signum. Tungt avbräck här på avstängda Sebastian Loyola Nydén men som strecken sitter är det inget snack om att tvåan är prio ett. Gardera först och främst med ettan.

6. Team TG – Gefle 1
Ytterligare ett lag som har det tufft är Gefle. Den anrika klubben fortsätter sin kräftgång och riskerar att degraderas ännu en gång. Med nio omgångar kvar återfinns de ljusblå på negativ kvalplats, men mycket tyder på att det kan bli värre än så. En poäng på de sex senaste och ingen ljusning tycks skymtas. Team TG återfinns fem pinnar före men ser betydligt starkare ut. Framförallt är de starka här i Umeå där ingen förlust noterats sedan mitten av maj. Mot ett uselt Gefle förlorar de knappast. Ettan kan rentav vara en tänkbar spik trots överstreckning.

7. Sandviken – IF Sylvia 1
Gefle-supportrarna drömmer tillbaka till tiden då Pelle Olsson styrde och gjorde de ljusblå till ett stabilt lag i Allsvenskan. Nu rattar den ödmjuka tränaren istället Sandviken och det gör 56-åringen bra. Med tidigare Gefle-spelare som Olof Mård och Emil Bellander återfinns de rödvita på en fjärdeplats i Division 1 Norra. Mest framstående är strikern Leo Englund som tryckt in 15 baljor och ligger tvåa i skytteligan. Han har dock dragits med en skada och ser fortsatt ut att få titta på från läktaren. Sylvia är vassa framåt men defensivt är nykomlingarna från Norrköping inte alls lika pålitliga. 44 insläppta är tredje flest i serien trots den skapliga niondeplatsen. Bortaspelet är dessutom direkt svagt. Detta ska Sandviken lösa. Trolig etta.

8. Kristianstad – Assyriska Turabdin 2
Söderettan näst på tur där ytterligare en nykomling som gör det bra hittas. Assyriska Turabdin har skrapat ihop 27 poäng på 21 omgångar, men helt säkra på nytt kontrakt kan de ännu inte känna sig. Det är nämligen rekordjämnt i de nedre regionerna av Division 1 Södra, endast nio poäng skiljer mellan sexan Tvååker och jumbon (16:e-placerade) Oskarshamn inför helgens matcher. Kristianstad är nästjumbo men har bara en poäng upp till säker mark. Skåningarna har haft ekonomiska problem men gjort det förhållandevis bra med sina ungdomar. Här ska de dock inte betraktas som favoriter mot ett svårspelat Turabdin. Gästerna från Jönköping kan möjligen få hela förtroendet, lite beroende på hur strecken ser ut vid spelstopp ska sägas.

9. Rio Ave – Guimarães X
En match från portugisiska Primeira Liga har även letat sig in på kupongen och det är ett möte mellan de två lag som lär kämpa om femteplatsen bakom de fyra stora. Förra säsongen knep Guimarães denna plats vilket gör att de representerar Portugal i Europa League den här säsongen. Där är de framme i gruppspel. Starten i ligan 2019/20 har dock varit sisådär, två poäng efter tre omgångar men då ska det sägas att förlusten kom mot Porto. Trion Davidson, Tapsoba och Sacko saknas för gästerna här medan Rio Ave får klara sig utan den iranska landslagsspelaren Taremi. Jämn match att vänta precis som vanligt i detta miniderby från norra Portugal. Krysset ligger närmast till hands men här är även den lågt streckade tvåan av högsta prio. Vamos Guimarães!

10. Girona – Rayo Vallecano 1
Kupongen avslutas denna vecka med lite hederlig spansk Segunda-fotboll. I Barcelonas utkanter ställs två klubbar mot varandra som degraderades från La Liga den gångna säsongen. Förutsättningarna för att ta sig tillbaka finns dock utan tvekan, inte minst för Girona som överraskande fått behålla skyttekungen Cristhian Stuani med flera. Uruguayanen avgjorde senast men saknas här då han är iväg med landslaget. Trots det kan värdarna mönstra en stark elva som ska ha goda möjligheter att besegra Rayo hemma på Estadio Municipal de Montilivi. Gästerna från huvudstaden har förvisso öppnat skapligt men på bortagräs är de inget vidare samtidigt som spelare som Kakuta och Raúl De Tomás lämnat. Ettan gillas skarpt.

11. Mirandés – Real Oviedo X
Mirandés är nykomlingar i Segunda División och de har fått ett tufft uppvaknande i den spanska andraligan. En poäng har det blivit så här långt för de rödsvarta som ser ut att gå en tuff säsong till mötes. Viktig match här mot ett mer meriterat Real Oviedo som dock inlett skakigt. Gästerna från Asturien var nära att nå playoff förra säsongen men står nu på en pinne efter tre spelade matcher. En anledning är att fjolårets skyttekung, Joselu, dragits med en skada och inte varit tillgänglig. I grunden är Oviedo bättre men Mirandés hemmafördel väger upp detta. Helt öppet således. Utgå från delad pott men strecka gärna tvärsöver.

12. Alcorcón – Zaragoza 1
Alcorcón är ytterligare ett lag från Madrid. Till skillnad från flera andra klubbar från huvudstaden har de dock aldrig spelat i finrummet. Det lär de heller inte göra nästa säsong även om de är ett gediget lag på denna nivå. Särskilt här hemma på Santo Domingo är de gulklädda tuffa att rå på. Här var de extremt tighta förra säsongen med målskillnaden 19-14 på 21 matcher. Zaragoza hade en mellansäsong i fjol men siktar nu på en topp 6-placering. Gary Sundgrens gamla klubb ser också stabila ut, framförallt hemma i Aragonien där de är tunga att möta. På denna arena har Zaragoza dock inte vunnit på de fyra senaste besöken och det sker knappast nu heller. 1X räcker långt.

13. Elche – Lugo 2
Estadio Manuel Martínez Valero i Alicante är skådeplatsen för kupongens sista drabbning. Där blir grönvita Elche kraftigt övervärderade i vad som väntas bli en jämn kamp. Lugo har inte öppnat speciellt vasst men är ett väl så bra lag som värdarna. I fjol skiljde det endast åtta poäng mellan lagen. Det rödvitrandiga bortalaget ska ha fina möjligheter att hota här, särskilt med tanke på att Cristian Herrera visar lysande form med tre mål på de två senaste. 28-åringen kan mycket väl skjuta hem tre poäng till Lugo och ordna en avslutande knall!

Stugans superspik!

Girona
Rayo får klara sig utan viktiga Luis Advincula, något ett på pappret starkt Girona ska kunna utnyttja. Här finns det fint värde att hämta på katalanerna och ettan får betraktas som en av få tillförlitliga spikar denna söndag.

Stugans kupongrensare!

Georgien
Danmark har en tuff resa till Tbilisi framför sig där tre poäng är långt ifrån givna. Det syns inte minst på oddset där en dansk seger står i priser runt 1,60. Det innebär att tvåan borde streckas till omkring 65 procent. Det är väsentligt mycket lägre än vad den gör, alltså supervärde på Georgien. Detta ska utnyttjas och helgarderingen kommer tidigt!

//EU-Magikern[/vc_column_text][vc_column_text]Spela på Svenska Spel Sport & Casino med vår länk och hjälp till att bidra med tävlingar och annat godis vi kör i stugan. Klicka HÄR[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text]Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][td_block_15 custom_title=”Senaste artiklarna” ajax_pagination=”load_more”][/vc_column][/vc_row]

Chatta